Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2017

Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2017

 

  • datum konání: 13.8.2017
  • místo konání: Mladá Boleslav, Krásná louka
  • kruh: 34
  • rozhodčí: Gabriela Ridarčíková (SK)

 

Od naší poslední Mezinárodní výstavy v Mladé Boleslavi už uplynuly dva roky. Tehdy získal Caterham od pana rozhodčího Heiko Wagnera svůj první CAC a započal tak cestu za titulem Český šampion.

Původně jsem InterdogBohemia MB hlásit nechtěla. Týden před tím jsem měla naplánovanou a následně i přihlášenou Klubovou výstavu KCHN se zadáním Klubového vítěze.  Už nevím, za jakých okolností jsem přihlášku na Interdog Bohemia posílala. Když jsem doma oznámila, že do poloviny srpna budeme s Caterhamem dva víkendy vystavovat…………..asi si umíte představit, jaké „nadšení“ u nás doma zavládlo.

Caterhama jsem netradičně oholila a vykoupala už v sobotu odpoledne. Potřebovala jsem, aby si odpočinul a byl v neděli v pohodě. Spát jsem šla někdy v 22 hodin v sobotu, Caterham ponocoval s páníčkem.

V neděli ráno jsem stávala ve 4,45 hod. Caterham se ke vstáváním v žádném případě neměl. Nicméně při snídani mi nosil balonek a hrál si. Říkala jsem si, že by to dnes mohla být veselá výstava. Těsně před sedmou ranní nás na Ládví nabrala paní Pavla Poláková, majitelka černobílé afgánčí fenečky Benetty Loving Gaze. Dojely jsme na Černý Most, kde přistoupila naše fototeta Eva Mizerová. Posádka byla celá. Vyrazily jsme směrem Mladá Boleslav.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

interdogbohemia---posuzovani-v-kruhu-1.jpg

Čínští chocholatí psy se vystavovali venku, pod velkým stanem, v kruhu č. 34. Ubytovala jsem naše věci hned vedle stanu manželu Bastlových. Vytáhla jsem Caterhama z přepravky, že si půjdeme vyzkoušet kruh. Výstava se konala na trávě. První co Caterham udělal, strčil čumáček do trávníku a přečetl všechny „pesemsky“, které v kruhu byly. V duchu jsem si říkala: „Jestli takhle budeš běhat ve třídě čestné, případně v závěrečném kruhu, potěš koště“.

Číňánky posuzovala paní Gabriela Ridarčíková (SK). Do třídy čestných jiný pes než Caterham přihlášený nebyl. Naběhli jsme do kruhu, rychle jsem Caterhama protáhla v pohybu a dala ho na stůl. Cateham na stole stál jako přikovaný, ani se nehnul. Paní rozhodčí se moc líbil, zvláště jeho předhrudí. Pravda je, že Caterham je vždycky po dovolené „pěkně namakaný“. Též velmi ocenila jeho kvalitu srsti s ohledem na dané roční období. V létě a v zimě je dost těžké udržet srst v dobré kondici. Celkové hodnocení od paní rozhodčí V1. 

V ten okamžik jsem věděla, že nás čekají závěrečné soutěže – Přehled vítězů čestných tříd………Jenže já nemůžu mít v životě nic jednoduchého. 

Šla jsem s Caterhamem nakoupit potřebné věci, konzervičky od Barking Heads. Bylo potřeba udělat zásobu, protože by měli mít stánek až na Double CACIB Praha. Caterham se může po konzervičkách užrat. Konečně mi ty granule vyluxuje bez debat.  Ve stánku Brit bylo možné nechat psa profesionálně vyfotit. Neměla jsem s sebou kartáč, takže jsem se na to vykašlala. Navíc jsem na Caterhamovi viděla, jak v tom vedru „hýří nadšením“. Jedinou myšlenku, kterou jsem měla, byla …..rychle s ním do přepravky.
Caterham si do přepravky zalezl úplně dobrovolně. V tu chvíli mě pomalu začala opouštět víra, že závěrečné soutěže zvládneme se ctí. Caterham byl slušně řečeno opravdu nenadšený.

Odpoledne jsem strávila povídáním s přáteli, užívala jsem si pohody. Bylo to všeho všudy po páté, co jsem s Caterhamem čekala, že půjdeme do závěrečných soutěží. 

Best of Breed - Keyto Hear Heybett Jemalle, BOS Jingle Bell Jemalle - oba v majetku Lenky Markovicové, Best of Juniors - Dakota Dei Freuhartang - maj. Hana Kubínová, Best of Veterans - Darsy Plyšový přítel, maj. Iva Strandová

interdogbohemia-2017_best-of-breed_best-of-juniors_bos_best-of-veterans.jpg

Je úžasné, když se některému představiteli našeho plemene podaří v závěrečných soutěžích uspět. Zvláště cenné je to na velkých výstavách. Zde byla šance 1:4, že některý číňánek zaujme rozhodčího natolik, že ho pošle do boje o stupně vítězů.

