Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciální výstava KCHN 2017

Speciální výstava Klubu chovatelů naháčů 2017

 

  • datum konání: 22.4.2017
  • místo konání: Výstaviště České Budějovice
  • hala: "H"
  • rozhodčí: Heidi Kirschbichler (A)

 

Rok se s rokem sešel a my se Petrou vrátili na Výstaviště do Českých Budějovic.  V roce 2016 se tu konala Klubová výstava KCHN se zadáním Klubového vítěze, v roce 2017 výstava Speciální.

Petra mě do Českých Budějovic hlásila s ohledem na tom, zda najdeme hodnou duši, která nás vezme s sebou. Cestovat vlakem a pak autobusem se nám opravdu nechtělo. Teď už jsme si cestování po Budějovicích vyzkoušeli a možná je zařadíme, i kdybychom měli ráno cestovat vlakem.

V pátek nás tak čekalo velké koupáním. Já to „praní kožíšku“  tááááák nemám rád. Spát jsme šli někdy kolem 11 hodin večer a ráno jsme vstávali ve tři hodiny. 

Best of Breed CCD - Abandon All Ships Oblivion, maj. Tegle Karin

 

Do Českých Budějovic jsme jeli autem s Maruškou Benešovou. Maruška po dlouhé době přihlásila na výstavu svého chlupáčka Brinna „Kellyho“ Queen Malverne. Společnost v autě nám dělala ještě Markéta Včeláková a její pejsek Quartier Latin „Tomík“ Avokaduh.   Po druhé v životě jsem cestoval v kufru auta. Musím říci, že nadšený jsem z toho tedy nebyl. Nejraději jsem, když mám paničku pod dohledem.

Oproti r. 2016 nás čekala vyhřátá hala „H“. Prostorný kruh, spousta místa okolo něj. Petra mě nakonec zaparkovala k mým neteřinkám Nellynce a Ladynce (dcery mé sestry Alfy Romeo Shahrastani). Byl jsem s nimi spokojený a neříl jsme na celou halu. Petra i tak zjistila, jak mohutně umím štěkat.

Petra po dlouhé době nefotila. Světla bylo v hale i tak dost, přestože venku bylo zataženo. Fotoaparát svěřila Martinovi Vokounovi, majiteli mé neteřinky Nellynky. Na to, že ho měl Martin poprvé v ruce, se mu fotečky povedly. Máme s Petrou hezkou vzpomínku. Martine děkuji.

Petra si výstavu užívala i jinak než zpoza hledáčku fotoaparátu. Povídala si s vystavovateli, věnovala se mi, protože jsem se o vše opravdu zajímal.

Ve třídě powder puff šampionů jsme byli tentokrát čtyři. Cameron Clary Aldrigen s paničkou Lenkou Lopourovou (V1, CAC), Quartier Latin Avokaduh, maj. Markéta Včeláková, V2 r. CAC. Tomík se ukázal po velmi dlouhé době v kruhu, ale nic ze svého umění nezapomněl. V3 si vyběhali Winner Powder Ankadi, vnouček mého tatínka Midnight Kisse z Haliparku.

Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_7946_web.jpg

Na nás s Petrou zůstala pověstná bramborová medaile, tedy čtvrté místo s hodnocením „výborný“.  Tentokrát jsme nebyli zrovna dobrý tým. Já moc neběhal, Petra moc neběhala. Necítila se klidná a já to na ní poznal. Neměli jsme zkrátka svůj den…………ale neodnesli jsme si VD (velmi dobrou).

Paní rozhodčí Heidy Kirschbichler z Rakouska, která posuzovala Speciání výstavu KCHN byla ke psům velmi hodná, pozorná. Hodně dala na pohyb a tak jsme opravdu dost běhali. Při prohlídce na stole byla velmi pečlivá. Petra si všimla, že hodně sleduje úhlení končetin, přesně ty body jak jsme se o tom učili na Semináři o Stavbě těla a pohybu psa.

Celkově Petra si výstavu užila opravdu jinak, než když hlídá mě, stojí u kruhu s fotoaparátem.

Po skončení výstavy nás Lenka Lopourová Buttová s manželem zavezli na hotel. Velmi za pomoc děkujeme.

Ubytováni jsme byli v hotelu Clarion (web). Petra si řekla, že když už jsme v Budějovicích, tak ať si pobyt užijeme. Pokoj byl zařízen podobně jako v Brně v hotelu Voroněž. Bydleli jsme ve 14 patře.  Tak vysoko jsem ještě nebydlel.  Nabídka člověčího jídla také velmi podobné i co se cen týče.  Já měl jen misku s granulkama na pokoji.

Odpoledne jsem s Petrou prospal. Večeři jsme absolvovali v hotelové restauraci. Spát jsme šli brzy. Petra měla ráno v plánu vstávat už v 5,30, protože mě musela vyvenčit. V případě, že by pršelo by mě musela vyfénovat. Žehlení srsti určitě neuteču. Ráno bylo třeba i zabalit všechny věci .  Snídaně byly už od 6,30 a Petra se u snídaně nechtěla honit.

To jsme ještě netušili, že čas do odjezdu na nedělní výstavu budeme jen tak tak.

 

Náhledy fotografií ze složky Speciální výstava KCHN 2017