Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2014

Interdog Bohemia Mladá Boleslav 2014

International Dog Show - Inter dog Bohemia Mladá Boleslav 2014

 

  • datum konání: 31.8.2014
  • místo konání: Mladá Boleslav, areál Krásná louka
  • kruh: 5
  • rozhodčí: Zdenka Jílková

 

Co předcházelo výstavě: Jako tradičně na konci srpna se koná v areálu Krásná Louka v Mladé Boleslavi Mezinárodní výstava psů.

Mladá Boleslav je pověstná jedno věcí a to je počasí. Buď je pařák (což jsme si už zažili v červenci) a nebo prší (to nás mělo podle předpovědi čekat o víkendu 30. - 31.8.2014). Nic mezi tím.

Kameronka čekala pravidelná úprava tlamičky a koupání. Tlamičku jsme holili na 2x. Částečně já s Martinem, zbytek mi pomáhala doholit moje kamarádka Eliška (majitelka afghánčí fenečky Grand Ch. Wionny R. Čínské hedvábí). S Kamískem jsme za ní jeli na návštěvu. Kamísek si zase po dlouhé době užil cestování MHD a Eliška měla díky nám společnost. Wionnka si totiž užívala prázdniny u Eliščiných rodičů.

V pátek k večeru Martin přivezl s Kameronem Bonnie. Bonnie v sobotu čekala pravidelná údržba kožíšku. Nemohla jsme jí vykoupat, protože Bonnie dobrala antibiotika.

Z pátka na sobotu jsme poprvé všichni spali v jedné místnosti. Bonnie zabrala Kameronovi jeho pelíšek a Kameron pro změnu cestoval mezi prostorem pod topením a jejím pelíškem.
Před tímto večerem jsme s nimi spali odděleně, abychom neriskovali, že se mezi nimi něco stane.

Každou návštěvou, kdy jsou spolu se stále více sbližují. Bonnie sice Kameronovo nadšení pro hry nesdílí, ale k žádnému většímu konfliktu mezi nimi ještě nedošlo. Maximálně na nějaké výchovné zavrčení ze strany Bonnie nebo škádlící štěkání ze strany Kamerona.

Sobotní česání proběhlo docela dobře, k našemu překvapení. Bonnie se ani moc nevzpouzela, byla moc hodná a šikovná.

Sobotní večer byl ve znamení Kameronova koupání, z čehož Kameronek sice velkou radost neměl. Byl však velm šikovný a hodný. Fénovaní kožíšku už bylo trošku horší, neboť Kameronek odkoukal Bonní neposednost na stole a dělá lumpík naprosto totéž.
Spát jsme šli ve čtvrt na dvanáct. Vstávání bylo naplánováno na půl pátou s ohledem na možné ranní fénování Kameronova kožichu.

Ecthelion Louiseleuria, maj. Lída Křížová, foto slouží jako vstup do fotogalerie

ectherlion-louiseleuria.jpg

Moje dojmy: Ranní vstávání nebylo úplně růžové. Bonnie se s Kameronem rozhodli, že mě nenechají vyspat. Nejdříve mě vzbudila Bonnie,že pohřešuje vodičku v mističce. Potom se přišel mazlit Kameronek.
Bonnie odešla do obýváku, protože se jí Kameronek usídlil na pelíšku. Šla jsme za ní, aby neměla pocit, že ji vyháníme z ložince. Kameron hned přišel za námi. Když jsem se pak vzbudila ve čtyři hodiny, Bonnie ležela na gauči a Kameron na svém malém pelišku pod ní (domeček měl sbalený na výstavu).

Vyvenčila jsme Kamerona, dofénoval mokré tlapičky a opravila kožíšek, protože to malé trdlo si ho ještě večer stihlo olízat.

V půl sedmé jsem měla domluveno s Pavlou Polákovou, že se budu moci s její posádkou do Boleslavi svést. Cesta do Boleslavi nám ubíhala dobře a pohodově. Ráno bylo zatažené, ale my tak nějak doufaly, že to bez deště vydrží. Jak se později ukázalo, nevydrželo.

