Jdi na obsah Jdi na menu
 


CACIB PRESIDENT CUP 2017

CACIB PRESIDENT CUP 2017

Mezinárodní výstava Nitra - CACIB PRESIDENT CUP 2017 

 

  • datum konání: 2.6.2017
  • místo konání: Výstaviště Agrokomplex NITRA
  • hala/kruh: M2/11
  • rozhodčí: Tiina Taulos (FIN)

Co předcházelo výstavě: V letošním roce hodně improvizujeme, co se výstav týče. Nejdříve dvoudenní Bratislava, potom Jelení Hora a nyní Nitra. Asi by mě nenapadlo, jak za to budu vděčná, hlavně za tu páteční.

Ve čtvrtek jsme měla dovolenou s tím, že toho hodně stihnu. Přepadla mě taková lenora, že jsem akorát zabalila věci s sebou a připravovala se na velké koupání do Nitry. Spát jsem oproti plánu šla až v půl jedenácté.

Moje dojmy: Ráno jsme vstávali velmi brzy, no v půl páté. Odjíždět jsme s Martinem Bastlem měli něco okolo šesté ranní. Hned ráno nás čekalo příjemné překvapení, že s námi jede i Jitka. Caterhama jsme naložili. Než jsme dojeli do Holešovic, Caterham to zase odprotestoval. On je v té bedýnce tááák nerad. Ale měl smůlu. 

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

18835975_1532160150151087_8067990288897872804_n.jpg

 

Cesta nám docela ubýhala, část cesty jsme prospala. Na pátek hlásili velmi teplé počasí. V Nitře nás uvítala  hala číslo M2 něco okolo půl dvanácté. Byli jsme tam s Caterhamem úplně první čínani, až o bylo skoro divné. Martin s sebou vezl svého pejska jménem Hosuli "Kuki" av Vintervidda, plemene Lapinkoira. Kuki získal toho dne  ex.1 CAC CACIB BOB ... res.BOG.

Čínských chocholatých psů k mému překvapení bylo přihlášeno "jen" 21 vystavujících se psů a fen, z toho 12 hairless a 9 powder puff. ČCHP posuzovala velmi příjemná paní Tiina Taulos z Finska. Navzdory velmi dlouhé cestě Caterham krásně běhal, aspoň o CACe, kterého jsme si také vyběhali. O CACIB jsme běželi dva. Věděla jsem, že horší než r. CACIB to nebude. A opravdu. res. CACIB jsme opravdu dostali. Caterhamovi se už běhat nechtělo. Přeci jen to bylo dlouhé. Posuzování ČCHP začalo až po třetí hodině.

Ziskem res. CACIB jsme s Caterham udělali další malý krůček při výstupu na náš kynologický Everest. Caterham se tak stal po třech letec Klubovým šampionem KCHN. Měli jsme obrovské štěstí a já za to moc a moc děkuji.

Závěrečné soutěže začali velmi pozdě. Samotné posuzování v kruzích se opravdu protáhlo. Martin s Kukim vyběhali ve skupině V. FCI krásné res. BOG.

18882232_1532184456815323_7705045735665228896_n.jpg

Díky prodlouženým závěřečných soutěžím jsme se dostali na hotel hodně pozdě. Naštěstí jsme byli ubytován nedaleko, takže jsme tam byli opravdu rychle.

Musím říci, že jsem toho moc nenaspala. Naproti asi hodinu pískali hafánci, bo je tam páníčkové nechali, pak jsem nevěděla jak si mám lehnout a do toho všeho po pokoji cestoval Caterham. 

Nicméně jsem tak nějak zabrala a ještě to dospala v sobotu k ránu, než jsme odjeli na Výstaviště. Čekal nás druhý výstavní den. My před sebou s Caterhamem měli další úkol. Získat třetí CAC SK, aby se Caterham stal čekatelem Slovenského šampiona.

 

Náhledy fotografií ze složky CACIB PRESIDENT CUP 2017