Jdi na obsah Jdi na menu
 


Že by konečně zima?

25. 1. 2012

ahoj moji člověčí a psí kamarádi,

po velmi velmi dlouhé době je zase co psát.

Nevím, jak vy, ale já jsem poněkud zmatená Afghán. Nemá být touto dobou zima??? Tady v Praze se počasí chová jako šílenec. Buď prší, nebo sněží nebo přimrzá. Sníh vydrží sotva pár hodin a pes nemá ani to správné potěšení ze sebe udělat chodící sněhovou kouli, zarejdit si ve sněhové nadílce čumákem.

Vím, že Martinův kamarád (mimo jiné motorista) by řekl, že sníh patří na hory a ne do města. Když mi hafíci ho máme tak rádi. NO a Petra obzvlášť.Ta by nejraději, kdyby napadlo v Praze už v  listopadu půl metru sněhu a vydrželo až do dubna. Petra totiž říká, že bych zůstala čistá. Takhle jsem po vyprání hned jak největší prase převlečné za Afghána.

bonnie_210112_vlocka-na-me-hlave.jpgV sobotu odpoledne mě Petra s Martinem vytáhli na krátkou procházku v tom největším sněžení, páč já sníh miluji. Petra říká, že mi za to, že mě u nich doma koupou, musí dát nějakou zábavu, abych si jeijch byt nespojila jen s česáním a koupáním.

Vyrazili jsme na chviličku do té největší chumelenice. Vločky poletovaly všude kolem. Jedna mi opravdu trefně přistála na hlavě, viz foto, ještě před večerním koupáním

Když už mluvíme o koupání a česání. Mám za sebou zase jeden z těch upravovacích víkendů v Tróji. Petra mě s Martinem v posledních pěti týdnech moc nečesali, což se jim pořádně vymstilo. Průběh vám vyprávět nebudu. Však vy ho majitelé Afghánů znáte. Jak se zcucháme, máte s námi mnoho práce, abyste  z nás udělali načesané elegány.

Co mě ohromě pobavilo byla debata mezi Petrou a Martin, kdo za to, že takhle vypadám, vlastně může. Protože má Petra menší zdravotní handicap (je alergik), může mě česat jen do určité doby, čím déle od koupání to je, tím je nutné, aby tuhle práci převzal někdo jiný

Ať tak či tak, mám kožíšek stále na svém místě, stále stejně dlouhý a hustý. Když Petra propadne naprostému zoufalství, už to vypadá, že mě ostříhá. Jenže...................pořád jsem mladá (je mi 5,5 r.) a na stříhání mám času dost. Udělat ze mě Afghána alá náháč,  už bych podle Petřiny maminky  nebyla Afghán. Petra pořád přemýšlí, co je na česáníi menší zlo. Držet mě v delší srsti, která, když se zacuchá, ale dá se ještě docela dobře rozčesat. Nebo mi ostříhat srst na štěněčí délku Když se zacuchá, už se moc česat nedá.

Do doby než si Petra vyřeší toto dilema, bude o můj kožíšek stále pečováno. Doufejme, že tuhle epizodu s nečesáním máme zase na rok vybranou.

bonnie_220112_bez-nahubku-do-autubusu-nemuzu.jpgV neděli v podvečer mě Martin s Petra odvezli domů. Jelikož bylo mokro a začalo pršet, Petra si prosadila mě strčit do vánoční hacafráčku. Martin by mě asi nechal jet normálně, ale Petra říkala, že by mě ráda dovezla domů čistou. Přeci nezahodí ty hodiny práce a hlavně tu námahu. 

Světe div se, nikdo se z přítomných na zastávce nepodivoval a ani nekomentoval nad tím, co mám na sobě. V Petřině rodině nejsou zrovna nadšenci pro tyto výdobytky moderní doby, nicméně Petra je ráda, že se hacafráček prosadil- Ušetří to spoustu práce s česáním a mám šanci v tomhle marastném počasí zůstat déle "čistá". Zablácené tlapky se dají snáz dopořádku než zablácený a špinavý kožich.