Jdi na obsah Jdi na menu
 


GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER SHOW 217

GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER SHOW 217

Mezinárodní výstava Nitra - GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER SHOW 217

 

  • datum konání: 3.6.2017
  • místo konání: Výstaviště Agrokomplex Nitra
  • hala/kruh
  • rozhodčí: Soňa Heldová (SK)

Sobotní ráno nám s Caterhamem začalo netradičně v pět hodin. Caterham nějak nemohl dospat toho dlouhého výstavního dne.  Nedalo se nic dělat, šli jsme se vyvenčit. Nitra mě překvapila tím, že kolem hotelu nikde není žádný pořádný trávník.

Do postele jsem zalezla cca o 45 minut později. Sbalila jsem věci, co jsem večer vykramařila z tašek. Caterham si šel ještě lehnout na pelíšek a na chvíli zabral.

Na Výstaviště Agrokomplex jsme dojeli cca kolem 8,30 hod. Manželé Bastlovi vystavovali v hale M1, my až v hale M4.

V našem kruhu č. 20 se střídali dva rozhodčí.  Celkem před námi bylo cca 73 psů. Všechno byla velká plemena.  Naše plemeno posuzovala paní Soňa Heldová ze Slovenska.
 

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

18893310_1532168343483601_7173326782741935634_n.jpg

V našem kruhu č. 20 se střídali dva rozhodčí.  Celkem před námi bylo cca 73 psů. Všechno byla velká plemena.  Naše plemeno posuzovala paní Soňa Heldová ze Slovenska.

Caterham skoro celé dopoledne až na krátké přestávky na venčení pobýval v přepravce. Přeci jen to bylo dlouhé a to i na mě. Nevím přesně kolik bylo hodin, ale konečně přišla řada na nás Čínské chocholaté psy.

Paní Heldová měla ke psům krásný přístup a dala na pohyb, takže se dost běhalo. Caterham, ač ve třídě sám byl už odpoledne dost unavený a také otrávený.  I Hanka Ivančovási  všimla, že to v kruhu není „ON“. Na stole se trošku kroutil jak žížala, v kruhu se mu moc běhat nechtělo a v jednu chvíli zapomněl, kde má ocásek. To jsem si v duchu říkala, že dostaneme V1 a  s CACem se můžeme rozloučit. Naštěstí  byla paní Heldová opravdu trpělivá a my toho třetího slovenského CACe uběhali. V tu chvíli jsem si z kruhu odnášela čekatele Slovenského šampiona.

O CACIBa to už bylo čiré přání, protože Caterham opravdu moc nehěhal .  Nepodařil se ani res CACIB.  O něj se rozhodovalo mezi Caterhama pejskem Da Vincim „Friesbeem“ ze Zatopené Chajdy paní Táňi Vozníkové.  Nakonec si res CACIBa vyběhal  Da Vinci.

Martin Bastl se s pejskem Hosuli "Kuki" av Vintervidda,  probojoval do posledních pěti užšího výběru v závěrečných soutěžích skupiny V. FCI. Posuzoval rozhodčí ze Švédska. Jeden by řekl, že má plemeno Lapinkoira velkou šanci se na bednu dostat. No výběr nezklamal a na bednu se opět postavila tradiční plemena,  která tuto skupinu vyhrávají docela pravidelně.

18813645_1532168206816948_38134430131501911_n.jpg

Z výstaviště jsme odjížděli někdy kolem sedmé hodiny večerní.  Že Caterham doma zkouší  z vany úniky „alá Houdini“,  jsem si už zvykla. Zatím bez úspěchu. Vůbec by mě nenapadlo, že se mu v autě podaří dostat se z jeho bedýnky.  Jíťa ho docela vytrestala, což mi došlo až trošku později. Vlivem toho, že nebylo,  kde na dálnici zastavit, mi musel sedět na klíně. Určitě to pro něj nebylo pohodlné. Když ho pak Jitka vrátila zpět do jeho přepravní bedýnky, ani nepíp. Obvykle tropí pořádný povyk, že je oddělen od paničky, bo je to šílený závislák. 

Do Prahy jsme dojeli cca v půl dvanácté v noci. Ještě, že druhý den byla neděle. Caterhama jsem nakrmila, protože v pátek ani v sobotu krom trochy pamlsků, nic nejedl. 50g granulí s konzervičkou do něj zapadlo, jak němci do krytu. Vypil k tomu skoro celou mističku vody. 

Vyvenčit jsem ho šla ještě v půl druhé ráno. Popravdě řečeno spíš jsem ho před barák musela vynést. Bylo na mě vidět, jak je unavený.  Caterham se rychle vyčůral a šupajdil domů do postele. 

Výstavy v Nitře předčily mé očekávání a zároveň splnily má přání. Získali jsme třetí CAC a Caterham je nyní čekatelem šampionátu druhého státu. Získali jsem úplně sami náš první res. CACIB a tím společně dokončili Klubového šampiona KCHN. 

Caterhamovi jsou tři  roky a tři měsíce – společně jsem dokázali vyběhat Junior šampiona ČR, Českého šampiona, Grand šampiona ČR, 2x byl Oblastním vítězem, dokončili jsme Klubového šampiona KCHN, v tuto chvíli je čekatelem Slovenského a Polského šampiona,  2x jsme se zúčastnili Šampiona Šampionů. Pro někoho je to málo. Pro nás je to ho hodně, protože nás to s Caterhamem stálo nezměrné úsilí i s ohledem na to, že jsme se s přestávkama prali se zdravotními potížemi.

Kdyby mi někdo před třemi lety řekl,  že budu mít někdy svého vlastního pejska, výstavního šampiona, asi bych ho měla za blázna.

Mnoho lidí okolo mě mi dnes řekne, že má Caterham splněno, že víc titulů není třeba, že se můžu na výstavy vykašlat.

Ono je stále o co ve výstavních sférách hrát. Stále je o čem snít a stále je co překonávat na našem „kynologickém“ Everestu a hlavně nás to baví.

Uvidíme, co nám dále osud přihraje. Znáte to rčení „Já míním, život mění“.

 

Náhledy fotografií ze složky GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER SHOW 2017