Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bonnie Monteka - Ví o mě celá ČR

Moji milí psí a člověčí přátelé,

v mém životě se odehrála událost, o které se Petra ani neuvažovala přemýšlet. Dá se říci, že by jí nikdy nenapadlo, že by se to mohlo stát právě jí.

V roce 2007 mi Petra založila mé webové stránky www.bonnie-monteka.estranky.cz s tím, že mé paní chovatelce umožní náhled do mého života. Též aby věděla, že mě svěřila do správných rukou a že je o mě dobře postaráno.

Postupem času se moje stránky začaly měnit způsobem jak je znáte nyní. Rubriky se rozrůstaly. Petra začala jezdit fotit na výstavy. Přidávala i povídání z mého života. Byla za to hodně peskována, proč ta povídání píše, nikomu do toho nic není. Co si o nás lidé pomyslí.
Petra říkávala, že kdyby moje webovky měly zachránit jen jednoho jediného afghána ať před ostříháním nebo před tím, aby se ho někdo zbavil, protože se o něj nechce starat, nebo ho to plemeno prostě přestane bavit, stojí ta námaha za to.

S Petrou jsme společně ušly dlouhou cestu. Nebyla to cesta jednoduchá. Zvládnout moji bouřilivou povahu. Permanentní boj za zachování a záchranu mého kožíšku. Věčné dohady, proč je po druhých žádána spolupráce. Petra říkala, že ne proto, aby bylo uspokojeno její EGO, ale proto, že všechno bylo žádáno kvůli mě a mému pohodlí a to i v případě mého zdraví. Poznámky, že nikomu není nic do našeho společného života.

svet-psu-06_2016_2.jpgAni ve snu by mě, natož Petru nenapadlo, že o mě jednou vyjde povídání v časopisu. Bylo to obrovské přepřekvapení,

Na začátku května byla Petra oslovena paní Leou Smrčkovou, šéfredaktorkou časopisu "Svět psů", že připravují povídání o Afghánském chrtovi
a že jestli má Petra zájem, mohla by napsat pár řádek o svém životě se mnou a péčí o srst "Afghána domácího".

 

 

A tak vznikla dvě povídání, která najdete v čísle 06/2016 "Svět Psů".

Rády bychom paní Smrčkové poděkovaly, že nám dala příležitost nahlédnout většímu okruhu lidí do našeho života a třeba tím přivést další budoucí majitele k plemeni Afghánský chrt.

svet-psu-06_2016_1.jpg

foto zdroj: Časopis Svět psů, chráněno autorskými právy a souhlasem ke zveřejnění redakce Svět psů. NEKOPÍROVAT ani NIJAK JINAK NEPOUŽÍVAT mimo tento web.

Přestože jsem nevyhrála žádnou výstavu....s Petrou jsme si připsaly jiné malé úspěchy, které se mohou zdát druhým lidem obyčejné a nezajímavé.
ale pro nás mají jiný a zvláštní význam. Řekla bych, že je čas se jimi pochlubit

  • 10/2007 - založeny moje webové stránky
  • 11/2007 - jsem se setkala poprvé se svým strašním bráškou Anisem Montekou
  • 2007 - 20015 zachován můj dlouhý kožíšek, než stříhání nůžkami, strojkem, přestože jsem ho měla mnohokrát opravdu zacuchaný
  • 06/2008 - začínám se učit výstavní postoj a výstavní běh (výstavní postoj jsem zvládla po 9 měsíc při víkendovém učení, běhání bojkotuji do teď)
  • 09/2008 - 06/2009 jsem absolovovala tři malé výstavy. Byl to hec, aby se vědělo, zda ve mě něco je.
  • 2009 jsem Petřině mamince přestala kultivovat zahradu
  • 06/2011 jsem se stala samostatnou jednotkou a gaučovým povalečem
  • 10/2012 - soutěžila jsem s www.idnes.cz "Psí Album" a byla jsem vybrána do posledních 53 psů. Umístila jsem se 4.- 53.
  • 05/2014 - 11/2015 přijala jsem za svého malého kamaráda plemene Čínský chocholatý pes jménem Caterham Shahrastani
  • 05/2015 - poprvé mi byl velmi podstatně přistříhnutý kožíšek (jinak jsem celé roky kožíšek uchoval, s Petřinou pomocí)
  • 06/2016 - vyšlo o mě povídání v časopise "Svět Psů" 06/2016

Uvidíme, co ještě zajímavého se v mém životě přihodí. Musím věřit, že toho máme ještě hodně před sebou.

                                                           Vaše Bonnie Monteka

 

Náhledy fotografií ze složky Bonní foto - Časopis Svět psů 06_2016