Jdi na obsah Jdi na menu
 


Euro dog Show 2014 a NDS - Čínský chocholatý pes

Evropská výstava psů 2014_ČR - Čínský chocholatý pes

European Dog Show 2014_ČR - Čínský chocholatý pes

Národní výstava psů při EDS 2014/ National Dog Show 2014

 

  • datum konání: 25. - 26.10.2014
  • místo konání: Brněnské Výstaviště
  • hala: F/V
  • rozhodčí: NDS: Kavčič Marija, EDS Reinelt-Gebauer Linda
  • web: http://www.2014eurodogshow.cz/

 

sobota 25.10.2014 - moje dojmy:
Dnes nám s Caterhamem začíná dvoudenní maraton. Je pátek a mě s Caterhamem čeká prezentace na Národní výstavě při EDS v hale "F".
Vstávali jsme docela brzy. Caterham byl docela dobře naložený, což se nedalo říci o nedělním dopoledni, ale o tom později.
V klidu jsme se přepravili do haly "F". Věci jsem si jako už po několikáté dala k manželům Vokounovým. Kameronek se trochu proběhl v kruhu,
aby si vše očuchal a trošku se seznámil s prostředím.

10615511_861877357179373_2443016983824154178_n.jpgJeště před posuzováním za námi dorazil Martin. Po dlouhé době jsem si výstavu uživala jako prostý divák. Ani fotit se mi nechtělo.
Když jsme šli s Caterhamem do kruhu, Martin nás nahrával a já jsem moc vděčná Ivetce Knotkové, že mi Caterhama vyfotila, že mám krásnou vzpomínku
na tuto Národní výstavu. Caterham krásně běhal, plynulá otočka se nepovedla, tak jako už mnohokrát. Chyba je však ve mně, nevím jak tam sebe i Caterhama správně vytočit.
Zašli jsme se podívat na stánky, něco pokoupit a odjeli zpět na hotel odpočívat. Přeci jen Caterhama čekala ještě neděle a ta byla důležitější.

 

neděle 26.10.2015 - moje dojmy.

Ranní vstávání, příprava na Evropskou výstavu byla stejná jako sobotu na výstavu národní.
S Caterhamem jsme byli v hale něco po kolem půl deváté. Caterhamovu bedýnku jsem nechala opět u manželů Vokounových.
Rychle všechno připravit. 

Na Evropské výstavě se plemeno Čínskýn chocholatý pes posuzovalo ve dvou kruzích (obě variety zvlášť).
Caterham šel na řadu hned jako druhý. Od rána byl však dost špatně naložený. Ten dvou denní maraton, čtvrtý den mimo domov, se na něm začal podepisovat. Moc se mu běhat nechtělo, stejně tak na stole moc nepostál. Čekala jsem známku "Nadějná",ale paní rozhodčí zadala "Velmi nadějná". To pro nás znamenalo jít odpoledne o titul "Evropská naděje".  S tímto novým titulem ale byly takové zmatky, že by bývalo bylo lepší, kdyby nic takového nebylo.

Zástupců variety Powder puff bylo tradičně méně než variety Hairless.Pozování tak u naháčků trvalo o mnoho déle, ale protože závěrené soutěže začínaly v 15 hodin, i u naháčků do té doby museli být známy vítězové s titulem Evropská naděje tř. štěňat, tř. dorostu, Evropský vítěz mladých, Evropský vítěz, Evropský veterán vítěz a též Nejlepší jedinec v plemeni  (Best of Breed).

Až na třídu dorostu, tituly Evropských vítězů byly zadány varietě hairless. Best of breed pak získala Ethienne Jemalle paní Hany Ivančové, úžasný úspěch českého odchovu, neboť Tínka pochází z CHS Jemalle paní Lenky Markovicové. Budeme si přát, aby nebyl na dlouho poslední.

Co se focení týče, neměla jsme moc náladu, tak jak se výstavy vyvíjela, chuť foti u mě klesla na nulu. Jsem moc ráda a děkuji panu Vokounovi že mě zastoupil a že máme s Caterhamem i vzpomínku z kruhu.

Účast na Evropských a Světových výstavách je na dlouho pasé, protože bez pomoci se mimo republiku nedostanu. Maximálně tak na Slovensko. V Bratislavě byla Světová výstava v roce 2009, což je poměrně nedávano
a ta naše zeměkoule je přeci jen docela velká.

Do Prahy jsme odjížděli něco kolem 16,40. Vlak byl hodně našlapaný, místa jsme sice měli u dveří, ale nebylo kam umístit přepravku.
Caterham byl tak unavený, že mi celou cestu prospal a klíně na dece, co používám do přepravky. 
Doma jsme byli něco po sedmé hodině. Caterham ty čtyři náročné dny, i když jsem se snažila, aby taky odpočíval, bude asi naspávat celý týden........
a pak další dvou denní marathon výstavní. Čeká nás totiž DOUBLE CACIB v Praze Letńanech.

Kdybych měla shrnout náš pobyt v Brně: S Martinem po dlouhé době polečně "bez starostí" a užili jsme si to spolu a zároveň i po svém. Viděla jsem se spoustou super lidiček, na výstavách zažila úžasné chvíle i chvíle zklamání. To vše k výstavám bohužel patří. Zkušenost však k nezaplacení.

Výborný socializační trénink pro Caterhama, aby si zvykla na přítomnost lidí, pejsků, hluk i to že mu sem tam zmizím a zase se vrátím. Přestože vše nebylo podle mých snů a přání, od výstav se nedám odradit a bude jezdit dál, abych se vystavovat naučili. Žádný učený ještě z nebe nespadl.

 

Náhledy fotografií ze složky Národní výstava Brno_2014 při EDS