Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava České Budějovice 2017

Mezinárodní výstava České Budějovice 2017

International Dog Show České Budějovice 2017

 

  • datum konání: 23.4.2017
  • místo konání: Výstaviště, České Budějovice
  • hala/kruh
  • rozhodčí: Olga Dolejšová (CZ)

 

Neděle. A mě s Petrou čeká druhý výstavní den. Ráno jsme vstávali velmi brzy, bylo nutno dobalit, mě vyvenčit a upravit na výstavu. Ráno jsem se vzbudil trošku zmačkaný. Petra pravila, že vypadám jako když mě požvýkala kráva.

Z hotelu jsme taxíkem odjížděli o něco později, než se původně plánovalo. Na Výstaviště jsme však dojeli s dostatečným předstihem. Do haly jsme došel netradičně po svých. Normálně mě Petra nosí až ke kruhu, abych si neušpinil tlapičky. Vyzkoušel jsem si kruh. Pozdravili jsme s přáteli a čekali, až na nás přijde řada.

Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_8211_web.jpg

Petra byla od rána neskutečně klidná. Vůbec jsme nechápal, kde se v ní ten klid bere. V sobotu se Petra klidně necítila a bylo to hodně na nás obou znát. Jak Petra není v pohodě, nejsem v pohodě ani já.

Nutno říci, že letošní České Budějovice byly hlášeny hlavně díky tomu, že posuzovala moje velmi oblíbená paní rozhodčí Olga Dolejšová. Od malička mám od ní velmi krásné posudky.

Před námi Čínskými chocholatými psy byli paní rozhodčí Dolejšovou plemena Bišonek a Coton de touleár.

Petra netradičně nebrala vůbec foťák do ruky. Jen si úžívala pozorování výstavy. Sem tam mě přečesala, aby se mnou před vstupem neměla tolik práce.

Ve třídě šampionů jsem byl úplně sám. Paní rozhodčí nás poslala do pohybu. Jedno kolečko, pohyb tam a zpět a šup na stůl. Paní rozhodčí si ho prohlédla, jukla mu do tlamičky a pravila, že má Caterham všechno co má správný výstavní pes mít a nadiktovala posudek a ocenila nás V1, CAC.

V ten okamžik si mě Petra z kruhu odnášela jako Grandšampiona České republiky. Měla neskutečnou radost. Co jsme na podzim 2016 v Českým Budějovicích začali, to jsme spolu teď v dubnu 2017 dokončili.

3x CAC od dvou různých rozhodčí. Podzim MVP České Budějovice V1, CAC od pana Roberta Kubeše, od toho samého rozhodčího jsme stejné ocenění dostali i na Hanácké národní výstavě v lednu 2017 v Brně. Teď znovu na MVP České Budějovice od paní Olgy Dolejšové V1, CAC.

Od teď může Petra před mým jménem psát Grand. Ch.

Grand Ch. Caterham Shahrastani

img_8312_web.jpg

Petra si řekla, že Granda dokončíme právě pod paní Olgou Dolejšovou a věřila tomu celým svým srdcem.

Protože jsem dostal V1, CAC, čekalo na mě ještě běhání i CACIBa. To už jsem ale nešel do kruhu s Petrou, ale s Eliškou Kubínovou. Petra si splnila, co si předsevzala a chtěla abych se výstavou už jen bavil.

To ale ještě nemohla tušit, že jakou jí s Eliškou uděláme radost. Eliška mě zaujala tak, že jsem Petru vůbec nehledal. Visel na Elišce očima jako na obrázku a tlamičku jsem měl od ucha k uchu. Petra říkala, že mě takhle úžasně běhat ještě neviděla. Byla to pastva pro oko. Jsem si jistý, že na nás byla náležitě hrdá. Petra ví, jaké má štěstí, že jsem její hafíček.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi, handling Eliška Kubínová

img_8328.jpg

Eliško, moc a moc Ti děkuji za proběhnutí v kruhu. Petra říkala, že nám to moc slušelo.

CACIB získal nahatý pejsek Luchnis For Molosos Gratzi s Martinem Bastlem a r. CACIB též nahatý pejsek.

Best of Breed našeho plemene získala Fally Fantastic z Jaroměřského panství Hanky Ivančové.

Výsledky najdete na http://www.mvpcb.cz/ .

Po skončení výstavování mého plemene jsme se s Petrou odebrali směr nádraží, kde už na nás čekal můj páníček Martin. Společně jsme jeli domů vlakem. Cestu jsem celkem prospal na dece, kterou jsem dostal darem od paničky Albinky. Deka všude jezdí se mnou.

Vzhledem ke zkušenosti se dá tak nějak uvažovat o tom, že bychom možná mohli České Budějovice zařadit do mého programu výstav..........ale znáte to: "Petra míní a život mění".

 

Náhledy fotografií ze složky MVP České Budějovice 2017