 

fgháni byli posuzováni pod stanem uprostřed závodní dráhy. Čínští chocholatí měli štěstí, že jejich kruh byl v hangáru. Usadila jsme Kameronka vedle manželů Sojkových a Vokounových. Moc a moc jim děkuj za jejich společnost.

Kameron byl od rána velmi veselý, jak se později v kruhu ukázalo, až moc.
Na druhou stranu raději veselého psa, než smutného, zpruzelého a bojácného, který bude nosit ocásek dolu a bude se mezi pejsky bát. Kameronek je pravý opak. Co nejvíce se přátelil s pejsky a co mohl, to si označkoval.

Čínské chocholaté psy posuzovala paní Zdenka Jílková. K posuzování měla 43 zástupců haireless a 25 zástupců powder puff. Pani rozhodčí šlo posuzování od ruky. Přístup ke psům  vystavovatelům má velmi přátelský.

S Caterhamem jsme nastoupili do kruhu a Caterham svou ranní veselost dával více než na oddiv, ani na pamslek se moc neukáznil. Většinou času v pohybu propsal. Škoda že se to nepovedlo zachytit. To už jsme tušila, že z toho další VN1 nebude. I paní rozhodčí si povšimla, že Caterham až příliš veselý. Corley Toutou Velu s Petrou Koblihovou naproti tomu chodil krásně i pěkně stál a bylo z toho zasloužené VN1.

Jsem ráda, že je Caterham v kruhu veselý, bude asi delší dobu trvat, než se zklidní. Jak napovídá jeho jméno, je to prostě "malá Formule 1" a pro tu pomalé a klidné pohyby tak úplně nejsou.

caterham-shahrastani---mvp-2014-mlada-boleslav.jpg

foto: Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

 Zatímco jsme byli v kruhu, venku se spustilo "Boží dopuštění". Pořádný déšt a spadla i teplota. Byla jsme ráda, že jsme schovaní pod střechou hangáru. Následné dění jsme moc nesledovala, až na Elie Joshe Plyšový přítel a Aileen Čínské štěstí manželů Vokounových.

Best of Breed získala Arlette Kiss Pretty Sweet. Krásná hairless fenečka maj. B. Duspivové a odchovem Ivety  Knotkové.

Sbalila jsme Kamíska a utíkala nejrychleji co to šlo k Pavle Polákové k Afghánům. Posuzování paní Ovesné opět stálo za to. Mrzelo mě, že jsme se u kruhu nemohla zdržet, ale nevěděla jsme jak dlouho bude paní Ovesné posuzování trvat a už vůbec jsme netušila jak dlouho to bude trvat paní Jílkové. Nechtěla jsem prošvihnout s Kamískem nástup do kruhu.

Domů jsme s Kameronkem dorazili někdy ke třetí hodině. Oba totálně mrtví. Kamísek celé odpoledne s přestávakami prospal.

Martin v mezidobí odvezl Bonnie domů. Kožíšek déš přežil a Bonnie cestu taky zvládla. Trochu jí zlobí levé rameno, které si kdysi dávno poranila, tak budeme doufat, že je to zase jen výkyvy počasí a že léčení zabere a bude mít chvilku klidu.

Výsledky hairless - budou doplněny 

Wiki Modrý Květ, maj. Jiří Pospíšil

wiki-modry-kvet_mvp-mlada-boleslav-2014.jpg

Výsledky powder puff budu doplněny

Výstavy v Mladé Boleslavi za námi. Rok 2015 před námi. Termíny pro r. 2015 se už ví, rozhodčí se terpve postupem času dozvíme.

  • 8.5. 2015 XVI. Podjizerská výstava
  • 18. - 19.7. 2015 Česká národní výstava Mladá Boleslav
  • 29. - 30.8. 2015 Interdog Bohemia (Mezinárodní výstava) Mladá Boleslav

Když se sejdou příznivé okolnosti, tak se v kruhu nebo u kruhu určitě uvidíme.

 

Náhledy fotografií ze složky MVP Mladá Boleslav 2014