Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje tropická dovolená 2013

 Moje tropická dovolená 2013

Moji milí člověčí a psí přátelé, zase uplynula nějaká doba a já vám přináším povídání z mého života.

Na svou pravidelnou letní dovolenou jsem odjížděla v sobotu 27.7.2013. Ptáte se, kam že jsem jela? No přeci na svou milovanou zahrádku. 

Proč jsem přijela na zahrádku tak pozdě? Martin s Petrou byly na dovolené v Mariánských lázních a v pátek před odjezdem na zahradu jsem podstoupila pravidelnou očistu kožichu. Už jsem to potřebovala, ale zároveň mi ta koupel v těch vedrech přišla vhod.

Letošní výkyvy počasí jsou až abnormální. V červnu se Čechy topily pod masou vody, v červenci a začátkem srpna zase pro změnu tuto část republiky zasáhla extrémní vedra. Prý za to mohl teplý vzduch z Afriky.

Jak vidíte, v dnešní podivné době, kdy si počasí dělá co chce, už ani do tropů jezdit nemusíte. Mámeje doma.

Petra mě s Martinem vyslala už v sobotu ráno na zahradu, abych nejela za horka. Přeci jen ve svém věku sedmi let už to není co bývalo za mlada. Jojo podle výstavního řádku budu od 28.7.2014 oficiálně veterán, tedy polezu do stařešího věku.

Petra byla totiž o víkendu 27- 28.7.2013 fotit na dvoudenní výstavě na Konopišti. Povídání jsou o FCI Středoevropské výstavě chrtů - ZDE a Klubové výstavě chrtů - ZDE.

Letošní dovolená se nesla ve znamení odpočinku. Přijel nás navštívit i Martinův bráška, takže jsem měla skoro celou rodinu pod dohledem. "Užívali" jsem si toho vedra. Denně se teploty šplhaly přes 30 stupňů na sluníčku. Uznejte, že v takovém počasí se nedá dělat nic kloudného.

Polehávala jsem,kde se dalo. Vlastně můžu říct, že jsem se na zahradě tvářila, že tam nejsem. Schovávala jsem se buď pod stromem s mokrým ručníkem na těle a nebo jsem s Petrou a Martinem odpoledne vyspávala v chatě. 

Jak vidíte, nic podstatného se letos nedělo, až na dvě deštivé smršti, mé občasné kradení jídla ze stolu, když se pozapomnělo, že tam jsem. V pátek mě pak přijela navštívit moje velká člověčí kumarádka Míša s manželem. Měla jsem velkou radost.

Jo abych nezapomněla, taky jsem tam podstoupila kontrolu kožichu a rychlé česání. Prý jsem se až tak nezřídila, jak bývá mým zvykem.

I my hafíci umíme strávit dovolenou nicneděláním. Petra říká, že klidně prospím až 20 hodin denně.  Prý ji chybí doby, kdy jsem byla ještě nevybouřené štěně a všude jsem lítala, všechno tahala a chodila se s ní mazlit. Teď chodí Petra za mnou.

Jak si na ty doby vzpomínám já, musím říci, že když jsem náhodou na chvíli usnula, Petra s Martinem říkali, že jsem v tu chvíli nejhodnější pes. Já vám nevím, ale Ti dvojnožci občas neví, co chtějí.

Dovolenou jsme zakončili v sobotu brzy ráno, kdy mě Petra s Martinem odevzdali na Proseku. Na den hlásili velmi vysoké teploty a už tak kolem deváté ráno je skoro nemožné klidně cestovat. V autobuse jsme jeli tři pejskové. Divím se, že nás dva velké a jednoho menšího psa,  pan řidič vůbec vzal.

Ono cestování po Praze v MHD bývá občas dobrodružství.

Toliko povídání, co se letos o dovolené (ne)dělo. Někdy zase nashledanou u dalšího zajímavého z mého života

                                                                                              haf haf Bonnie

 

PS. fotky z dovolené moc nemáme. Petra usoudila, že focení na zahradě je stále stejné, takže pokud nevyvedu úplně nějakou blbinu, není třeba častých záznamů.