Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šampión Šampiónů ČR 2009

30. 1. 2010


Šampión Šampiónů 2009
 

datum konání: 30.01.2010
místo konání: Praha, TOP HOTEL

Návštěva letošního klání "Šampión Šampiónů" byla opět dílem náhody, stejně jako v minulém roce. V prvních momentech jsem o tom, že bych se jela do TOP HOTELU na ŠŠ podívat, vůbec neuvažovala.
Člověk míní.....okolnosti mění.

Afgánští chrti byli, jsou a vždy budou moje životní láska................byli to právě oni, kdo mě přivedl k jinému psímu plemeni, k plemeni Čínského chocholatého psa.  Obě plemena byla tím hlavním důvodem proč se na letošní ŠŠ podívat. Už proto, že Čínský chocholatý pes jménem Midnight Kiss z Haliparku (varieta labutěnka) je moje srdeční záležitost a za další o možnost postupu do závěrečné TOP 10 se pokusí probojovat jeden pes z odchovů CHS Gandamak.

Otázkou bylo, který z dvojice by to mohl být v případě, že porazí své další konkurenty. CHS Gandamak manželů Vojtekových zde byla zastoupena psi Multi Ch. Ozzy Osbourne a Ich. Multi Ch. Justin T. Proti nim měli nastoupit v souboji čtyř náš strýc Ich. Janek Čínské hedvábí, majitelky Gabriely Loňkové Landové, a Ch. Bubu ze Zličínských luk, v majetku p. Aleny Poulové, odchovem manželů Boučkových. Letošní ŠŠ byla příležitost konečně pořídit pěknou fotografii CH. Plamínka ze Zličínských luk, který se umístil na druhém místě mezi veterány. Když už se mi poštěstilo vidět Plamínka ve výstavním kruhu s jeho handlerem Františkem Boučkem, nikdy se mi nepovedla taková fotografie, abych s ní byla spokojená. (foto - Ozzy Osbourne, Justin T. - oba CHS Gandamak, Bubu ze Zličínských luk)

 Obrazek

Moderování celého dnešního dne se ujala Ing. Libuše Brychtová, která je neodmyslytelně spjata v kynologickém světě právě s plemenm Čínského chocholatého psa a chovatelskou stanicí "z Haliparku". Z této CHS pochází mnoho výstavně úspěšných pejsků a feneček, které máme možnost vidět jak na výstavách v České republice, tak v zahraničí. Při vyhlašování vítězů jednotlivých skupin FCI jí byl během odpoledního moderování posilou Jan Musil. Společně nás provedli až k závěřečnému vyhlášení nového Šampióna Šampiónů r. 2009.

Ve skupině IX. FCI se o BOB utkali pes labutěnka Ch. Midnight Kiss z Haliparku (viz obr.), umístnění na ŠŠ 2009 - BOB,  res. BIG skupiny IX,

 Obrazek

v majetku Martina Bastla (zároveň handlera) a Jitky Hořákové s fenečkou hairless Ich. Keep The Face von Shinbashi Renaty Pištěkové. Přestože byla paní rozhodčí blíže Keep, Kissík krásným pohybem získal BOB a tím i možnost soutěžit o vítěze své skupiny "BIG". Ač Kissík nezískal BIG své skupiny, jsou jeho úspěchy v 1a 3/4 roku naprosto nepřehlédnutelné. Více se o něm dovíte na www.nezkrotnamarkyza.cz


Výsledky jsou zmíněny o něco níže.

Absolutním vítězem TOP DOG 2009 se stal zástupce skupiny VII. FCI pes plemene Český fousek jménem Dar z Huťské osady. Dar (viz foto, zároveň vstup do fotogalerie)  nás zároveň v roce 2009 reprezentoval na přestižní výstavě "Eucanoba World Challenge" ve Spojených státech amerických. Počet obdržených bodů v TOP DOG 2009 byl rekordních 444,5 b.

Obrazek

Ve skupině X. FCi se o BOB utkali tři psi Multi Ch. Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia, v majteku manželů Klusoňových, handlerem pro tento večer byla Petra Vojteková - Bezáková, Ich. Multi Ch. Justin T. Gandamak Slovakia se svou majitelkou Šárkou Novákovou a Ch. Bubu ze Zličínských luk, v majetku p. Aleny Poulové, handlerem mu byl, jako už mnohokrát, František Bouček. Janek Čínské hedvábí s Gabrielou Landovou v závěřečném klání "čtyř afgánů" chyběli z důvodu rodinných poviností fenečky Mona Lisa Čínské hedvábí  (více na www.doveny.com).

BOB, BIG skupiny X. FCI, II. vícešampión ŠŠ ČR 2009 Ozzy Ozbourne Gandamak Slovakia (majitel: manželé Klusoňovi, chovatel: Iveta a Vlastislav Vojtekovi)

 Obrazek

Vyhlášení TOP Veterán 2009

II. místo v TOP Veterán 2009, Afghánský chrt Ch. Plamínek ze Zličínských luk (majitel Alice a Fratišek Boučkovi)

plaminek_2010_top-veteran.jpg

 Konečné pořadí ŠŠ 2009

  • Šampión šampiónů Xmas Wish Stříbrné přání (Jokšírský teriér)
  • I. více šampión Dar z Huťské osady (Český fousek)
  • II. více šampión Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia (Afgánský chrt)


Obrazek

Přestože se mi fotografie nepovedly úplně tak jak jsem si představovala, je možné mezi nimi vybrat alespoň nějaké, které vám velmi nahrubo přiblíží, co se na ŠŠ dnešního dne dělo. Pro mne to byl velmi příjemně strávený den ve společnosti mnoha úžasných psů, s  možností si popovídat s přáteli. Uvidíme, co přinese rok příští a zda budu moci rubriku o výstavách začít opět kratičkou zprávou z ŠŠ 2010.
 

 fotografie z ŠŠ 2009 pořízeny mou maličkost