Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Praha 2015 a SV KCHN

Mezinárodní výstava Praha 2015

International Dog Show Praha 2015

  • den konání: 2.5. 2015
  • místo konání: PVA Letňany
  • hala/kruh - II/27
  • rozhodčí: Radana Marešová, Ing.

Co bych tak napsala k dnešní výstavě? Zcela nečekaně jsem se fotoaparátem ocitla u kruhu Afghánů i když  jsem to v plánu měla a neměla. Původní plán zněl vystavit Caterhama "Kamerona" na Speciální výstavě KCHN pořádané při MVP Praha.

Jenže, já míním a život mění. Přesně od 21.4. se Caterham potýkal se zdravotními potížemi, které si vyžádaly třídenní nutnost kapačky, léčení ATB. Musím říci, že své zdravotní potíže snášel líp než já s manželem. Vše vypadalo dobře, kdyby se nepřidaly drobné dýchací potíže, které mi ve výsledku znemožnily vystavit Caterhama na SV KCHN, ale znemožní i nedělní MVP Praha. Toto jsou v pořadí čtvrtá a pátá výstava za sebou, kterou jsme z důvodu nevyhovujícího zdravotního stavu Caterhama museli odpískat.

Pokus o Junior championat jsme ještě ani nezahájili a já už vím, že se o to ani pokoušet nebudeme. Rovnou to vezeme do mezitřídy a budeme doufat, že to dokážeme dojet. Musím se přiznat, že mám trošku obavy Caterhama na výstavy vůbec hlásit. Zdravotní potíže se mu vrací ve dvou měsíčních vlnách.

Zaplaceno mám na oba dva dny, tak co bych seděla doma. Vzala jsem foťák a jela. U kruhu Čínských chocholatých psů i Afghánů jsem se potkala se spoustou přátel, lidiček, kteří mě podporují a pomáhají, když mi není nejlíp nebo se plácám v tom, jak se co nejlépe starat o Caterhamovu srst, nutně poničenou z dvojího ATB v posledních pěti měsících.

Afghány posuzovala paní Radana Marešová. Nutno říci, že se začalo později, než byl plánovaný začátek v 9 hodin. Jakmile se začalo posuzovat, šlo to v rychlém tempu.

Vzhledem k tomu, že jsem tak trochu vypadla z obrazu, jména některých psů a fen vám doplním později.

Proto se nyní nebudu rozepisovat o průběhu posuzovávání. Hned jak budou výsledky, doplním povídání

 

Best of Juniors - Vincenzo Nibali Gandamak, maj. Eva Rambousková

mvp-praha-2015_vincenzo-nibali-gandamak-slovakia.jpg

 

Veteráni - BOV Bubu ze Zličínských luk, maj. Alena Poulová a Marcus Aurelius Gandamak Slovakia, maj. Marcela Malíková

mvp-praha-2015_veterani-bubu-ze-zlicinskych-luk-a-marcus-aurelius-gandamak-slovakia.jpg

Best of Breed - Tina Turner Gandamak Slovakia, maj. Iva Toulová

mvp-praha-2015_best-of-breed_tina-turner-gandamak.jpg

Po posouzení Afghánů jsem odběhla ke kruhům SV KCHN (Klub chovatelů naháčů). Moc jsem se těšila, že Caterhama vystavím, ale události 21.4 a následujících dní, včetně pátku 1.5, rozhodly za mě, že přeci jen bude vzhledem ke Caterhamově zdraví lepší, nic v této fázi rekonvalescence neriskovat. Kruhy byly postorné, halu osvělovalo i slunce, nebyla nám tak zima. U kruhu naháčků byly připraveny poháry pro vítěze. Nutno říci, že více mizely u kruhu naháčků než peruánů a chlupáčů. Zde byl pan rozhodčí opravdu nekompromisní a známky VD nebo dokonce D zadával bez mrknutí oka. Jeho hodnocení bylo docela velkým překvapením.

Rychle jsem něco maličko odfotila, protože jsem slíbila Martinovi, že budu brzy doma, abychom mohli vyvenčit Bonnie a Caterhama. Caterham má nyní trošku dost pubertální období a tak nějak by sežral všechno, co jen trochu vypadá jako pes. Ba co víc. Caterham hlídá Bonnie a ona jeho, takže si asi umíte představit, jak to pak vypadá.

Musím doufat, že smolné období "nevystavování už konečně" končí, že vše bude směřovat k plnému Caterhamovu uzdravení a že nadcházející výstavy, které jsem Caterhamovi vybrala..............spíš tréninkově s vírou ve šťastný konec konečně budeme moci absolvovat.

Držte nám palečky přátelé a děkuji, že jste v mém a Caterhamově životě.