Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská výstava Kladno 2014

14. 8. 2014

Krajská výstava psů Kladno

Regional Dog Show Kladno

 

  • datum konání: 9.8.2014
  • místo konání: Sportovní hala u Sletiště, Sportovní 817, Kladno
  • rozhodčí: Olga Dolejšová 
  • kruhu: 1

Co se dělo před výstavou: Tři týdny po České národní výstavě byl Caterham "Kameron" Shahrastani přihlášen na Krajskou výstavu do Kladna. V Kladně jsme všeho všudy byla jednou před mnoha lety a to na Sítné.
Pro mě tedy představovala výstava na Kladně velmi dobrodružnou cestu.  Ovšem to jsem ještě netušila jak moc.

Ve čtvrtek jsme s Kameronem jeli ještě do školky, abychom potrénovali. Kameronek leze do puberty a začíná být dost hravý. Všechno okolo ho zajímá víc než nějaká pitomost jako stát v klidu ve výstavním postoji a nechat si prohlédnout zuby. I okusování vodítka je zábavnější než na něm běhat. Máme tedy společně dost práce, abychom všechny tyhle neduhy napravili. Na druhou stranu jsme ráda, že toto společné "cvičení" bere jak zábavu a příležitost z mé kapsičky vytáhnout i něco dobrého na zoubek. Jeho radost ze společně stráveného času je pro mě tím nejdůležitějším.
Jíťa Hořáková Kameronka oholila a já ho v sobotu večer pak vykoupala.

Pátek před výstavou jsme přivezli Bonninku k nám domů, kde už na ni čekal Kameronek s mou maminkou. Kamísek skočil Bonnie kolem krku, až se Bonnie překvapením nezmohla na odpor. V pátek si pak oba užili "klidného večera". Tím, že jsem ho s Martinem připravovala na výstavu, Bonnie viděla, že se u nás nekoupe a nečeše jen ona. Oba tak dělíme rovným dílem.

Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

2014_kv-kladno_caterham-shahrastani_na-stole.jpg

Moje dojmy: Sobotní ráno bylo docela veselé, od probuzení mi bylo špatně od žaludku. Modlila jsme se, abych cestou "nekrmila rybičky". Ranní venčení jsme si dobyli ve čtyřech. Dobalila jsem poslední věci a v 5,17 jsme autobusem vyrazili směr Dejvická, odkud nám jel autobus do Kladna. Na Dejvické jsme zjistila, že jsou autobusy o kus přemístěny. V zápětí jsme zjistili, že autobus, který jsme vybrala nejede. Kamísek se v batůžku nějak podivně vrtěl a tak jsme ho pro jistotu vytáhla s tím, že ho dám vyvenčit.

To už jsme nějak přestávala dávat. Musím moc a moc poděkovat manželům Jitce a Milanovi Vokounovým, že mi byli po celý den nesmírnou oprou a v jejich společnosti se celý den ještě více rozzářil.

Přivítala nás Sportovní hala u Sletiště. Kruh jsme měli hned u dveří. Postavila jsem Kameronkovi domeček, došla vyzvednout číslo. Na tabuli byl zatím připraven rozpis plemen. Před námi bylo ještě spousta psů, takže posuzování nás mělo čekat až za velmi dlouhou dobu. V reálném posuzování bylo nakonec vše jinak. Paní Ovesná, která posuzovala v našem kruhu, vystavovatele brala podle čísel v katalogu, nikoliv podle rozpisu na tabuli.

Stihla jsme se zastavit u kruhu, kde byla posuzována skupina FCI X. (posuzoval Antonín Mudra). Přihlášeni byli dva  zástupci plemen Afghánský chrt.

S Kameronkem jsme přišl na řadu až v 11.30 hod. Kameronek v běhl do kruhu s ocáskem nahoru, stihl si požvýkat vodítko (z čehož jsme nebyla zrovna dvakrát nadšená). Paní rozhodčí nás poslala do běhu a následně šel Kameronek rovnou na stůl. Jen jednou hodil hlavičkou, že koukat do tlamičky se nebude, ale žádná scéna se nekonala. Kameronek se ukáznil, zoubky ukázal. Máme nůžkovitý zkus, jsme skoro už přezubení, co si mohu přát víc. Dostali jsme krásný posudek s hodnocením VN1. Což pro nás znamenalo, že můžeme zkusit štěstí v závěrečných soutěžích o "Nejkrásnější štěně výstavy". V koutku duše jsem doufala, že to bude lepší než na Oblastní výstavě v Příbrami.

