Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká národní výstava 2015 - Mladá Boleslav

Česká národní výstava 2015 - Mladá Boleslav

Czech National Dog Show 2015 - Mladá Boleslav

 

  • datum konání: 19.7.2015
  • místo konání: Mladá Boleslav, areál Krásná Louka
  • kruh: 13
  • rozhodčí:Zdena Jílková

Českou národní výstavu jsem zařadila mezi výstavy, které ráda navštěvuji. Stejně jako v roce 2014 jsem ale přihlásila Caterhama do výstavního kruhu. V roce 2014 byl ještě ve třídě štěňátek, v roce 2015 už ve třídě mladých a to naposledy. Zároveň to byla poslední možnost pokusit se získat třetí čekatelství CAJC a získat tak titul Juniorchampion ČR.

V sobotu večer jsem Caterhama připravila na výstavu, šlo to docela dobře, i když jsem začala koupat poměrně pozdě a to jsem neměla ani sbalené věci.

Ranní vstávání před čtvrtou hodinou, rychle vyvenčit. Jak to bývá, když se to..........se....e, tak se to ve velkém. Praskla žárovka, autobus nejel, ale na sraz jsme s Caterhamem dorazili jen o tři minuty později. Do Boleslavi jsme dojeli poměrně včas, moc lidí ještě na parkovišti nebylo.

Kruh jsme měli pod velkým stanem uprostřed výstavní plochy, rozložila jsem náš domeček, dala do něj Caterhama a vyložila si batoh. Můj červený po letech dosloužil a bohužel takový stejně prostorný jsem už nikde nesehnala. Nahradila ho krosna, ale ta úplně nesplňuje moje požadavky.

Hned vedle kruhu Čínských chocholatých psů, měli kruh Afgháni. Musím se přiznat, že jsem dění moc nesledovala. Co mám Caterhama ani to moc nejde. Nikdo se mnou nejezdí, kdo by Caterhama uklidnil a připravil do kruhu. Protože nikdy dopředu nevíte, jak rychle rozhodčí posuzovati bude, nedá se moc focení u Afghánů a vystavování Caterhama kloubit dohromady.

 

Jch. Cameron Clary Aldrigen, maj. Lenka Buttová Lopourová, foto slouží jako vstup do fotogalerie

2015_nv-mlada-boleslav_cameron-clary-aldrigen.jpg

Nechala jsem Caterhama ráno se proběhnout v kruhu a vypadalo to, že bude vše v pořádku. Když jsem ho před začátkem vzala do kruhu ještě jednou, to už se v kruhu proběhlo pár číňánků, načuchal se mi Caterham pachové stopy po háravé feně. Najednou bylo zle. Neviděl, neslyšel, neposlouchal. Z kruhu jsem ho musela doslova vypoklonkovat pomalu násilím, protože mě na druhém konci vodítka absolutně ignoroval. Už jsem začínala vidět černě, že toho posledního CAJCe asi neudoláme.

Když jsem pak viděla Alwina Bohemia Swan Jany Novotné, jak krásně v kruhu jde, viděla jsem naše šance 50:50. Alwinek už jednoho CAJCíka od p. Jílkové dostal. V Mladé Boleslavi, kam jsme pro Caterhamovi závažné zdravotní potíže nemohli jet.

Na výstavě posuzovala Čínské chocholaté psy paní Zdena Jílková. Caterhama posuzovala v Mladé Boleslavi už v roce 2014, více ZDE. Caterham byl ve třídě dorostu, nyní v r. 2015 ve třídě mladých.

Paní Jílková nás nechala nastoupit do kruhu, první kolečko Caterham spíše prohopsal, než že by běžel. V mezidobí, co byl Alwin na stole se Caterham trošku uklidil a já s ním. Na stole pak Caterham stál jako socha, nechal si prohlédnout tělíčko včetně zoubků, i v pohybu tam a zpět byl mnohem lepší, než jak mi zaběhl první nástupní kolečko.

Alwin s Caterhamem posouzeni a nyní .............kdo dostane CAJC. Paní Jílková mi podala ruku a já nemohla uvěřit, že nemožné se stalo možným, že si z kruhu v náručí odnáším čerstvého Juniorchampiona ČR.

 

Jch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

2015_caterham-shahrastani_-ceska_nar_vystava.jpg

Když o tom přemýšlím, DUOCACIB v Brně jsem musela vzdát, protože Caterham měl zažívací potíže, odnesl to jako mnoho psů. V dubnu nás potkal krvavý zánět žaldku a střev, vzala jsem kvůli tomu MVP v Českých Budějovicích, MVP v Praze včetně Speciální výstavy KCHCH................, začala jsem uvažovat, že Caterhama začnu hlásit do mezitřídy, že ho hlásit do tř. mladých na poslední výstavy vážně nemá cenu.............a přesto všechno.........tři následující výstavy v mladých, 3x CAJC a mám doma Junioršampióna.

 

zleva: Alwin Bohemia Swan, maj. Jana Novotná , čerstvý držitel titulu Juniorchampion ČR Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

poradi_tr.mladych_alwin-bohemia-swan-a-caterham-shahrastani_zleva.jpg

Caterham nastoupil ještě o titul Best of Juniors, tedy nejlepší mladý..........ale jak na předchozích dvou výstavách se nám  JBOB nepodařilo získat. Stejně jako v Klatovech ho získala powder puff fena Invisible Woman Plyšový přítel, maj. Strnadová Ivana.

S velkou pokorou a přáním získat poslední CAJC jsem do Boleslavi jela, odjížděla jsem naprosto spokojená, protože třetí CAJC byl náš a Caterham se stal držitelem titulu Jch.

Doma měli všichni velkou radost, dokonce i Ti, co každou výstavu okecají, proč na ně vůbec jezdím, když je s přípravou Caterhama tolik práce, starostí a sem tam u toho ještě musejí asistovat.

Caterham je přihlášen i na Interdog Bohemia, což je mezinárodní výstava, zde se poprvé představí v mezitřídě. Jsem moc zvědavá, s kým se v ní potkáme. Dva naši krásní konkurenti nám už utekli, ale další nás dorůstají.