Jdi na obsah Jdi na menu
 


European Dog Show 2014 _ ČR - Afghánský chrt

Evropská výstava psů 2014  (Česká republika)

European  Dog Show 2014 (Czech Republic)

 

  • datum konání: 23. - 26.10.2014
  • místo konání: Brno, Brněnská Výstaviště a Veletrhy
  • web: http://eurodogshow.webnode.cz/
  • Afghánský chrt: 24.10.2014
  • Čínský chocholatý pes: 26.10.2014

Ráno 24.10.2014 jsme si přivstala, neboť mě čekalo focení na EDS 2014. Na Výstavišti nás přivítala vyhřátá hala "B". , Proletěla okolo kruhů, abych náhoudou někoho nepřehlédla. Pozdravila jsem se se všemi přáteli. Posuzovalo se ve dvou kruzích, psi a feny zvláš´t.  Protože mám jen jedny ruce a nohy, musela jsem si jako už tolikrát, kde budu fotit.

Snažila jsem se v průběhu doby tak nějak přebíhat mezi kruhy a upřímně se přiznám, nebyla jsem úplně spokojená s výsledkem svého fotografického snažení v některých případech.Naopak jsem byla i u některých záběrů docela mile překvapená. Přestože si stále se svou zrcadlovkou moc nerozumím, nedopadlo to až tak hrozně. Na to, že nebylo úplně super osvětlení, ale oproti hale "F", kde se pousuzovali Národní výstavy při EDS, fotky v pozhybu dopadly mnohem líp.

Výstavu i focení jsme si užívala naplno. Řekla jsem si, že si konečně výstavu užiju a nebudu se tolik soustředit na dění skrze hledáček, což jsem opravdu splnila. Snažila jsem se taky moc neunavit, protože večer mě čekalo koupání Caterhama. Velká příprava na sobotní NV a nedělní EDS.

Psů bylo o čtvrtinu více než fen. Každý posuzoval podle zavedených zvyklostí a dle svého vkusu. Francouzský rozhodčí Dupas Jean Jacques upřednostňoval jemnější typy psů, což jsme věděli, neboť jsme ho již jednou zažila v Praze při MV. Feny pousoval český rozhodčí František Bouček.  

K posuzování obou nevím, co napsat, neboť k tomu by se měli vyjádřit jiní a povolanější. Rozhodně se české odchovy nebo psi v majetků českých vystavovatelů neztratili a byli. Někteří i mile překvapili. Rozhodně nám tu rostou budoucí výstavní šampióni a důstojní reprezentanti svého plemene i České republiky.

 

Dragon Heart van de Robega, Romana Hřebejková

dragon-heart-van-de-robega.jpg

 

Výsledky českých majitelů - psi:

psi - tř. štěňat:

psi - tř. dorostu

psi - třída mladých

  • Dragon Heart van de Robega, Romana Hřebejková, Výborná 2
  • Kompliment ze Zličínských luk, Rejnková Barbora, Velmi Dobrá
  • Krystal ze Zličínských luk, Hynková Miroslava - absence
  • Kvantum ze zličínských lu, Ministrová Iveta, Dostatečná

psi - mezitřída

psi - tř. otevřená

  • Agard Dinar Čebuko, Bučková Lenka - Výborná

psi - tř. pracovní

psi - tř. šampiónů

  • Amadeus King Sarah Fareh, Lída Pavlíková, Výborná
  • Chris z Netluckých pastvin, Hasilová Jana, Velmi Dobrá
  • Sony Star Gandamak Slovakia, Michal Klusoň, Výborná

psi - tř. veteránů

U třídy veteránů bych se ráda zastavila. Když jsme se dívala do seznamu majitelů, věděla jsem, že nás čeká zajímavý pohled na posouzení v kruhu neboť se zde měli potkat odchovy CHS ze Zličínských luk a CHS Gandamak. Teď už jen záleželo na tom, jak tuto sestavu pan rozhodčí posoudí,  jaký typ budre jeho srdci bliží, jak se psy i handleři srovnají s prostředím haly "V". Nyní při pohledu na výsledky již volbu pana rozhodčího známe. Evropským veterán vítězem se stal Bubu ze Zličínských luk.

