Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská výstava Rybníky na Džbáně 2015

Krajská výstava Rybníky na Džbáně 2015

Regional Dog Show Rybniky - Džbán 2015

 

  • den konání: 5.9.2015
  • místo konání: Praha - Koupaliště Džbán
  • rozhodčí: David Kolínský (CZ)

Rok se s rokem sešel a my se vydali s Caterhamem opět na Krajskou výstavu Rybníky na Džbáně. V roce 2014 se nám na výstavě líbilo a já si řekla, že bychom si to mohli za rok zopakovat.

V pátek večer jsem Caterhama vykoupala, příprava na výstavu lehce na hektiku, protože v pátek se mi nic nechtělo. Sobotní ranní vstávání, koupání mě a příprava věcí se nesla lehce v nervózním duchu.

Cestovalo se nám dobře, protože je to "jen" hodinka přes Prahu. Navíc cesta ke Koupališti Džbán je pohodová, když jde člověk pěšky od Koospolu.

Tráva ráno mokrá, ale ne tolik, jako v Boleslavi. Ráno bylo lehce nevlídně a moje maličkost lehce nepřizpůosbila oblečení. Říkala jsem si, jestli bude celý den zima, no potěš koště.

Jch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

dsc_0579_kv-rybniky-2015.jpg

Naštěstí začalo vylejzat sluníčko a k překvapení všech nám v kruhu svítilo, až nám to chvílemi příjemné nebylo.

Caterham měl od rána opravdu velmi veselou náladu. Dělal blbosti, hlídal si paničku. Zajímalo ho všechno jiného než já na druhé straně vodítka. Je na něm vidět, jak miluje být mezi pejsky, jak se rád kámoší a že pro něho výstavy nejsou jen o tom drilu v kruhu, ale svět, který má rád. Musím věřit, že mu toto nadšení vydrží hodně dlouho.

Caterham byl přihlášen do mezitřídy, po dlouhé době jsme se potkali s Corleyem Toutou Velu Péti Koblihové. Corýsek z černé přes léto změnil na mahagonovou, nebo v odlesku slunce to tak vypadalo. Byl krásně ukázněný a šikovný. Za to ten můj raubíř, byl jak z divých vajec. Na zemi se mu v postoji stát se mu nechtělo, ale pan rozhodčí to docela vzal. Na stole se během chvilky uklidnil, nechal si od pan rozhodčího Kolínského prohlédnout zoubky. Pana rozhodčího velmi zaujala Caterhamova srst, dokonce i vedoucí kruhu si na něho přišla sáhnout.

V pohybu jsem s ním musela chvilku bojovat, protože si Caterham sem tam poskočil a víc ho zajímalo, co se děje v trávě. Řekla bych, že Caterham bude halový. V hale tolik vzruchů z koberce není, jako z trávy. 

Od pana rozhodčího jsme dostali hodnocení V1, Vítěz třídy a čekalo nás ještě jedno nastoupení do kruhu o Krajského vítěze. Toho poprávu dostal Cameron Clary Aldrigen. Camca stál jako socha, jak se na Krajského vítěze sluší.

O krajského vítěze - zleva Emir z Půlnočního dvora (maj. Lenka Buttová Lopourová), Jch. Caterham Shahrastani (maj. Petra a Martin Pšádovi), Jch. Cameron Clary Aldrigen a Ch. Bellagio Clary Aldrigen (oba. maj. Lenka Buttová Lopourová)

kv-rybniky-2015_o-krajskeho-viteze.jpg

Ivetka Knotková nás vyfotila u vody, Caterham má díky Ivetce krásnou vzpomínku na tuto super výstavu. Domů jsme dojeli odpoledne, celé prospali a ve spaní jsme s Caterhamem pokračovali i v neděli, byť doma to trochu vypadlo jako po náletě a bylo třeba něco dělat.

Moc bych chtěla poděkovat i Lence Buttové Lopourové za super společnost, azyl ve stanu, nuchňáním a péči o Caterhama.

Ráda se na Krajsou výstavu Rybníky na Džbáně vrátím i příští rok. Výstava byla super nejen organizací, za což patří všem lidem, kteří se o ni zasloužili velké poděkování, ale i lidé kolem kruhu. 

 

Náhledy fotografií ze složky Krajská výstava Rybníky 2015