Elie Josh Plyšový Přítel, maj. Milan Vokoun, foto slouží jako vstup do fotogalerie

2014_kv-kladno_elie-josh-plysovy-pritel.jpg

V mezidobí jsme se prošli venku, trošku něco nafotili a byli nafoceni (odkaz ZDE). Co se focen týče, podělili jsme se o focení výstavy s panem Milanem Vokounem, který byl tak moc hodný a zvečnil nás s Kameronkem v kruhu, jinak bych žádné fotečky neměla. Podmínky byly docela dobré, jen já mám pocit, že mám poslední dobou oko z kašparovy krávy nebo začínám být mírně přisleplá. Fotogalerie je v přípravě.

Odpolední soutěže navazovaly na posouzení, za což byla většina z nás vděčná. Venku bylo velké vedro, v hale to bylo ještě o dost horší. Kdo mohl, chodil se "zchladit" ven do stínu.

Protože jsme s Kameronkem měli jedno z nejvyšších čísel, co se třídy štěňat týče, mohla jsme si dovolit jít s ním až skoro poslední a nechat většinu psů před sebou. Nechtěla jsem udělat stejnou chybu jak v Příbramy, kde mi to číslo též umožňovalo. Nakonec moje snaha nebyla k ničemu. V běhu byl celkem veselý, s ocáskem nahoře, jen to přižvýkávání vodítka ho nemůžu odnaučit. Ať jsme Kameronka stavěla do postoje, pořád se otáčel za psy za námi nebo si chtěl hrát s hairless fenečkou Diana Lady z Bešíru. Hotový pytel blech. Mezi poslední tři nejlepší štěňátka jsme se sice nedostali, ale já jsem ráda, že halu zvládl s veselostí sobě vlastní a že výstavy bere jako hru a zábavu. 3. BIS štěnětem výstavy se stala Dianal Lady z Bešíru. Dianka běhala a stála jako ostřílený mazák a poprávu jí tedy toto umístnění patří. Velké gratulace a hodně štěstí do budoucna.

Do Kladna jsme přijeli autobusem z Kladna odjížděli vlakem. Pro Kamerona to byla první premiérová jízda. Trošku se z počátku klepal, ale pak už koukal kolem sebe, jak nám cesta ubýhá. Vlak měl výluku a proto naší cílovou stanicí bylo Nádraží Dejvice, nikoliv Masarykovo nádraží.

Domů jsme přijeli oba úplně urvaní. Bonnie i Martin byli rádi, že jsme doma. Oba jsme odpadli do postele. Což já dělám po většině výstav. 

V neděli nás čekala pravidelná údržba Bonního kožichu, tentorkát jen tak zlehka, neboť Bonnie nebyla úplně zdravotně v pořádku. Naštěstí jsem se s kožichem prát nemusela a vše šlo jako po drátku.

Po obědě jsme odvezli Bonnie domů. Protože nám doma netekla voda, udělali jsme si ještě koupací výlet k mamince. Kameronek tak měl víkend doslova cestovatelský.

Uvidíme, co bude příští rok, zda si na Kladno uděláme výlet znovu. Zůstane-li stejný termín, pak by to pro Kamerona byla poslední výstava ve třídě mladých. Co se cestování týče, už budeme vědět, jak zvolit tu nejnéně náročnou cestu.

Výsledky pro vás nemám, nikde se nezapisovali a do dnešního dne (16.8.) na webu www.zkkkladno.cz nejsou uvedeny.

Fotogalerie v přípravě

 

PS. Na FB jsme našla odkaz na povídání o Krajské výstavě Kladno v místním Kladenském deníku i s přiloženou fotogalerií, čtení ZDE. K mému velkému překvapení, jsem se na jedné z fotografií ocitla i já s Kameronkem. Tu je ona fotečka.

 

Náhledy fotografií ze složky Krajská výstava Kladno 2014