Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravskoslezská národní výstava Brno 2015

Moravskoslezská národní výstava Brno 2015

Moravskoslezska National Dog Show Brno 2015

 

  • datum konání: 20.9.2015
  • místo konání:  TJ Favorit (Velodrom) při BVV
  • kruh: 2
  • rozhodčí: ing.Klírová Naděžda (CZ)

Už druhým rokem se Moravskoslezská národní výstava konala na Veledromu TJ Favorit. BVV bylo obsazeno Strojírenským veletrhem. Po dlouhé době se podle pamětníků podzimní národní výstava vrátila na toto místo. Podzimní výstava a venku.

Musím vzít povídání po pořádku. Na výstavu se vypravila celá naše malá rodinka. Martin, Caterham a já. Jeli jsme už v sobotu dopoledne vlakem, ubytovali jsme se opět v našem hotelu Bílá Růže na Komárově. Cesta vlakem byla docela v pohodě. Caterham nemusel být v přepravce, trošku cestoval mezi mnou a Martinem, ale byl opravdu hodný.

Večer jsme koupali ve sprcháči. Caterham se pokoušel o úniky „alá Hudinni“. Sem tam mi ze spršáku utekl. Česací stůl jsem si udělala z nočního stolku mezi našimi postelemi, i Caterhamovi vyhovovala výška, protože byl stále při zemi, nemusel stát na stole.

Ráno jsme vyvenčili, měli jsme štěstí, protože tráva byla suchá a Caterhama nebylo nutné opět fénovat. Caterham se s námi „nasnídal“ a pak jsme vyjeli tramvají „šalinou“ směr TJ Favorit.

Abyste se k Velodromu dostali, musíte Výstaviště obejít, je to trošku procházka. Byla jsem moc ráda, že jde Martin se mnou. Střídali jsme se v nesení přepravky, krásně nám svítilo sluníčko.

Na Veledrom jsme dorazili něco k 8,45 hod. Usadili jsme se u našeho kruhu č. 2. Okolo kruhu už moc volného místa nezbývalo. Vzala jsem Caterhama do kruhu, aby si ho očuchal. Doufala jsem, že při předvedení v kruhu ho už travička zajímat nebude………ale ne vždy se věci vyvíjejí, jak si přejeme.

Utíkala jsem se ještě před posuzováním pozdravit k Afghánům. Martin zatím trpělivě hlídat
Caterhama. Caterham byl hodný do doby než se mu vrátila panička. To bylo pískotu. Bez paničky ani ránu. Prostě závislák.

Paní rozhodčí Klírová byla docela rychlá, vysvětlila nám všem, co si od nás přeje a jak posuzuje. K pejskům měl velmi vlídný přístup, Caterham stál na stole jako socha. Byl opravdu hodný, v pohybu tentokrát neposkakoval, ale to čuchání trávy, to už se tolerovat nedalo. Zadaná známka V2 r. CAC, tak absolutně odpovídá tomu, co jsme společně předvedli. Travička byla zajímavější než já na konci vodítka, ani mlsíky ho nezajímaly a to už je co říct. V1, CAC získal pejsek Beanie Baby Boy Freuhatang v handlingu Elišky Kubínové. Oba byli moc šikovní.

moravskoslezska-narodni-vystava-2015.jpg

Výsledky nejlepších v plemeni Čínský chocholatý pes

Celou dobu byl s námi u kruhu i Martin, za což mu patří velké poděkování, že nás bedlivě sledoval, snažil se nás s Caterhamem fotit, přestože s mou zrcadlovkou není kamarád.

Po posouzení jsme se přesunuli všichni k Afghánům. Caterham má mezi nimi své lidské přátele, což bylo vidět, jak je nadšený, že je vidí. Vyfotila jsem Django Boisterous Beauty a Macuse Aurelia Gandamak. Martinovi s Caterhamem jsem pořídila také pár foteček, aby bylo vidět, že spolu na Velodromu byli. Pokoupili jsme sponečky a nové vodítko. Snad jsem vybrala dobře.

Django Boisterou Beauty získala V2 r.CAC

Marcus Aurelius V1, Best of Veterán, Best of Breed, Best in Group FCI X., Best of Day, res. Best in Show

Odpoledne jsme strávili na hotelu zaslouženým odpočinkem a velkým hraním s plyšovou kostičkou „panem bílým“ a šedou myšičkou. Caterhamovi velmi oblíbené hračky.

Moje lásky - Martin s Caterhamem

moravskoslezska-narodni-vystava-2015_3.jpg

Do Prahy jsme se vraceli až v pondělí dopledne. Opět vlakem. Tentokrát Caterham strávil cestu ve své přepravce. Vlak byl nacpaný k prasknutí. Nebylo si pořádně kam dát zavazadla, natož Caterhamovu bedýnku.

Domů jsme se přijeli ve dvě odpoledne. Caterham po zbytek dne opět odpočíval, já si s přáteli ještě odskočila na zahradu odvést mamince mulčovací kůru a dva pytle země. Přivezla jsem domů naše červené brambory a trochu odlehčila zahradní mrazák.

Týden uteče jako nic a my pojedeme na zahradu, pokud klapne počasí. Tentokrát si víkend užije Caterham s Bonninkou, svou velkou kámoškou.

Co se týče výstav, letos Caterhama čekájí ještě čtyři a pak dvou měsíční prázdniny.