Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblastní výstava Džbán 2014

 Oblastní výstava Džbán 2014

Regional Dog Show Džbán 2014

 

 

První říjnový víkend se pravidelně koná Oblastní výstava psů na Džbánu, přesně v Kempu Džbán. Příprava na výstavu byla poměrně náročná, neboť páteční koupání probíhalo mezi 22 hodinou a půlnocí (měla jsem odpolední směnu). Caterham byl večer už hodně unavený a koupání té únavě moc nepomohlo. 

Ranní vstávání nestálo za nic. Já unavená, Caterham unavený, to bude den............ale že výstava nebude za moc stát, už signalizovalo to, že mi v katalogu z Caterhama udělali fenečku. Ráno špatně naložený a unavený. Asi 12 dní před výstavou se nám porouchala Caterhamův cestovní batůžek. S novou přepravkou ještě moc kamarád nebyl, i když už s námi byla na Moravskoslezské národní výstavě v Brně.

Cesta tam byla trošku dobrodružství, kdy jsme šli z druhé strany, místo od Koospolu,což je rychlejší cesta, než to obcházet od zastávky "Nádraží Veleslavín".

Poprvé nás posuzoval Juza Beradze. V kruhu se Caterhamovi více zamlouvaly všechny pachy, než nějaké běhání. Na stole toho taky moc nepostál a kroutil se jako žížala na rozpáleném plechu. Dostali jsme sice hodnocení VN1, ale viděla jsem to spíš na "N" - nadějná. Fotečku z kruhu nemáme žádnou, což mi vůbec nevadí.

Vzhledem k únavě Caterhamově jsem zvažovala, zda má smysl se pokoušet účastnit se závěrečné soutěže o Nejlepší dorost výstavy.Řekla jsem si, že když se Caterham necítí ve své kůži, nebudeme riskovat,že se mu výstavy znechutí a k polednímu jsme se odebrali společně domů.

 

Výsledky:

ČCHP - hairless

  • Elanor Loiseleuria, tř.vítězů, V1, VT, OV

ČCHP - powder puff

  • Caterham Shahrastani, tř. dorostu, VN1

 

Odpoledne jsme strávili odpočinkem.

Protože jsme měli od pátku doma Bonnie, čekalo mě ještě Bonní česání. Pro únavu jsem to přesunula na neděli. Docela mě překvapilo, že se její kožíšek česal překvapivě dobře. Co se údržby kožíšků týče, nyní si Ti dva nemají co vyčítat, protože vzájemně vidí, že se u nás v Tróji nepečuje jen o kožíšek Bonnie, ale i Caterhama.

Caterhama čekaly dva týdny volna a 22.10. odjezd na pět dní do Brna, kde se bude konat Evropská výstava psů. Čtvrtek a pátek si já užiji výstavu skrze hledáček fotoaparátu a v sobotu a neděli pak výstavní kruh BVV čeká mě a Caterhama.