Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohodový psí život

 Moji milý člověčí a psí přátelé, 

dlouho tu o mě na mém webu nebylo vidět a ani slyšet. Co, že se u nás za posledí týdny dělo?

Petra si na Martinovi vymohla odjezd na dvoudenní výstavu do Brna, přesně na DUOCACIB s tím, že mi tam koupí nějaké mlsky a poohlédnou se po kartáči na Prosek. Ty co mám doma už dosluhují. Výlet se jim prý vydařil, jenom moje maličkost z toho kartáče dvakrát radostí nehýří....Kartáč neputoval na Prosek, ale zůstal doma.

V pátek 21.2.2013 se stalo cosi, co se v našich zeměpisných šířkách nestává moc často, dlouho sněžilo a napadlo mnoho a mnoho sněhu. Pro jedny starost, pro nás hafíky radost. Martin si mě už tradičně odvezl do Tróji že se bude koupat. Naštěstí to Martina s Petrou vzhledem k možnostem pustilo.

Petra občas říká, že jsem jak psí schizofrenik. Jinak se chovám doma na Proseku a jinak, když jsem s Petrou a Martinem.

bonnie_zima_loznice_2013.jpg

Od miminkovského věku, co jsem trochu rozumu a výšky pobrala, jezdím k Martinovi a Petře domů, nebo s nimi na zahradu. Petra si mou důvěru musela zasloužit. Vzhledem k tomu, že se se mnou od malička ňuchňá, do mých tří let se se mnou dělila o svou postel, vstává ke mě i v nekřesťanskou hodinu, když je mi špatně. je ochotná se v noci vzbudit a podrbat mě na kožíšku, pokud nemůžu spát, když jsem byla o operaci zůstala se mnou celý týden doma (to jsem jí ale tenkrát dala pěkně sežrat), češe mě, koupe, což se mi nelíbí, ale je to nutné a našla by se  spousta jiných věcí. 

 Víte, Martin je můj páníček Alfa - Omega. Nojo ale když něco potřebuji, jdu za Petrou. Od házení hraček, po venčení, noční vstávání............Mám totiž pelíšek hned vedle její postele. Jako malá jsem do Petry žďuchala čumáčkem, nebo hrabala pacičkou. Teď to dělám rafinovaně, zahrabu na postel nebo plácnu do podlahy. Ale budím Petru, ne Martina. 

Petra chtěla vyzkoušet, jestli ráno vzbudím Martina, že něco potřebuji, nebo ji. ................Dopadlo to úplně jinak, než jsem plánovala. Petra si s Martinem přehodili postele. Já si lehla do Petřiny postele, že budu spát s ní a Martina, že vyšoupnu na svůj pelíšek nebo do obýváku. Nakonec to byl Martin, kdo vyšoupl mě na pelíšek.

................Uraženě jsem asi po 10 minutách okráčela trucovat do obýváku. Pak se mi kolem 23 hodiny něco zdálo a já začala kvílet ze spaní. To už byli Petra s Martinem na nohou. Když mě Martin voláním vzbudil a Petra mě šla před spaním poňuchňat, abych jí nechala spát, bručela jsem, že teď se lísá a před tím se schovává za Martina, abych jí nebudila. Petra se smála, že jsem chytrá holka a kdo tvrdí opak je ........................neznám, žádné adekvátní slovo, tak to nechám na Vaší lidské fantazii.....

Po návratu do ložnice se zase všichni vrátili do svých postýlek. Ráno už proběhlo tak jako vždy...............Vzbudila jsem Petru, Petra vyhodila z postele Martina (protože já se nerada venčím jen s jedním, když vím, že jsou doma oba), dali jsem si veselou procházku ve sněhu.

Po návratu mě osvobobili od násosu sněhu. Šla jsem se napít, zaškrábáním na balkónové dveře jsem upozornila, že bych si ráda lehla na balkón (pokud si myslíte, že jsou Petra s Martnem nelidové a nechají mě ležet na studených dlažkách, tak to se hluboce mýlíte. Máme zasklený balkón, na dlažkách leží termodeka, na ní larisa a na té můj pelíšek). Tam si nějakou chvíli poležím a pak zaberu gauč. Na gauči ležím tak dlouho, dokud Petra s Martinem nevstávájí.

Přes den se válím, kde chci..............na gauči, na balkóně, v ložnici. Na procházky se chodí často, neboť Petra dbá na to, abych si neničila ledviny. (což je hlídání i na Proseku).  

S hraním si vystačím sama, dřív jsem k tomu potřebovala někoho. Teď už mě ani tenisák a ani můj plyšák dvakrát nebere.

Je pečováno o můj kožíšek. Z mých vyprávění víte, že tuhle činnost nemám ráda a nevyhládávám. Petra si ze mě při česání občas tropí legraci a říká, že vypadám jako "chytrá horákyně" - učesaná, neučesaná.........dokud není hotovo. 

Dostala jsem dar a Petra s Maritnem též, že se naše životy protly a můžou ujít mou cestu tady na zemi se mnou a já s nimi.

No řekněte, nemám já pohodový psí život.

                                                                                       Haf haf Vaše Bonnie

 

s páníčkem Alfa - Omega

bonnie_zima_unora_2013_s-martinem_3.jpg

moje velká člověčí kamarádka a "druhý afghán v rodině"

bonnie_zima_unor_2013_s-petrou_2.jpg 

jojo, i takhle může dopadnou psí procházka

bonnie_zima_unor_2013_posledni-prochazka-ve-snehu_5_moje-tlapicky.jpg