Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hanácká národní výstava psů 2017

Hanácká národní výstava psů

Hanácká National Dog Show

 

  • datum konání: 8.1.2017
  • místo konání: BVV, Brno
  • hala/kruh: V/3
  • rozhodčí: Robert Kubeš (CZ)

 

Hanáckou národní výstavou jsme spolu s Caterhamem absolvovali již po třetí.

V roce 2015 byl Caterham ve třídě mladých. Živě s pamatuji, že místo psa jsme měla na vodítku malého vyskákaného chocholouše, který se víc bavil, než předváděl. Posuzoval nás pan Řehánek.

V roce 2016 byl Caterham v mezitřídě a já jela na Hanáckou protože jsem prostě musela. Na dokončení Českého šampiona nám chyběl 2x CAC. To jsem ale netušila, jak velké štěstí v kruhu díky panu rozhodčímu Tomášovi Kučerovi budeme mít. Caterham úplně zapomněl, že má mít ocásek nahoře. Pan rozhodčí měl velkou trpělivost a chtěl Caterhama vidět v pohybu s ocáskem nahoře, což se naštěstí povedlo..... a třetí CAC byl na světě.
Českého šampiona jsme dokončili na hned v únoru DUOCACIB téhož roku.

Ch .Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_1130_caterham-shahrastani_hlava_2.jpg

Hanácká národní výstava roku 2017 pro nás byla opět jinou výstavou............už proto, že jsme do Brna jeli o den dřív společně s Viola Müller a Lucie Tarkayová. Caterham poprvé bydlel v hotelu na pokoji s jiným pejskem. Lucie má pejska jménem Eaton z Jestřebího království, úžasného naháčka. 
Ubytování jsme našly blízko Výstaviště na Voroněži. Normálně s Caterhamem spíme na hotelu Bílá Růže, když jezdíme i mým manželem Martinem na výstavy do Brna. Tentokrát jsem z manžela udělala "Slaměného vdovce".
Cateham a Eaton, kterému doma říkají Majký , si spolu dobře rozuměli. Chovali se k sobě jako by se znali od jakživa. V noci spali kluci každý na posteli své paničky, ale přes uličku v nohách vedle sebe. 

Ráno jsme si dali báječnou snídani a vyrazily do haly. Hala "V" byla vyhřátá, což bylo dobře, protože bychom tam asi jinak všichni vystavovatelé a psi umrzli. Kruh č. 3 byl prostorný, s koberci po celém obvodu.

Posuzovat nás měl pan rozhodčí Robert Kubeš. Pan Kubeš nás posuzoval v. r. 2016 na sobotní DUOCACIB a na podzim v Českých Budějovicích. Vždy od něj Caterham získal V1, CAC. Věřila jsem, že když budeme šikovní, přibude další.Caterham si vyzkoušel kruh a trošku se mu nelíbilo na stole..........ale zůstávala jsem klidná. Když nejde o život jde o..................víte co.

Nastoupili jsem do kruhu, pan rozhodčí nás okamžitě poslal do pohybu ............jedno kolečko, rovnou pohyb tam a zpět. Caterham neměl čas něco řešit, běžel moc hezky. Na stole se nechal od pana rozhodčího srovnat, prohlédnout zoubky, tělíčko. I srst se panu rozhodčímu líbila. Hodně teď přes zimu bojuji, abych jí udržela v co nejlepším stavu.
Ve třídě vítězů jsme byli sami.........přesto V1, CAC bylo naše.
Nikde totiž není dáno, že když jste ve třídě sami, že si nemůžete odnést třeba VD.

Ch .Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_1099_caterham-shahrastani_v-pohybu.jpg

Měla jsem obrovskou radost. Pro nás to znamená, že potřebujeme ještě jednoho CACe od jiného rozhodčího a Caterham bude Grandšampion.

Zisk CAC znamenal, že se půjdeme ještě o Národního vítěze. 

Soupeřem o Národního vítěze nám byli Caspian z Jestřebího království a DeeDee z Jestřebího království......dva pufáčci proti jednonu naháčkovi................než jsem doběhli celé kolečko měl pan rozhodčí jasno. Národního vítěze získala Pája Horká s naháčkem Caspianem z Jestřebího Králoství. Velké gratulace.

Bylo po posouzení. Caterham má konečně padla. Podařilo se mi odchytit naši dvorní fotografku Eva Mizerová a požádat ji nafocení zimních foteček. Mám díky Evě další krásnou vzpomínku. Evy moc děkuji.

Odchovy Alena Horká byly přihlášeny do odpoledních soutěží, takže z Brna jsme vyjížděly až po čtvrté hodině odpolední. Dálnice D1 byla naštěstí průjezdná. Naše výprava byla velmi úspěšná:

  • Eaton z Jestřebího království VN1 (tř. dorostu)
  • DeeDee z Jestřebího králoství V1, CAC (mezitřída, započal tak Českého šampiona) 
  • Caterham Shahrastani V1, CAC (tř. vítězů, čekatel Českého Grandšampiona)

Za fotečky bych ráda poděkovala Zuzana Rašková a manželovi Eva Sojková

Děkuji za skvělou společnost Viola Müller po dobu našeho pobytu v Brně. Tobě Lucie Tarkayová za bezpečný odvoz na i z výstavy a za super společnost po celou dobu našeho pobytu a za to, že Caterham měl možnost být s tak úžasným psím kámošem Majkým.

Milí přátelé, ráda jsem Vás všechny viděla. Všem gratuluji ke krásným umístěním. Věřím, že se zase někde sejdeme na výstavě a opravdu si jí užijeme nejen my, ale hlavně naši psi. 

 

Náhledy fotografií ze složky Hanácká národní výstava v Brně 2017