Den se přehoupl do odpoledních hodin a čas závěrečných soutěží se nachýlil. Přemítala jsem, co s Caterhamem budu v závěrečném kruhu dělat. Páreček nechtěl, oblíbené pamlsky od Profine nechtěl. Nakonec mě napadlo, jestli mě nezachrání vzoreček granulí od Barking Heads. Caterham miluje jehněčí. Dostala jsem nakonec tři pytlíčky, protože se už známe a to mě zachránilo. Caterham se do nich pustil s takovou radostí, až jsem se nestačila divit. Musela jsem ho krotit, protože by nic do kruhu nezbylo a hlavně běhat s plným žaludkem se nemá.

Nastoupili jsme s Caterhamem do přípravného kruh. Čekala jsem, že se tam objeví i paní rozhodčí aby si nás všechny prohlédla, ale ono nic. Zašeptala jsem Caterhamovi do ouška, že je teba ve velkém kruhu krásně běhat, stát, v žádném případě, nesmí očuchávat trávník a rejdit v něm čumáčkem, že by to byla ostuda.

Třídu čestnou posuzovala paní Olga Romanova z Moldavie.

Po vyzvání jsme zvesela naběhli do kruhu. Caterham si sem tam radostně poskočil. Dařilo se mi však vždy v kroku srovnat. Doběhla jsem kolečko, postavila Caterhama do postoje a čekala, až kolem nás paní rozhodčí projde. V srdci jsem si přála, aby ji Caterham zaujal.  Paní rozhodčí se něj podívala, pak na psy vedle nás a začala vybírat. Prvním vybraným byla Pudl Velký, druhým Vipet a třetí……….chvíle napětí……třetím a posledním vybraným jedincem byl Čínský chocholatý pes.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

interdogbohemia_2017_prehled-cestnych-trid_v-kruhu_uzsi-vyber_3.jpgNeskutečné, my budeme s Caterhamem nejhůř třetí. To není možné. Všechno ze mě spadlo a já si to začala v kruhu opravdu užívat. Paní rozhodčí nás ještě naposledy poslala do pohybu tam a zpět a jedno celkové kolečko. Během tohoto posouzení si paní rozhodčí dělala jasno o budoucích stupních vítězů.
Protože Caterhamovo předvedení nebylo úplně plynulé, říkala jsem si, že prostě budeme třetí. Na třetí místo však paní rozhodčí Olga Romanova vybrala Vipeta……………není možné, my s Caterhamem budeme nejhůř druzí…….druhé místo Čínský chocholatý pes a první místo a BIS Pudl Velký.
Popadla jsem Caterhama, až trošku cuknul, protože netušil, co se děje. Dala jsem mu obrovskou pusinku. Byla jsem naprosto u vytržení. Splnil se mi další velký sen. Uspět v závěrečných soutěžích. Postavila jsem Caterhama do postoje, stál jak vytesaná socha, ani jsem ho pořádně nestihla učesat.
Z kruhu jsem si odnášela pohárek (bez popisku, za což se mi pan Vodrouš omluvil, s tím že mi přijde polepka poštou), 3kg pytel granulí od Profine, ale hlavně toho nejúžasnějšího psa na světě. Moji lásku Caterhama.

Přehled vítězů čestných tříd - 2. místo - Čínský chocholatý pes - Caterham Shahrastani

interdogbohemia_2017_prehled-cestnych-trid_v-kruhu_uzsi-vyber_v-poradi_2.jpg

Hned jsme volala manželovi, že máme velký lápáček a že asi bude muset přemýšlet o samostatné poličce, že si nejsem jistá, zda se vejde do „skleníku“.
Během posuzování o Best in Group FCI X. se rozpršelo. Skupinu vyhrál Afghánský chrt Vincenzo Nibali Gandamak Slovakia, Evy Rambouskové. Když odcházel z kruhu, už pršelo více a než jsme naložili auto, byli jsme opravdu mokří. Všichni až na Caterhama, který si hověl v suchu své přepravky.

Cestou domů přestalo pršet, střídalo se zataženo s plným sluncem. To jen my jsme v Mladé Boleslavi chytili ten jediný mrak. Ne nadarmo se říká, že Mladá Boleslav je výheň nebo déšť.

Co bude za rok se zatím neodvažuji odhadovat….. Říká se, že vyhrát je těžší než obhájit.  

V závěrečných soutěžích je vše o štěstí, ale také o tom, jaká plemena rozhodčí preferuje a zda je pro něj daný jedinec opravdu něčím zajímavý.
Měsíc srpen 2017 zůstane navždy měsícem snů.  5.8.2017 získal Caterham titul Klubový vítěz KCHN 2017, 9.8.2017 mu byl přiznán titul Klubový šampion KCHN a 13.8.2017 získal Cateham druhé místo v nedělní soutěži Čestných tříd.

Necháme se překvapit, zda se v kruzích na trávě, nebo v hale areálu Krásném louky za rok opět proběhneme.

 

Náhledy fotografií ze složky Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2017