Jdi na obsah Jdi na menu
 


Intercanis - MVP Brno 2017

Intercanis - MVP Brno 2017

Mezinárodní výstava Brno 2017 - Intercanis

 

  • datum konání: 25.6.2017
  • místo konání: BVV
  • hala/kruh:  V/12
  • rozhodčí: Lepasaar Siret (EST)

 

Před rokem jsme s Caterhamem místo vystavování léčili levou zadní nožičku, protože si do ní, můj malý hafíček, vrazil osinu. Letos jsem hlásila, protože byla delegována zahraniční rozhodčí. To jsem ale netušila, jak tahle výstava bude bláznivá.

To "bláznění" začalo už, když jsme sháněli hotel na přespání. Ve hře byly dva. Náš oblíbený hotel Bílá Růže a hotel Voroněž. Jak jsme tak zvažovali, zvažovali, nakonec vyhrála Bílá Růže.

Caterhama jsem vykoupala v sobotu ráno. V 11 hodin jsme odjížděli s Martinem, ale i s Vlaďkou Müller a jejím pejskem DeeDeem z Jestřebího panství do Brna. Cesta byla docela dlouhá, vyjmečně jsme jeli mimo dálnici. 

Hotel Bílá Růže nás uvítala jako vždy velmi přátelsky. Tentokrát jsme měli pokoj v druhém patře. Večeře v přilehlé restauraci. Caterham i Dee Dee byli oba ozdobou. Co já si pamatuji, tak je většinou Caterham jediný Čínských chocholatý pes v hotelu. Teď tu byli hned dva.

V neděli ráno v pohodě na výstavu. Jel s námi i Martin, což se tak často nestává. Rozhodl se, že s námi stráví na výstavě celý den. Usadili jsme se ke kruhu a vedle nás další vystavovatelé z Prahy. Martin s nimi našel společnou řeč. Nepamatuji si, že bych ho viděla, jak se skvěle baví.

Vyzvedla jsme si katalog, protože jsem byla zvědavá, kdo je ten druhý pes ve třídě šampionů. K mému překvapení to byl Clint Eastwood Jamming´s Winkströma Samu. Bylo mi jasné, že si kruhu odvezeme maximálně V2 r. CAC.

Do kruhu s Caterhamem šla Eliška Kubínová. Caterham jí miluje a v Českých Budějovicích jim to moc slušelo. I Eliška věděla, že proti Clintovi to bude hodně těžké. Caterham tentokrát docela zlobil, dělal hlouposti, chodil po zadních místo po čtyřech. Eliška ho musela hodně usměrňovat, protože ten malý tvrdohlavec odmítal poslušnost. Běhali oba moc hezky a bylo z toho V2. r. CAC.

K paní rozhodčí Lepasaar Siret lze říci jen to,že měla hodně zvláštní přístup ke psům. Působilo to  velmi chladným dojmem.

Výsledky najdete na: www.intercanis.cz

Po posouzení jsme vyrazili na nákupy. Caterhamovi jsme koupili jeho oblíbené konzevičky od Barking Heads. Nachytali jsme nějaké vzorky granulek a Caterhamovi jsme nechala udělat kokardičky k Junioršampionovi a Českému šampionovi.

Jako každý lichá rok se při Intercanisu koná veletrh Propet. Zašla jsem se podívat. K vidění byl králičí hop a výstava koček.

V odpoledních soutěžích se ještě prezentovala chovatelská stanice z Jestřebího panství. Nakonec z toho bylo krásné třetí místo.

Do Prahy jsme opět jeli mimo dálnici, ale tentokrát nám cesta ubíhala mnohem rychleji.

Ráda bych touto cestou poděkovala svému manželovi, že to s námi na výstavě vydržel celý den. Bylo strašně příjemné vidět ho, že si opravdu baví.

Uvidíme, co bude příští rok. Mám nějaká přání ohledně výstavní sezóny r. 2018. Tak se necháme překvapit....., ale víte jak to je... Já míním a oni mění.