Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2018

Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2018

  • Datum konání: 26. 8. 2018
  • Místo konání: Krásná Louka, Mladá Boleslav
  • Kruh: 2
  • Rozhodčí: Finney Marion (IRL)

 

Kde mám začít. Říká se, že by člověk měl dát na první dobrou a dodržet, co slíbil. A cože jsem to slíbila? Slíbila jsem Caterhamovi, že s ohledem na velmi vysoké teploty v létě, určitě v letošní výstavní sezóně v Mladé Boleslavi vystavovat nebudeme. Další důvod, proč jsem ho hlásit nechtěla, byla odstávka vody 25–26. 8. 2018.

Nojo, ale to by nesměla být nominována zahraniční rozhodčí a k tomu z Irska, paní Marion Finney. Velmi mě zajímal její názor. Dlouho jsem váhala, kam mám Caterhama přihlásit do třídy šampionů, nebo si uděláme výstavu na pohodu a bude přihlášen do třídy čestné. Nakonec vyhrála třída čestná.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj.Petra Pšádová

40258829_2044211218945975_8287113662187962368_n.jpg

25. 8. 20.18 jsme s Caterhamem přetransportovali k mamince, kde jsem Caterhama vykoupala. Pohodová sobota. Ve vaně prakticky nepípnul.  Doma ve vaně ječí, že všichni sousedi ví, že se u nás koupe.  Příprava na výstavu mi zabrala tři hodiny.

26. 8. 2018 jsem ráno vstávala něco po páté hodině. Vyvenčila jsem Caterhama, dobalila potřebné věci. Naše dvorní kadeřnice Eliška nás vyzvedla po čtvrt na sedm. Bez ní by pro mě byla doprava trošku obtížnější.

V Mladé Boleslavi jsme byli něco po čtvrt na osm. Kruh jsme měli pod venkovním přístřeškem. Celý týden avizovali déšť a teploty někde kolem 20 stupňů. Celý týden jsem říkala, že bude hezky, podobné počasí jako v Klatovech. To přání se mi splnilo. Přes dopoledne vylezlo sluníčko a odpoledne už bylo dost teplo.

Obešla jsem přátele, vyzvedla jsem Caterhamovi kosmetiku. Teď jí mám na tři roky, takže už budu dokupovat jenom výstavní kosmetiku, objemovou řadu a olej.  Hurá, šetřila jsem si na ní dva roky.

moje teta Eli a moje maličkost Caterham

40330446_2044212215612542_5132353663792054272_n.jpg

Od rána byl Caterham veselý, střídavě jsme se proběhli v kruhu, ležel si na stolečku, kde ho nikdo nedrbal hřebenem v kožichu, prošli jsme se v horní části u hangáru nebo ležel a odpočíval Elišce na klíně.  Byl opravdu velmi hodný.
Co se týče obsluhy v kruhu, šla mi z nich hlava kolem. Nechápu, jak někoho může napadnout bouchnout do stolu, když vám stojí pes na stole. To jsem byla přímo běsná. Ten dotyčný si asi neuvědomil, že tím může psa rozhodit a tím ho následně poškodit. O vedoucím kruhu raději ani nemluvím, protože toho nebylo vůbec slyšet. 

V 9,00 hod začalo posuzování v našem kruhu č. 2.  Čínské chocholaté psy posuzovala Marion Finney z Irska. To, co se dělo v kruhu,  jsem tady v Čechách,  ještě nezažila. Tolik VD (Velmi dobrých) a D (dobrých) jsem už hodně dlouho neviděla. Z 60 přihlášených jedinců ,  dostalo známku  V  (výbornou) ,  jen 12 z nich.

Při sledování dění v kruhu mě v určitém momentě mě napadlo, Caterham je ve třídě sám, klidně může odejít s hodnocením „VD“. Rychle jsem tuhle myšlenku zaplašila.

S Caterhamem jsme nastoupili po menších zmatcích po třídě šampionů. Paní rozhodčí se ani jeden ze tří vystavovaných jedinců nelíbil natolik, aby ho ocenila známkou „výborná“. Všichni odešli z kruhu z  „VD.“

Postavila jsem Caterhama do postoje, paní Finney nás okamžitě poslala do pohybu a pak hned na stůl. Caterham stál na stole jako socha. Dokonce při pohybu tam a zpět „nebrzdil“. Neříkám, že běhal vysloveně s nadšením, ale byl to zase ON.  Paní rozhodčí k němu neměla větších výhrad, snad až něco k hrudníku a srsti, přesto mu zadala známku „výborná“. 

Odcházela jsem z kruhu nadšená, protože jak se později ukázalo, Caterham byl jeden z 12 psů, kteří hodnocení „Výborná“ získali.
Den pro nás ještě nekončil. Odpoledne nás čekaly ještě závěrečné soutěže……Tedy Přehled vítězů čestných tříd.

Přehled tříd čestných - Caterham Shahrastani

40337108_2044212208945876_5984677597127114752_n.jpg

Jak byl Caterham dopoledne veselý, odpoledne ho to už moc nebavilo. Vedro a dlouhé čekání se na něm nejspíš podepsalo a v závěrečném kruhu víc klusal, než běhal. Náš výkon tentokrát nebyl na bedýnku, přesto jsme si si z kruhu odnesli krásnou zelenobílou kokardičku. Další do sbírky.

Když se za výstavou ohlednu, mám z ní velmi dobrý pocit. Zázraky se dějí, i když jinak než člověk očekává. Od posuzování paní rozhodčí Finney, přes krásné předvedení Caterhama, i naši účast v závěrečných soutěží.

Celý den jsme strávili ve společnosti naší tety Elí. Ráda bych jí moc a moc poděkovala, že tam byla s námi, bezpečně nás dovezla tam i zpět.
Uvidíme, co bude příští rok……………………jak se říká, já míním, život mění……………třeba si za rok na Krásné Louce zase zavystavujeme.