Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká národní výstava Mladá Boleslav 2017

Česká národní výstava Mladá Boleslav 2017

Czech National Dog Show Mladá Boleslav 2017

 

  • datum konání: 16.7.2017
  • místo konání: areál Krásná Louka, Mladá Boleslav
  • kruh/hala: 3/A
  • rozhodčí: Robert Kolínský (CZ)

 

Děti mají prázdniny a já mám nahlášenou červencovou výstavu - Českou národní výstavu psů v Mladé Boleslavi. V roce 2016 jsem si řekla, že o prázdninách výstavy hlásit nebudu kvůli počasí. V posledních letech bývá velmi  nevyzpytatelné.

Důvod, proč jsem hlásila Českou národní národní výstavu, byl pan rozhodčí Robert Kolínský. Poprvé a naposledy Caterhama posuzoval na Krajské výstavě Rybníky na Džbáně v r. 2015. Tehdy se mu moc líbila jeho srst i jeho temperament. Řekla jsem si, že štěstí zkusíme znovu.

Jenže ani tato výstava se neobešla bez malých komplikací. V termínu konání výstavy byla Pražskou Teplárenskou plánovaná odstávka teplé vody u nás v ulici. Vyvstala otázka, kde Caterhama vykoupu. Nedalo se nic dělat, všechno potřebné jsme přetransportovali MHD k mojí mamince na Černý Most.

Caterhama jsem vykoupala v sobotu odpoledne. Okolo půl páté, když už byl skoro hotový, začalo pršet. Naštěstí než jsem s ním šla ven, pršet přestalo. Přefénovat jsem musela jen nožičky.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi, handling Eliška Kubínová

ceska-narodni-vystava-2017_caterham_pohyb.jpg

V neděli jsem vstávala velmi brzy. Vyvenčit, vyfénovat nožižky a dobalit vše potřebné. Před sedmou hodinou nás před barákem vyzvedla Lenka Buttová Lopourová s manželem. 

Ráda bych Lence touto cestou poděkovala, že nás s manželem bezpečně dovezli na výstavu a také zpátky domů. Bez jejich pomoci by pro nás s Caterhamem bylo cestování mnohem obtížnější.

Hala "A" - hangár, nás uvítala jen s dvěma kruhy. Okolo kruhu bylo hodně místa. Od rána však svítilo sluníčko. Postupem času se hangár docela vyhřál. I venku na sluníčku bylo líp.

Posuzování šlo panu Kolínskému pěkně od ruky. Nebyl čas se moc rozkoukat. Mezi focením jsme průběžně přečesávala Caterhama a připravovala jsem ho pro Elišku Kubínovou do kruhu.

Třída šampionů byla velmi silně obsazená. Sešly se čtyři krásní jedinci, typově i barevně odlišní. Co na tom bylo nejlepšího, že všichni čtyři psy byly (jsou) české odchovy. A kdo, že se v kruhu představil?

Botticeli Alessandrem Maytain Ming´s, maj. Monika Bejčková - V1, CAC, Cameron Clary Aldrigen Lenky Buttové Lopourové - V3, Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi - V2, r, CA a Cyrus Tibetská noc, maj. Iris Kreuzberg V4.

ceska-narodni-vystava-2017_caterham-shahrastani_tr.-vitezu.jpg

Titul BOB získal Luchnis For Molosos Gratzi, maj. Ornela Catullo, handling Maritn Bastl. BOS získala Jingle Bell Jemalle, maj. Lenka Markovičová

Šla jsem s Caterhamem na nákup. Jako v Brně jsem mu koupila konzervičky od Barking Heads, nový obojek k samonavíjecímu obojku a vodítku, k obojku, co mi zůstal doma osamocený bez vodítka.

Doma jsme díky Lence byli opravdu brzy. Přemohla nás únava, takže jsme to nakonec oba zalomili a spali až do večera.

Mám výstavy v Mladé Boleslavi ráda, jen ty výkyvy počasí to trošku kazí. Jeslti pojedeme do Boleslavi i za rok, to se teprve uvidí.