Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horoskop vrhu B - Monteka

16. 1. 2007

můj horoskop Lev (23. červenec - 22. srpen)
Zvířecí společník Lev se v jedné věci velice podobá Rakovi: vyžaduje hodně péče. Ale místo kňourání a jemného žadonění o nějakou tu něhu, lásku a péči to Lev vyžaduje! Mazlíček Lev bude velmi tvrdohlavě a neustále dotírat, aby vám došlo, že poškrábání hřbetu je přesně to, co právě potřebuje. Udělá to jakoby kočičím způsobem. A kterak tu neustálou potřebu vyjadřuje? Očima: ten pohled, ty prosící oči, které říkají: " Prosím, poškrábej mě na hřbetě. Já to tak potřebuji - teď hned." Dávají to najevo i pohybem těla. Pes Lev umí komunikovat stejně svádivě jako kočka, protahovat si záda, koketně pohazovat hlavou a dívat se svádivým pohledem. Pokud mazlíček Lev něco chce, ať už se jedná o podrbání hřbetu, sladkost, nebo chce jít na procházku, dá vám to najevo velmi asertivním, přesto rázným způsobem. Má velmi kočičí chování, které je také elegantní, královské a panovačné. Lvi se rádi ukazují a ten váš pravděpodobně nebude jiný. Pes Lev si vyskakuje jako by říkal: "Já jsem velmi důležitý." Zvíře Lev vás nepotřebuje tolik jako Rak, Lvi si jsou sami sebou velmi jisti. Pamatujte si, že moc dobře vědí, že jejich hlavním údělem je vás chránit. Nikdy nemají strach, ale jsou také velmi domýšliví. Možní bychom mohli říci, že mají velmi zdravé ego, jen je nikdy neraňte! Jestliže zrovna nemají na něco náladu, určitě to bezpečně poznáte. Lvi jsou temperamentní, využívají svůj šarm, jak a kdy se jim zachce a vždy vám dají najevo, kdo je tu šéf. Když si myslí, že je to nutné, budou bojovat do posledního dechu. Co se týče celé té maje-státnosti, není ani mazlíček Lev žádnou výjimkou, vyžaduje sousty odměn, uznání a obdiv. Znamení Lva vládne srdci, páteři a zádům. To způsobuje, že Lvi mívají slabší srdce, infarkty, potíže se zády a páteří. Lvi jsou velmi silní a jen zřídkakdy trpí velkými zdravotními problémy. Jestli máte doma více zvířat a jedno z nich je Lev, snažte se, aby bylo vůdcem smečky.

To pravděpodobně všichni víte - psovi zrozenému ve znamení Lva náleží veškerá úcta, protože on je král. A i když nikdo jiný neví, on si je tím jist. Lev se rád vidí ve středu pozornosti a miluje, když se všechno točí jen kolem něj. To není nic, oč by musel bojovat, to mu prostě náleží. Bojového ducha si může rozvinout tam, kde o něco jde. Koneckonců má pes ve znamení Lva nárok na to, aby byl tím nejlepším. Rád se vidí na straně vítězů a úspěchu. Stejně jako dokáže vyvinout plné nasazení, dokáže ukazovat i své flegmatické stránky. Polehávat kolem a prostě nic nedělat - když ho zrovna nic nebaví. V takových momentech jím ale také nijak nepohrdne. Pes ve znamení Lva potřebuje majitele, který dokáže psovi přenechat část své moci, aniž by ho nechal, aby mu skákal po hlavě.

Pes Lev je vřelý, dobromyslný a má skvělou srst. Je to pravděpodobně nejpůsobivější pes ve zvířetníku. Lze z něj udělat ideální výstavní zvíře. Pro tuto dráhu ho doporučuje také jeho marnivost, arogance a velká touha po odbdivu. Pes narozený v tomto znamení mívá často zlatý lesk srsti, který z něj dělá krále zvířetníkové džungle. Mívá mohutnou hlavu a plece. Vystupuje vždy beze strachu a váhání. Žije-li v domácnosti, kde je více zvířet nebo malé děti, je třeba dávat pozor, aby příliš neuplatňoval svou dominantní povahu a neutlačoval ostatní. Disciplína je pro něj těžko přijatelná. Očekává respekt a obdiv, zejména pokud je to silný, velký a nebojácný pes. Většinou se však stává milujícím a oddaným přítelem toho, koho považuje za svého pána. Těmto psům vládne Slunce a stávají se z nich vynikající rodiče, hrdí na své potomky. Jsou to výborní chovní psi, krásní a ušlechtilí.
Souhvězdí je vidět na jaře večer a na podzim ráno pod Velkým vozem. V listopadu z něj vyletují četné meteory, roj Leonid. Pyšní se přítomností jedné z "královských hvězd", jasným Regulem.
Hodí se pro lidi narozené ve znamení Berana a Střelce