Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava České Budějovice 2016

Mezinárodní výstava České Budějovice 2016

International Dog Show České Budějovice 2016

 

  • datum konání: 9.10.2016
  • místo konání: Výstaviště České Budějovice
  • hala/kruh: T2/5
  • rozhodčí: Robert Kubeš (CZ)
  • web: http://www.mvpcb.cz/

 

Co předcházelo výstavě: že pojede na Mezinárodní výstavu do Českých Budějovic, to jsem věděla prakticky už na Speciální výstavě v Brně. Domluvila jsem s Alenkou Horkou, že se staneme členy její posádky. My se s Caterhamem do Budějic jen tak nedostaneme. Je to trošku obtížné v tom, že se do haly dostanete těsně před posuzováním a nemáte ani dost času si odpočinout. Cesta trvá podobně dlouho jako do Brna i s přesunem MHD. 

V pátek jsem Caterhama vykoupala, šlo to docela dobře. Děsila mě akorát jedna věc a to bylo počasí. Hlásili, že bude mokro a hlavně, že bude ráno pršet. Ta představa, že se s ním večer dělám a po ranním venčením budu zase fénovat a žehlit mu srst, byla opravdu děsivá. 

Moje dojmy: Ráno ale proběhlo v poklidném duchu. Venčení se obešlo bez zbytečného fénování. Caterham měl od rána abnormálně veselou náladu. Lítal po bytě jako střelený, radostí by zboural brák. Štěkal na mě, kdy už pojedeme. Alena Horká nás vyzvedla před barákem a vyrazili jsme směr Budějice.

Cesta nám ubíhala docela rychle. K mému překvapení si Caterham poprvé lehnul v autě a byl naprosto hodný a klidný. Říkaly jsem s Alenou, že když to půjde, měli bychom spolu jezdit častěji. Caterham normálně v autě neleží. Pořád všechno hlídá.

Zaparkovaly jsme pěkný kus od haly. Jinak to nešlo. V Budějovicích bylo mokro. Caterham se nesl v bednce, aby si neurousal nožičky. Vyvenčit se mi ho naštěstí povedlo suchou nohou. Přivítala nás jedna z nových hal. Kruh byl prostorný. Usadila jsem se s Caterhamem a šla ho proběhnout do kruhu.

V kruhu běhal Caterham s tlamičkou veselou, krásně chodil, krásně stál a vůbec sršel energií. Školička u Jitky a Martina mu opravdu svědčí.
Pana rozhodčího ustál bez větších komplikací. Výsledkem našeho snaží bylo hodnocení V1, CAC. Náš první historický CAC ve třídě šampiónů. 

Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi, foto: Eva Mizerová

img_3594.jpg

O CACIB jsme měli silnou konkurenci, Caterham si sem tam poskočil jako kozlík na pérkách. Nepovedl se ani CACIB ani r. CACIB, ale mě to nevadilo. My to taky jednou dáme.

Odpoledne jsem poprosila naší dvorní fotografku Evu Eva Mizerová, zda by nám naši veselou výstavu nezvěčnila.

​Zdá se, že Budějice Caterhamovi vysloveně svědčí, protože i dubnová klubovka se nesla ve velmi pozitivním duchu a Caterham byl taky jak králíček Duracell.

Alena měla na odpoledne přihlášenu Chovatelskou stanici z Jestřebího království a také páry.

Z Budějic jsme odjížděly někdy kolem čtvrté hodiny. Caterham to v autě zalomil a usnul. Další překvapení. 

Uvidíme, zda se zadaří a v roce 2017 se do Českých Budějovic s Caterhamem vrátíme.