Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUODANUBE_Bratislava_ne_2017

DUODANUBE_Bratislava_ne_2017

 

  • datum konání: 2.4.2017
  • místo konání: Výstaviště, Incheba Bratislava
  • hala/kruh: D/23
  • rozhodčí: Olga Dolejšová (CZ)

 

Nedělní vstávání bylo naprosto pohodové. Vstávala jsem s Caterhamem nakonec až v půl sedmé. Zagumičkovat a chlupy a vyvenčit. Venčení je trošku problém, v okruhu Gadia není moc travnatých ploch. Ale zvládli jsme to.

Na Výstaviště jsme přijeli cca okolo půl deváté. Už na nás čekala připavená hala "D", ale tentokrát kruh 23. Ještě jedna zvláštnost této výstavy a to, že jsme měli s Caterhamem po oba dva dny stejné výstavní číslo. To jsem ještě nikde nezažila.

Caterham měl výbornou náladu. Výstavu si dal hned 2x. Před posuzováním přišla pan Dudáš, že si dělá zkoušku na rozhodčího, tak nějak jsme se přimotali. Mělo se začínat v devět hodin. Caterham se ještě proběhl s Eliškou Kubínovou. Moc jim to spol slušelo a co víc, Caterham mě ani nehledal.

Celé  zkouškové posuzování rvalo asi hodinu, Caterham byl v kruhu ještě s dvěma fenečkama, což ho zajímalo víc, než nějaké postávání v postoji a běhání. Musela jsem mu neustále opakovat, že jsme ve školičce a hlavní výstava bude až potom. Pan Dudáš zkoušky složil, takže se plemeno Čínský chocholatý pes má dalšího rozhodčího. Mimoto pan Dudáš je sám chovatel a vystavovatel plemene Čínský chocholatý pes.

Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_6930_mvp-bratislava_ne.jpg

Ještě před "výstavou" na nečisto se mi podařilo koupit výstavní řetízkové vodítko. Měli ho v šedé barvě krásně k němu jde a vůbec ho neruší. Běhal na něm o poznání lépe i proto, že se panička uklidnila přestala výstavu řešit. Stejně jako v sobotu jsme ve třídě šampionů byli s pejskem Big Brother Akwen. Ale tentokrát jsme si u paní Dolejšové vyměnili pořadí. V1, CAC dostal Caterham a V2, r. CAC pak Big Brother.

Melayora Molosos Gratzi si  vyběhala V1, CAC, r. CACIB a Luchnis For Molosos Gratzi si vyběhal V1, CAC, CACIB a BOB. Oba je jako v sobotu handloval Martin Bastl.

Luchnis For Molosos Gratzi, maj. Ornella Catullo, handling Martin Bastl

lucik.jpg

Martin si pak ještě vyběhal s C.P.S. N cz ch. Tuuli AV VINTERVIDDA - CAC CACIB BOB CRUFT ' cq 18!!! Tuuli se stak stala šampionkou Slovenska!!!

Po závěrečných soutěžích, kterých se Tuuli AV VINTERVIDDA a Luchnis For Molosos Gratzi zúčastnili jsme vyrazili směr Praha. Čekala nás opět skoro čtyřhodinová cesta.

Naše výprava byla velmi úspěšná.  Jestli se a kdy na Slovensko s Caterhamem znovu podíváme, závisí na spoustě okolností, které se musí sejít ve šťastném pořadí...............no a já jen musím věřit, že sejdou.

 

Náhledy fotografií ze složky DUODANUBE_Bratislava_ne_2017