Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava České Budějovice - podzim 2017

Mezinárodní výstava České Budějovice - podzim 2017

International Dog Show České Budějovice 2017

 

  • datum konání: 8.10.2017
  • místo konání: Výstaviště České Budějovice
  • kruh/hala T1/6
  • rozhodčí: Petr Řehánek (ČR)

 

Druhý výstavní den.  Noc v penzionu Hawwwran proběhla naprosto v pohodě. Caterham usnul někdy kolem půlnoci vedle mě na posteli. Ráno jsem brzy vstala, šla venčit. Chodníky byly mokré, ale s Caterhamem jsme to zvládli bez větší únohy. Doupravila jsem ho ještě žehličkou.

V osm hodin pro nás přijela paní Karolína Musilová a vyrazily jsme společně na Výstaviště. Stejně jako na jaře, Čínští chocholatí psi se vystavovali v hale T1. Cestou se opět rozpršelo. Stejně jako v sobotu se nám podařilo zaparkovat blízko haly. Caterhama a ostatní pejsky jsme tak dostaly do haly suchou tlapkou.

Don Emir Clary Aldrigen - maj. Lenka Buttová Lopourová

 

Caterham byl o poznání méně nadšený. Řekla bych, že to bylo i tím, že mělo za sebou jeden výstavní den. Přihlášený byl do třídy šampionů. V sobotu se už potkal se svým budoucím soupeřem, krásným labuťáčkem Jamming´s De Koninck pana Samu Winkströma. Se Samu Winkströmem je radost být v kruhu a obrovská zkušenost. Dívat se na jeho práci se psi, předvedení, prostě pastva pro oko.

Když jsme se trošku rozkoukala, čekalo mě nádherné překvapení. Kousek do nás seděla Libuška Brychtová. V první chvíli jsme přemýšlela, zda se přijela jen podívat, nebo vystavovat.  Na kleci se objevila krásná tmavá pufinka, jménem Areta Naháčci z Haliparku. Dcera Kitty z Haliparku a Olivera Modrý květ, sestra Midnight Kisse a teta mého milovaného Caterhama Shahrastani.

Libušku Brychtovou jsme v kruhu velm dlouho neviděli. Pro mě to byla vždy čest a hlavně neskutečný zážitek, když byla Libuška v kruhu. Naposledy jsem měla to štětí v roce 2013, v Mladé Boleslavi na mezinárodní výstavě. Tato výstava byla poslední výstavou Caterhamovi babičky Gessi Modrý Květ. Gessinka na této výstavě dokončila veterán šampionát ČR ve věku 13 let.

Jamming´s "Kunku" De Koninck, maj. Samu Winkström a Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

2017_mvp-ceske-budejovice_podzim__jammings-de-koninck-a-caterham-shahrastani.jpgPosuzování plemene Čínský chocholatý pes se ujal známý rozhodčí pan Petr Řehánek.

Ve třídě šampionů jsme se tedy sešli se Samu Winkströmem a jeho pejskem Jamming´s De Koninck. Caterham byl od rána velmi špatně naložený. Musela jsem ho vysloveně nutit, aby vůbec něco v kruhu předváděl. Absolutně bez nálady. 

Na stole stál sice jako socha, ale to běhání, ne a ne se probudit. Už dloho se mi nestalo, abych tak v kruhu zazmatkovala. Místo na levou ruku, vedla jsem Kamerona na ruku pravou. Pan Řehánek mi to nezapomněl připomenout. Až po odchodu z kruhu jsem zjistila, že jsem si ni nepřezula boty.

Pejsek Jamming´s "Kunku" De Koninck běhal jako "Pán Bůh", nádhera se na něj dívat. V rukách Samu Winkströma to nemůže být jinak. Zaslouženě si vyběhal V1, CAC a následně i BOB.

Areta Nahaáčci z Haliparku, maj. Libuše Brychtová

 

Po dlouhých letech, jak jsem zmínila, se do výstavních kruhů vrátila Libuška Brychtová. Aretka Naháčci z Haliparku byla v kruhu poprvé v životě. Nejprve se jí v kruhu nelíbilo, ale s díky Libuščinu nadšení a lásce se Aretka probrala, zjistila, že je to v kruhu s paničkou zábava. Hodila ocásek nahoru. Krásně běhala a od pana Řehánka dostala svého prvního CACe.  

Věřím, že to nebyla poslední výstava, kdy Libušku ve výstavním kruhu uvidíme.

Caterham se mezi v mezidobí než šel do kruhu velmi kamarádil s pejsky okolo. Hlavně s těmi obřími. Zamiloval se do štěňátka a tatínka plemene Leonberger. Lenka Buttová Lopourová mi říkala, co to mám za divného psa, že je tak zamilovaný. Musela jsem dávat pozor, aby Caterham nezačal na tatínka Leonbergera naskakovat a dávat nejevo svou dominanci, bo by to nemuselo dopadnout dobře.

Počasí nestálo za nic. Pršelo, bylo hnusně. Podařilo se mi naštěstí Caterhama vyvenčit tak, že se nenamočil. 

Domů nás bezpečně dovezla Lenka a její manžel.

Co bude za rok, nejsem zatím schopna říci. Mám určitý plán na rok 2018. Ale víte co se říká o plánování. "Když chceš pobavit boha, řekni mu jaké máš plány".