Evropský vítěz, BOB, Blue Steel Agha Djari´s, maj Hessling Dr. Karin, foto slouží zároeveň jako vstup do fotogalerie

blue-steel-agha-djaris.jpg

Všichni by si titul Evropského vítěze zasloužili. Mají mou velkou úctu s jakou grácií zvládají ve svém věku výstavní ruh,   nezbytné předvýstavní přípravy, dlouhé cestování. Předvedení veterána na výstavě od určitého věku hodně záleží i na tom, jak se pes cítí, v jaké je psychické a fyzické pohodě.  Děkuji vám, že jsme Vás směla v této skvělé sestavě vidět a já doufám, že s některými se ještě nějakou dobu v kruhu budu potkávat.

 

Psi posouzeni a my jsme znali vítěze jednotlivých tříd, kteří si následně zaběhali o titul Evropský vítěz.

Byli to:

tř. mladých

  • Edith z Náhorní Planiny, Ministrová Iveta, Velmi dobrá
  • Karamela ze Zličínských luk, Paličková Kamila, Velmi dobrá

mezitřída

tř. otevřená

  • Interese ze Zličínských luk, Markéta Karbanová, Výborná 2, r. CAC
  • To Lejla, Rambousková Eva, Velmi dobrá

tř. pracovní

Tiffany Dupont Gandamak Slovakia, Alena Mačíová, Výborná 1, CAC

tř. šampiónů

  • Cameron Diaz van de Robega, Romana Hřebejková, Výborná
  • Cora z Náhorní Planiny, Ručková Kamila, Výborná
  • Charisma ze Zličínských luk, Čabla Jaroslav, Výborná
  • Nathaly Wood Gandamak Slovakia, Zuzana Kavalová, Výborná

tř. veteránů

  • Baronka ze Zličínských luk, Brhelová Martina, Výborná 1, Evropský vítěz veteránů
  • Cathalina Santa z Netluckých pastvin, Lucie Pilařová, V2

Kompletní výsledky EDS najdete ZDE.

 

Evropská vítězka - Doll me Up White Infinity´s, Bakos Csilla

doll-me-up-white-infinity_s.jpg

Po vítězném čtvrtku, kdy Národního vítěze i Best of Breed získal, Blue Steel Agha Djari´s, jsme čekali, zda se mu podaří získat i titul Evropský vítěz 2014. Po nástupu do kruhu všech psů, kteří získali CAC, jsme měli všichni jasno a pevně jsme věřili, že náš veřejně tajný typ vyjde a Blue Steel Agha Djari´s se Evropským vítězem stane. Po pár proběhaných kolečkách a důkladném posouzení zadal pan rozhodčí titul Evropský vítěz Blue Steel Agha Djari´sovi. On si to opravdu zasloužil.

Najednou bylo odpoledne, ještě jsem proběhla stánky, rozloučila se s přáteli. Byly to dva náročné dny, ale další dva mě ještě čekaly.

Martin byl s Caterhamem v mezidobí ve městě, které naše 8 měsíční miminko zvládalo velmi dobře. Na hotel jsme dorazili všichni uplné mrtví. Caterham se trochu prospal, ale víc lítal po pokoji, vyštěkal všechno co se kde pohnulo a zalovil si svůj oblíbený balónek.

Po večerním venčení ho čekala koupel ve sprchovém koutě. Čekala jsem nějakou katastrofu, úniky "alá Hudíny", ale nic se nekonalo. Caterham byl hodňounký. Blbosti začal tropit až při fénování. Abych pravdu řekla, tak fénovací podmínky pokoje byly žalostné. Podařilo se mi ho dát krásně dohromady, ale hlavou se mi už honili myšlenky, jak ho udržet do neděle a překoupat jsem ho už nemohla, tolik zásob šampónů jsem opravdu nevezla.

Do postele jsme padli něco po desáté hodině a doufali, že výstavní víkend bude v pohodě a poklidu.