Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblastní výstava Džbán 2016

Oblastní výstava Džbán 2016

 

  • Datum konání: 1.10.2016
  • Místo konání:  Kemp Džbán
  • Kruh: 1
  • Rozhodčí: Marušková Marie  (CZ)

Rok se s rokem sešel a my v pátek v pátek koupali na Oblastní výstavu na Džbánu. V roce 2015 se mám docela dařilo. V Kempu to máme rádi. Caterham se tam cítí uvolněně, spousta místa k venčení i k odreagování se.

Původně jsem hlásila Caterhama na pana Václavíka. Přihlásilo se celkem 327 výstavních jedinců a tak bylo třeba povolat posily. Čínské chocholaté psy nakonec posuzovala paní Marie Marušková.

Protože se výstava konala v Praze, užívali jsme si s Caterhamem to, že nemusíme řešit čas dojezdu. Rozhodla jsem se, že přijedeme těsně před konce uzávěrky. Nechci říci, že jsem si za to rozhodnutí přímo nadávala, ale hned u vstupu se kolem nás prošel pes s psincovým kašlem.  Polilo mě horko. Už to  zase začíná. V roce 2015 jsme se přímo s psincovým kašlem setkali 4x.  Stáli u nás všichni svatí, protože Caterham ani jednou neonemocněl. 

Vůbec nechápu, koho napadlo zrušit pravidelné kontroly u veterinářů psů před výstavou  a kde jsou pravidelné veterinární přejímky  u vstupu.  V roce 2014 jsme psincový kašel odnesli dost ošklivě. Měla jsem dva dny Caterhama na kapačkách a při každém zakašlání ho podpírat, aby to kašlání nebylo tak nepříjemné………už bych to zažít nechtěla.

Caterhamovo  bydlení jsme rozložili vedle Alenky Čermákové . Caterham měl kolem sebe spoustu kamarádů. I sám si bydlel v přepravce. Dopoledne jsme s vystavovatelkama trávily povídáním. Celkově se na výstavě vytvořila skvělá atmosféra.

Ani nevím v kolik hodin se začalo posuzovat. Caterham měl svou velmi rozvernou náladu, část běhání si opět poskočil a když zrovna neskotačil, tak sem tam schoval ocásek a tvářil se, že ho nemá. Říkala jsem si , že by naše první VD (Velmi  Dobrá).

Paní Marušková ho prohlédla, zkontrolovala nejen nůžkovitý skus, ale i ostatní zoubky.  Caterham má v tlamičce všechny zoubky, oficiálně přepořítené od naší paní veterinářky. Mám plnochrupou labutěnku. Paní rozhodčí ohodnotila Caterhama V1, Vítěz třídy.

Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádová

ov-dzban-2016_caterham-shahrastani_s-lapacky-prachu_2.jpg

Hned nás nechala v kruhu a přidali se k nám naháčí kluci Cimm Malý Tom, maj. Lenka Matoušková a Edmon z Půlnočního dvora,  maj. Alena Horká. Paní Marušková nás poslala do pohybu. Caterham hodil ocásek nahoru, a šel  jako malý princ. Ten malý rošťák prostě potřebuje konkurenci. Postavily jsme psy do postoje a čekaly na verdikt rozhodčí, kdo z nás tří bude držitelem Oblastního vítěze.  Hlavou my běžela myšlenka, že bychom to konečně s Caterhamem  mohli dokázat, obstát v konkurenci. Paní rozhodčí kolem nás dlouho chodila, rovnala si psy, prohlížela je………………verdikt padl a Oblastním vítězem se stala labutěnka Caterham. Měla jsem velkou radost. Překonali jsme společně další metu.

Běžíme o Oblastního vítěze - Cimm Malý Tom, maj. Lenka Matoušková, Edmon z Půlnočního dvora, maj. Alena Horká, Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

ov-dzban-2016_caterham-shahrastani_bezime-o-ov.jpg

Titul OV má pro mě zvláštní význam, protože by si ho zasloužili i naši konkurenti.  Bylo velmi těžké je porazit. Caterhama tak čekaly závěrečné soutěže v katergorii  „O nejlepšího psa výstavy“ .  V  těch je to vždy o štěstí.  Ze zkušenosti vím, že je pro Caterhama lepší, když nabíháme do kruhu jako poslední. Caterham se  nemusí  stresovat.

Po posouzení všech Čínských chocholatých psů jsme pojali jako „fotící pauzu“ a všichni jsme se vyfotografovali s pohárky (lapáčky prachu) a pořídili i společnou fotografii.

ov-dzban-2016_caterham-shahrastani_parta-cinanku_2.jpg

Začátek soutěží byl dodržen. Caterham naběhl do kruhu s ocáskem nahoře, s vysmátou tlamičkou.  Soutěž „O nejlepšího psa výstavy“ posuzovala opět paní Marie Marušková.  Tentokrát už Caterham do posledních tří psů vybrán nebyl.

Z Kempu jsme odjížděli něco kolem 15 hodiny. Doma mi Caterham úplně odpadl únavou. Mě se sice taky chtělo spát, ale potřebovala jsem zpracovat fotografie. Tentokrát nám je pořídil pan Bečan. Moc děkujeme.


Protože byl bohatě naplněn stav vystavujících jedinců, měla by se Oblastní výstava na Džbánu konat i v roce 2016. Že bychom jeli i za rok.

 

Náhledy fotografií ze složky Oblastní výstava Džbán 2016