Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hanácká národní výstava v Brně 2016

Hanácká národní výstava v Brně 2016

 

  • datum konání: 10.1.2016
  • místo konání: BVV Brno
  • kruh/hala: 10/V
  • rozhodčí: Kučera Tomáš (CZ)

 

Tááááááák, začala nám další výstavní sezóna. Rok 2015 přinesl nejen radosti, ale i starosti. Snad r. 2016 nejen po té výstavní stránce bude přeci jen lepší a veselejší.

Jako před každou výstavou jsem Caterhama vykoupala. Caterham odkoukal odpor k vaně do Bonnie a dostat ho do koupelny je stejně nadlidský výkon, jako do vany dostrkat Bonninku. Jediné pozitivum vidím v tom, že už se tak neklepe a chvilkami mi přijde, že si to i trochu užívá.

Veselé sobotní ranní vstávání mi zkazil déšť. Caterham byl tak krásně nažehlený, než jsem šli ven. Tzn. znovu po venčení přežehlit, přefénovat.  Opůl šesté jsme vyráželi směr Brno s Martinem Bastlem a Ornellou Catullo, která vezla do Brna svou nahatou holčičku Melayora Molosos Gratzi. Cesta byla poklidná, žádné bouračky, silnice sjízdná.

Zaparkovali jsme na parkovišti u Haly V. Kolem kruhu č. 10 už byli shromážděni vystavovatelé a hala se pomalu začala zaplňovat. Před posuzováním jsem zaběhla pozdravit lidičky od Afghánů. Protože jsme šli s Caterhamem na řadu hodně pozdě, řekla jsem si, že zase zkusím něco nafotit v kruhu Afghánů, vždyť jsem tam nebyla skoro celý rok 2015. Nedá se to stíhat, vzhledem k tomu, že časy posuzování jsou "jen orientační".

Afghánské chrty v kruhu č. 19 posuzoval Vlastislav Vojtek. Pana Vojteka netřeba přestavovat, celosvětově uznávaný rozhodčí, mimo jiné posuzuje i Čínské chocholaté psy,  stejně jako jeho jeho paní Iveta. Jeho jméno je pak spojeno s chovatelskou stanicí Gandamak. Posuzování probíhalo svižně, neboť pan Vojtek měl posoudit celkem 70 výstavních jedinců jemu delegovaných plemen. V kruhu se představila nová generace CHS Sarah Farah, jeho CHS Gandamak i ostřílení výstavní mazáci. Než jsme se stačili rozkoukat Afgháni posouzeni.

BOB a Národní vítěz Unkas Gandamak, maj. Marcela Malíková, handler Tereza Šubertová - BOS a Národní vítězka,  White Infinity´s Fergie, maj. Zuzana Kavalová, handler Tereza Kavalová

img_4786_uncas-gandamak-a-white_infinitys_fergie.jpg

Rychle jsem se vrátila ke kruhu Čínských chocholatých psů. Caterham už v přepravce netrpělivě čekal, až mu přijde panička z pochůzky. Mám pocit, že čím je starší, tím je větší závislák. Vytáhla jsem ho z přepravky, byl rád, že může sledovat dění okolo. Čekalo mě ho připravit na samotné posuzování a tu nastal další karambol.............panička si vzala blbé kalhoty, nebylo kam dát mlsky. Ups, tak do kruhu bez mlsků.

V kruhu č. 10 posuzoval pan Tomáš Kučera. Původně se mi na něj jet vůbec nechtělo. Viděla jsem ho v roce 2015 na DUOCACIB (ZDE). Ze soboty, kdy pan Kučera posuzoval jsem měla smíšené pocity. Snad i proto, že ač Caterham přihlášený, ze zdravotních důvodů jsme ho vystavovat nemohla. Z Brna jsem odjížděla s tím, že na něj hlásit nebudu. Víte jak to ale v mém životě je: "Já míním a život mění". Koho by napadlo, že nakonec budu ráda. 

Boj o titul Českého šampiona se nám poněkud posunul a tak jsem doufala, že s Caterhamem uběháme dalšího CACe, abychom se tomuto titulu zase o něco přiblížili. Caterham byl veselý, chodil s ocáskem nahoru, žebral ze mě mlsky. Čekali jsme způsobně u vchodu do kruhu, když si Caterham čuchnul ke koberci a nečekaný průšvih byl na světě. Caterham uplně zapomněl, že by měl mít z "práce" v kruhu radost a nosit ocásek nahoře.

Jch.Caterham  Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_4871_v-postoji-v-kruhu.jpg

Nastoupili jsme do kruhu celkem ucházejícím krokem. Srovnala jsem ho postoje, celkem krásného. Pan Kučera nás poslal do pohybu a  Caterham šel bez ocasu, stejně tak i při pohybu tam a zpět. To už jsem věděla, že jdeme z kruhu z VD...........pan rozhodčí si ho nechal postavit na stůl a Caterham byl jak vyměněný, srdíčko mu bilo jako kdyby šlo o život. Tak a máme naše první VD.............nikdy by mě nenapadlo, jak úžasný pan rozhodčí bude.

Bylo třeba v Caterhamovi probudit radost, když už začal blbnout, pan rozhodčí nás poslal do pohybu, Caterham najednou ocas hore a strašná legrace. Když jsme doběhli, byla ve měl malá dušička. Dostali jsme V1, CAC a já si v tu chvíli říkala, že máme víc štěstí než rozumu. Moc a moc Vám pane Kučero za Vaši trpělivost a snahu z nás obou vymáčknout to nejlepší, děkuji.

Zase tři karamboly, začínám si myslet, že mi ty výstavy fakt někdo nepřeje, nebo abychom si z nich odvezli dobré hodnocení. Do teď jsme měli více štěstí než rozumu. Držte nám palečky, ať se nás drží i nadále.

mezitřída - V1, CAC - Jch.Caterham  Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_5038_m.jpg

O národního vítěze jsme nastoupili společně s naháčky. Národního vítěze a BOSe zíkal Beanie Baby Boy Freuhartang Hanky Kubínové v handlingu Elišky Kubínové, BOB stejně jako v roce 2015 na DUOCACIB získala chlupatá holčička Pavly Habrové Jaca Navarra Pazzda.

"Mařenka" Melayora Molosos Gratzi si s Martinem Bastlem vyběhala posledního CACe ve třídě otevřené a stala se tak Českou šampionkou. S její majitelkou Ornellou Catullo jsme si vystály pěknou frontičku na vystavení diplomu Český šampion. Jestli dokážeme dokončit s Caterhama Českého šampiona, pak si ho nechám vystavit přímo na ČMKU a bez frotny. Mám to kousek od baráku.

Domů jsme odjížděli spokojeni, protože naše výprava byla úspěšná, 2x CAC, k tomu Mařenčin titul Český šampion.

Polovinu cesty zpět jsem prospala. Caterham zpočátku pískal a chtěl ke mě na klín, měl ale smůlu. Nakonec se uklidnil, uskrovnil se ve své přepravce.

Nechci předvídat, co bude za rok, je to dlouhá doba. Když se do Brna vrátíme, čeká nás nastoupit do třídy otevřené nebo možná do třídy šampionů, pokud titul Český šampion získáme.

 

Náhledy fotografií ze složky Hanácká národní výstava v Brně 2016