Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblastní výstava Džbán a Krajská výstava Rychety 2015

Oblastní výstava Džbán 2015

Regional Dog Show Džábn 2015

 

Co já bych k výstavě napsal? Začnu tím, že Petru málem trefilo, když na vstupním listu zjistila, že mě bude posuzovat Karel Hořák. Tohoto rozhodčího předchází dost rozporuplná pověst. Musím ale říci, že dnes všechny kolem kruhu velmi mile překvapil. Bylo zajímavé pozorovat, jak se z nás hafíčků a našich páníčků snažil vymáčknout to nejlepší. Bohužel ne u všech se to podařilo. Posuzování doprovázel hlasitým kometářem. Takže jsme všichni věděli, co se v kruhu děje a proč.

Stejně jako v loni jsme byli na výstavě jen dva číňánci, já chlupáček a naháček Uragán Kalis z Třeště, majitelka Alena Čermáková. Pro Uragána "Bricka" to byla první ostrá výstava ve tř. dorostu. Všichni okolo kruhu jsme měli radost, že na svou první výstavu krásně chodí, nechá se prohlédnout a pan rozhodčí z něj byl opravdu nadšený. Všichni jsme mu moc zatleskali.

12107250_1042965949070512_6020157639205669827_n.jpg

Co já bych "narcis" napsal k sobě. Panička měla veselou náladu, pěkně jí na mě přenášela, myslím, že jsem celkem hezky běhal, až na jeden momen, kdy jsem zapomněl ocásek dole, čehož si bohužel pan Hořák hned všiml, ale říkal, že jsem měl štěstí, že jsem ho hodil nahoru a že vím, kde má v běhu být. Neopomněl též poznamenat, že je vidět, že mě páníček celou noc pucoval, abych na té výstavě byl co k čemu. Petra mu to s úsměvem odsouhlasila. Líbila se mu i moje rozčesaná a upravená srst, Posudek jsem dostal také moc hezký. Závěr toho celého byl V1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz. Čekali mě ještě závěrečné soutěže.Konkrétně o Nejhezčího psa výstavy. I když jsem byl ve třídě sám, výsledek vůbec takový být nemusel.

12072726_1043039352396505_8918456087284724608_n.jpg

Do závěrečných soutěží jsem šel u docela unavený, trošku to bylo vidět i na mém běhu, ale v postoji jsem stál jak socha. I tak mě pan Václavík, který posuzoval soutěž " O Nejhezčího psa výstavy" vybral mězi poslední čtyři.

Výstava se povedla nad očekávání.

Za krásné fotečky děkuji Alena Čermáková

V neděli mě čeká další výstava.

 

Krajská výstava Rychety 2015

Regional Dog Show Rychety 2015

 

  • datum konání: 4.10.2015
  • nísto konání: ZKO Rychety, Praha 10 Uhříněves
  • kruh: 2
  • rozhodčí: Iuza Beradze
  • web: http://www.rychety.cz/akce.htm

Jak se říká, ne vždy se daří, jak by si člověk přál. Ranní vstávání proběhlo v poklidu, všechno jsme stihli. Dokonce nám ani neujel autobus 232 ze stanice metra Háje. ZKO Rychety, kde se výstava konala rychle.

Můj zelený plážový domeček, který mi slouží jako útočiště jsme rozložili vedle paní Aleny Horké a Lenky Šulcové. Ráno jsem se proběhl kruhem v mokré trávě a už jsem nechtěl do bedýnky. Od rána svítilo sluníčko a my měli tak výborné podmínky pro vystavování.

Ve třídě jsem byl sám jako v sobotu, ale dnes jsem neběhal moc s nadšením. Byl jsem a jsem pořád unavený ze soboty. Hlavně v trávě byla spousta pachů zajímavějších. Opět jsem dostal hezký posudek, jen musíme víc nasvalit hrudník. Jsem trošku placatý.

Fotečky z dneška nemáme, nějak se vystavování nedalo kloubit s focením. Střídali jsme se v kruhu jak na běžícím pásu.

Pro Petru však to nej nej, co jsme si odnesli společně z výstavy, bylo setkání s Libuškou Brychtovou. Naposledy mě naživo Libuška Brychtová viděla v loni na Rybníkách a to jsme byl ještě malé černokněžné miminko. 

Jsem moc rád za Petru, že jsme jeli. Na Rychetách se jí líbilo. Je to v Praze, je to cestovně dostupné. Jediné, čeho skoro není, stín u kruhů. Když máte stan, nebo přístřešek dá se to zvládnout. Být to v dešti, asi bych takovým nadšením nehýřil.

 

Náhledy fotografií ze složky Oblastní výstava Džbán 2015