Jdi na obsah Jdi na menu
 


XL Karkonoska Wystawa Psów Rasowych NDS (CAC)

XL Karkonoska Wystawa Psów Rasowych NDS (CAC)

Národní výstava psů - Jelenia Góra

datum konání: 14.6.2015

místo konání: Jelenia Góra (PL)

kruh: 10

rozhodčí: Tadeusz Chwalny (PL)

web: http://www.jeleniagora.zkwp.pl/

 

Na výstavy do zahraničí se vícemémě nedostanu. Poštěstila se mi účast na dvou WDS (r. 2009 a 2013). Ráda bych se zúčastnila výstav v Bratislavě, tam se dostanu vlakem a každý výstavní víkend se tak stane malou dovolenou, neboť se k němu musí přidružit ještě tak tři dny navíc.

Můj výlet do Polska na Národní výstavu do Jelenie Góry byl dílem náhody a já jsem za to moc vděčná.

Doprovázela jsme jako už na mnoha výstavách Lídu Faktorovou a její dvě afgánčí holčičky Jezabellu ze Zličínských luk a Karakush Water into Wine. 

Pokud se rozhodnete do Jelenie Góry vydat, ja to cca 30 km od hranic na Krkonošské straně. Cesta nám krásně utíkala, jede se směr Mladá Boleslav a Harachov a přes hranice pak směr Jelenia Góra. Cestou z Prahy jsme jely mlhou a přemýšlely, zda bude mlha i v Jelenie Góře nebo jaké budeme mít počasí. K našemu velkému štěstí od rána svítilo sluníčko.

Dominique Atlantic Sarah Fareh, Gabriela Klicnarová

jelenia-gora---dominique.jpg

Vůbec jsem nečekala, že na této výstavě až tolik uslyším svůj rodný jazyk. Čeští zástupci tu byli opravdu hodně slyšet. Ubytovaly jsme si věci pod stromy a doufaly, že vedro nějak přežijeme a že nás nechytí plavák.

Pan rozhodčí Tadeusz Chwalny posuzoval velmi pomalu a docela pečlivě. Psi si v kruhu zaběhali v rámci možností a s přihlédnutím k počasí. U Afghánů byli přhlášeni tři psy a tři feny. Malá domácí česká výstava, ale na polské straně Krkonoš.

Grand Ch. Wionna R. Čínské Hedvábí, maj. Eliška Havránková

jelenia-gora---wionna-r..jpg

Po posouzení cca kolem 13 hodiny byl čas se ubírat domů. Cesta příjmeně utekla, Jezzy se Chablis cestu prospali. Ještě před příchodem domů jsem stihla v Decathlonu koupit Caterhamovi plážový přístřešek, abychom se měli kde ve vedru schovat na venkovních výstavách. Přístřešek snese i lehčí deštík. Sobě jsem si udělala radost s novou malou židličkou na výstavu. Tu velkou pobrat nezvládám.

BOS Wionna R. Čínské Hedvábí, maj. Eliška Havránková a BOB Benjamin Diamond Saraha Fareh, maj. Lída Pavlíková

jelenia-gora_bos-a-bo.jpg

Uvidíme, zda budu mít možnost se do Polska ještě někdy podívat buď jako divák nebo dostanu možnost se proběhnout ve výstavním kruhu s Caterhamem.