Jdi na obsah Jdi na menu
 


Národní výstava psů Bratislava 2018

Národní výstava Bratislava 2018

Nationa Dog Show Bratislava 2018

 

  • datum konání: 18.2.2018
  • místo konání: Výstaviště Incheba, Bratislava
  • kruh/hala: A/16
  • rozhodčí: Sergej Vanža (SK)

 

Co předcházelo výstavě: Když jsem plánovala výstavy na rok 2018, instinktivně jsem věděla, že se asi brzy projeví následující rčení: "Když chceš pobavit Boha, řekni mu, jaké máš plány."

U mé toto rčení platí dvojnásobně. Od začátku roku se mé plány nedařily naplnit. Všechno bylo jinak, než jak bych si to přála a to i s ohledem na můj zdravotní stav.

Prošvihli jsme kvůli mému bolavému rameni Klubovou výstavu bez KV pořádanou KCHN,  Šampiona Šampiónů ČR 2017. Někoho, kdo by s námi odjel dvoudenní MVP v Nitře jsem nenašla............mé výstavní plány a přání se tak sesypaly jako domeček z karet.

Caterham v roce 2017 rozběhal Slovenského šampiona. Získal 3x CAC a stal se tak čekatelem Slovenského šampiona. Úkol pro r. 2018 zněl: titul Slovenského šampiona doběhat. Nojo, ale jak. Kde najdeme tu hodnou duši, která nás vezme s sebou.

Náhody neexistují. Události se v životě člověka dějí v tu správnou chvíli. Jen člověk nesmí ztratit víru. Dostane-li příležitost, chytit jí  pevně za pačesy.

My s Caterhamem takovou příležitost dostali...........Alena Horká měla přihlášená štěňátka z vrhu "G" na Národní výstavu v Bratislavě, ale vybouchla jí spolujízda. Nabídla jsem se, že pokud se vejdeme do auta, rádi s Caterhamem pojedeme.

Cestu jsme naplánovali se přespáním v Brně.

Ubytování jsme si zajistili v hotelu Voroněž I. Začínám si zvykat na lepší. Na Brněnské výstaviště je to, co by kamenem dohodil a zbytek přešel přes ulici. V okolí venčící plochy a naprosto skvělé a luxusní snídaně. O pohodlí pokojů ani nemluvím.

Grand Ch. CZ, Ch. CZ, Ch. SK, Jch. CZ,  Klubový vítěz KCHN, Klubový šampion KCHN, Oblastní vítěz Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_6586_nvp-bratislava_caterham-shahrastani_na-stole_2.jpg

Aby všechno nevypadalo tak růžově.......vye čtvrtek 14.2.2018 mě chytilo koleno a já nevěděla, jestli tu neděli odběhám. Větší starosti mi děla nastupující kašel, který vygradoval v sobotu ráno. Zachraňovat mě tak musel Stoptussin sirup.

Do Brna jsme odjížděli v sobotu po poledni. Dálnice volná průjezdná. Hafany jsem pronesli na pokoj a nikdo se v hotelu na nic neptal. 

Za Alenou se přijel podívat Grimm "Gucci" z Jestřebího panství, bráška Grace, a jeho kámoš Dior. Caterham tak měl o zábavu postaráno a dva nové kámoše.

K večeru začalo sněžit. Přála jsme si, aby co nejdřív přestalo, bo jsem netušila, jak ráno pojdeme. Naplánovaný příjezd byl víceméně na poslední chvíli.

Noc jsem celkem přežila, ačkoliv jsem se budila co dvě hodiny.

Moje dojmy: Ranní vstávání a příprava Caterhama na výstavu proběhla v poklidu, až na pár kuliček sněhu, kterým jsme se nevyhnuly, protože sníh pěkně držel.  Na snídani jsme si pochutnala, ačkoliv s podávala v restrauraci, nikoliv v prvním patře, jak je běžné obvyklé.

Ráno pro nás přijel majitel Gucciho. Přeložili jsme všechny věci a vyrazili na výstavu. Odjížděli jsme později než jsme chtěli, ale na výstavu jsme dorazili naopak o hodně dříve, než bylo třeba. Ačkoliv posuzování začínalo v 9,30, číňánci se posuzovali až někdy kolem poledne.

Když jsme se podívala do katalogu, polil mě pot. Na druhou stranu jsem děkovala Archandělu Michaelu za to, že je Caterham ve třídě sám. Ve třídě otevřené byl totiž přihlášen krásný pes, kterého mám moc ráda jménem JAMMING´S CLINT EASTWOOD, maj. Galina Katarina. S Clintem jsme ještě vyhrát v přímém souboji nedokázali.

Grand Ch. CZ Caterham Shahrastani

img_6677_nvp-bratislava_caterham-shahrastani_v-pohybu_o-viteze-slovenska.jpg

Čím déle jsme byli na výstavě, tím víc byl Caterham otrávený. Taky to podle toho potom vypadalo chvílemi v kruhu. Nicméně se od pana rozhodčího Sergeje Vanži nechal prohlédnout. Stál jako socha. V pohybu byl trošku topornější a ne úplně veselý. Moje koleno taky drželo, běh jsem udýchala. Výsledkem bylo ocenění V1, CAC. V ten okamžik jsem propukla v obrovskou radost, protože jsme si z kruhu odnášela Slovenského šampiona. 

Můj další výstavní sen se splnil. Přes všechny těžkosti, zdravotní, cestovní, poslední dva měsíce byl Caterham kvůli mému rameni bez koupání, což se velmi podepsalo na kvalitě srsti se splnilo nemožné...............Caterham je šampionem dvou států.

od 18.2.2018 Slovenský šampion Caterham Shahrastani

img_6706_nvp-bratislava_caterham-shahrastani-cac.jpg 

Ušli jsem s Caterhamem velmi dlouhou cestu. Jiní psy v jeho věku jsou ověnčeni tituly a my je teprve plníme. Caterham opravdu dospěl, řekla bych, že i já se už trošku vyběhala a hlavně už nejsme tak nervózní, jak třeba před rokem dvěma. My už se výstavami opravdu bavíme a přitom šplháme na náš pomyslný "psí Everest".

Nyní mám na rozmyšlenou, zda se ještě s Caterhamem pokusíme o zisk titulu Slovenský Grand šampion, nebo dáme šanci dalším uchazečům o titul Slovenského šampiona.

Po výstavě jsme to zase vzali přes Brno domů. Cesta po dálnici nám v poklidu utíkala. Byl to naprosto nečekaný a úžasný víkend. 

Aleno, moc a moc děkuji, že jsi nás vzala s sebou. Umožnila jsi nám s Caterhamem dokončit další šampionát.

 

Náhledy fotografií ze složky Národní výstava Bratislava 2018