Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubový výstava KCHN se zadáním KV 2016

Klubový výstava KCHN se zadáním KV 2016

Club Show with Club Winner 20136

 

  • datum konání: 23.4.2016
  • místo konání: České Budějovice, Výstaviště
  • hala/kruh
  • rozhodčí: Robert Blümel (Aut)

 

Uplynuly skoro tři měsíce a my si s Petrou zase vyrazili na výstavu.
Petra mě přihlásila na Klubovou výstavu Klubu chovatelů naháčů. Klubová
výstava se původně měla konat při květnové MVP Praha v Letňanech. Protože některé haly momentálně obsadila velká výstava TITANIC, už jsme se nikam nevešli. Klubovou výstavu tak hostily České Budějovice.

V noci jsem toho moc nenaspal. Šli jsme spát poměrně pozdě a velmi brzy vstávali. Dá se říci, že skoro stejně jako, když jsme jezdíme do Brna. Do Českých Budějovic jsme jeli autem s paní Evou Sojkovou. Paní Eva Sojková je nejen majitelkou číňánků, ale také dvou afghánků.

Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi, foto: Monika Sógelová

13102872_1160279374005835_288357484536904905_n.jpg

Cesta nám docela dobře utíkala. Po příjezdu do Budějic bylo trošku chladno. Přivítala nás malá hala "H", jeden velký kruh a spousta místa okolo kruhu. Všichni jsme se ubytovali a já si šel vyzkoušet zelený koberec. Od rána jsem byl opravdu happy. Doma před odjezdem jsem po obýváku lítal jako splašený koník. V hale jsem krásně běhal s ocáskem nahoře a o vše jsem se zajímal. Do bedýnky jsem už nechtěl.

Petra ví, že jak mě vytáhne ven, už mě tam nenacpe. A když, tak jsem pak strašně zpruzelý, Taky ví, že je pro mě odpočinek důležitý, protože mě nic nerozptyluje a ona se se mnou nemusí "až tak nervovat", když mě chytne zlobící.

Před začátkem zahájení výstavy Petra odchytila paní Evu Mizerovou, profesionální "psí" fotografku. Vznikly krásné snímky. Když o tom přemýšlím, budu mít zase krásné časosběrné srovnání. Odkaz ZDE

Výstavu posuzoval pan Robert Blümell z Rakouska. Měl jsme informaci, že pousuzuje docela rychle. Pravda je, že mu to šlo opravdu od ruky. První na řadu šlo plemeno Peruánský naháč. Jakmile byl peruáni posouzeni, začalo posuzování Čínských chocholatých psů.

13076785_1155849634448809_6810774090047317932_n.jpg

Jako vždy první hairless varieta a my powder puff zase jako druzí. Říkám si, kdy konečně na nějaké výstavě půjdou labutěnky jako první.

Musím říci, že celou výstavu bylo na co se dívat, krásní veselý psíci a hafinky.

Na výstavě se Caterham sešel s dcerami své sestřičky Alfy Romeo Shahrastani - PP Bria Nella a HA Bella Lady Čínské hedvábí Nelinka chlupatá krásná holčička, celá maminka a Ladynka malý péráček sršící nezkrotnou energií. Obě se v kruhu krásně předvedli. Ladynka byla více na zadních, než na čtyřech. Je radost se dívat na nadšeného veselého číňánka, který projevuje typickou povahu svého plemene.

Během čekání na pouzení byl Caterham doupraven Hankou Kubínovou, majitelkou a chovatelkou chlupatého pejska Beanie Baby Boy Freurhartang. Caterham se nám proměnil absolutně před očima v nádherného psíka, až mi spadla čelist. Jeho proměna byla neuvěřitelná.

Naháčci posouzeni. Konečně na řadu přišli i chlupáčkové. Nás chlupáčků psů moc nebylo. Panu rozhodčímu šlo posuzování stále pěkně od ruky. 

Do kruhu ve třídě šampionů nastupovali tři zástupci Beanie Baby Boy Freurhartang s handlerkou Eliškou Kubínovou, Corley TouTou Velu s majitelkou Petrou Koblihovou a já Caterham Shahrastani s Petrou.

Jak jsem popsala obsazení v kruhu ve třídě šampiónů tak jsme skončili po hodnocení pana rozhodčího Blümela.

  • V1, CAC, Klubový vítěz, BOB, BIS Ch. Beanie Baby Boy Freurhartang
  • V2, r. CAC Corleyou Touto Velu 
  • V3 Caterham Shahrastani

13047804_10209553623748201_1089259835519102387_o.jpg

Pro někoho by bylo umístění V3 ne úplně radostné, ale já radost měla. Po zkušenostech z Hanácké výstavy a únorové DUOCACIB,kdy byl Caterham opravdu absolutně vykolejený, žádné nadšený z pobytu v kruhu a totální stávkokaz, tady to bylo úplně o něčem jiném.
Caterham krásně běhal, s nadšením. Hlavičku nesl nahoře, ani se noc nezajímal o koberec, přestože před ním po něm běželo mnoho pejsků.
Na stole mi před rozhodčím nezacouval, nehrbil se. V postoji stál jako socha. Co víc bych si mohla přát. Od rána byl opravdu v pohodovém rozpoložení a jeho spořádané předvedení s občasným nevhodným hop nám vyneslo další hodnocení "Výborný", i když ohodnoceno jako třetí v pořadí.

Výstava se mi moc líbila, byla krásně připravená a celkově vládla pohodová atmosféra.

Další klubová výstava, ale bez zadání Klubový vítěz se opět koná v Českých Budějovicích při podzimní výstavě. Uvidíme, zda se mi podaří  zúčastnit se. Přeci jen to máme s tou dopravou trošku blbý.

 

Náhledy fotografií ze složky Klubová výstava KCHN se zadáním KV_2016