Jdi na obsah Jdi na menu
 


Intercanis Brno 2016

Mezinárodní výstava psů Brno - Intercanis Brno 2016

International Dog Show Brno - Intercanis Brno 2016

 

  • datum konání: 19.6.2016
  • místo konání: Brno, BVV
  • hala/kruh: V14 
  • rozhodčí: Konderla Zofia (PL)

 

Já míním a život mění.

19.6.2016 jsme měli odjet na původně nezamýšlenou výstavu do Brna. Asi se budu muset začít řídit tím, že když na začátku roku naplánuji  výstavy, tak už ten plán dodatečně neměnit .   Jak se říká: „ Dát na první dobrou“.

Výstavy v ČR se hlásí cca dva měsíce předem na první uzávěrku, protože je to levnější……….ale předvídat, co se do té doby stane, se prostě nedá. Začínám mít pocit, že mi výstavy  někdo nepřeje! Máme prostě jen smůlu? Nevím, co si o tom mám myslet. Je to prostě k vzteku.

V sobotu odpoledne před výstavou mi Caterham začal kulhat na pravou zadní nožku.  Nožičku jsem mu zkontrolovala a našla malé hnisající místečko. Zranění jsme ošetřili a doufali, že mu to ve výstavním běhu nebude překáže.  Večer před výstavou jsme se společně proběhli,  abychom zjistili, zda tu zátěž nožička vydrží.  Vydržela, prozatím.  Vykoupala jsem Caterhama a připravila na výstavu jako obvykle.

Ale ouvej. Caterhama se ráno už na nožičku nepostavil.  Místo, abychom v neděli odjeli na výstavu, dopoledne jsme letěli na veterinu.  Paní doktorka MVDr. Kišová nás přijala na ošetření mimo pracovní dobu, nožičku mu opíchala, na dvou místech nařízla. Místo jedné dírky, byly v nožičce dírky dvě. Na třetím místě mezi prstíky vytáhla Caterhamovi zapíchnutou travní osinu.

Caterham dostal injekci proti bolesti, preventivně i antibiotika. Věděla jsem, že s pěstováním kožichu je zase na tři měsíce konec.  Nejen, že se kvalita jeho srsti rapidně zhorší, ale taky mu za měsíc po dobrání ATB srst vypelichá.  My tu srst snad nikdy nedopěstujeme do požadované kvality.

Domů jsme odjížděli s přistřihnutou a zafačovanou tlapičkou, vybaveni ATB a sirupem proti bolesti, otoku a zánětu. V pondělí jsme se pak měli přijít ukázat, zda náhodou objevila jiná cestující osina.

Musela jsem požádat maminku, zda by se Caterhama ujala a hlídala nám ho.  Ráda bych za to mamince moc poděkovala. Vždy se Caterhama ujme a je chůvičkou na plný úvazek.  My maminku nemít, nevím jak bychom to zvládli.

V pondělí jsem s ním šla na kontrolu.  Nožička ze spodu dobré, jen to meziprstí bylo ještě zarudlé. Caterham dostal mastičku.  Obvazovat již nebylo třeba. Dostali jsme pouze doporučení, aby nožička byla držena v suchu a ven jen s botičkou.

Další kontrola domluvená na čtvrtek.

Caterham je velmi vynalézavý. I přes límeček se naučil ponožku sundávat a tak postupem týdne už jen lítáme a honíme po bytě ponožku. Caterham je pravidelně za to peskován, že má být ponožka na nožičce a že jazýčkem se meziprstí neošetřuje.

Přes počáteční nechuť se naučil chodit v botičce. Sem tam si poskočí jako koník, ale už se jí nesnaží vědomě sundat.

Musí to být z jeho pohledu už „na kebulku“, protože je to jak na buzerplacu………..nech tu nohu, nedrbej se, kde máš ponožku, neošetřuj nožičku.

Nožička se pomalu hojí.

Týden utekl a my měli jet v neděli 26.6.2016 do Jelení Hory. Poprvé zkusit štěstí za hranice ČR.   O tom, bude ale jiné povídání.