Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUOCACIB Brno_2013_SO

International Dog Show DUOCACIB Brno_2013_SO

  • datum konání: 2.2.2012
  • místo konání: BVV, Brno
  • hala/kruh: F36
  • rozhodčí: Vlastislav Vojtek (SK)
  • web: www.duocacib.cz

Co předcházelo výstavě_25.1.2013:  DuoCacib Brno, dvoudenní mezinárodní výstava, pro mě v podstatě první velkou výstavou v roce. Únor bývá chladným měsícem a tak se člověk do hal musí řádně obléct, aby nenastydl a místo krásného zážitku si nepřivezl ošklivé nachlazení, chřipku, nebo zánět močových cest.

Moje letošní účast na DuoCacib byla jako jízda na horské dráze.........nejdřív, že pojedu, pak že nepojedu pro nízkou účast vystavovatelů, nakonec jsem se rozhodla že pojedu. Otázka byla zda toho nakonec nebudu litovat............se uvidí

Doma jsem oznámila, že jsem se na pevno rozhodla se DuoCacib zúčastnit. To jsem asi neměla dělat. Možná jsem informaci oznámila dost nešetrně, nevím, zkrátka a dobře to u nás chvíi vypadalo, že se mnou nebude mluvit ani noha u židle. Na otázku, zda do Brna musím jet, jsem odpověděla, že nemusím, ale že mám dobrý důvod.

Poslední dva roky bydlíme v hotelu "Bílá Růže" v městské části Komárov. Za tu dobu, co do Brna na výstavy jezdím, se ještě ani jednou nestalo, aby v termínu, kdy výstavy jsou, byl hotel plně obsazen.......Všechno je ale jednou poprvé, i plná obsazenost hotelu. Co teď. Než jsem se stačila ponořit do hledání náhradního ubytování, můj báječný manžel, to zařídil v podstatě za mě.

penzion-dvorakova.jpg

Na našem oblíbeném webu www.hotel.cz našel ubytování v Penzionu Dvořákova. Penzion se nachází v ulici Dvořákova, kousek od Paláce Šlechtičen a Náměstí Svobody. Ujdete-li ještě  kousek pěšky, jste na Hlavním nádraží (nebo se můžete svézt tramvají č. 4 k zastávce Náměstí Svobody, projít Kobližnou, zahrnout do Kozí a do ulice Dvořákova). Recenze nedopadly tak špatně. Uvidíme, zda  se v noci hlukem nevyspíme, nebo budeme mít štěstí na klid. Recenze v tomto ohledu byly různé. Jediné mínus o kterém zatím víme, je absence TV a radia na pokojích.

Kdyby tu byly nějaké chyby, tak se omlouvám, píšu to na rychlo a pro hodně písmenek už nevidím. Opravím v neděli doma.

Moje dojmy: Člověk míní, život mění. Ještě na začátku ledna jsem říkala, že na DUOCACIB letos nepojedu, že se mi to nevyplatí. Nojo, já toho občas napovídám a pak je vše jinak. Ubytování a doprava se zařizovaly na posledních chvíli.

Že bych se daly předvýstavní přípravy nazvat klidné, to se říci nedá. V pátek jsem byla dlouho v práci, respektive o dost déle než jsem chtěla. Balení, příprava na sobotu se odehrávala na hektiku.  Sobotní ranní vstávání proběhlo s klasickou otázkou: "Stojí mi to vůbec za to?". Venku se čerti ženili, pršelo, celkově 4 stupně nad nulou. No hnus fialový, psa by člověk nevyhnal.  

Pro mě vstávání ve čtyři hodiny na výstavy do Brna není ničím novým. Martin si zakusil, co je pro nás výstavní nadšence běžné, míním tím právě to brzké ranní vstávání. Cesta vlakem (EC Avala - Praha - Bělehrad) proběhla naprosto v poklidu. Vagón téměř prázdný. Kdo by také jel do Brna v tak časou hodinu. Do Brna jsme se dostali cca 8,19 hod. Nakoupit jízdenky na MHD.

Martin se rozhodl, že se výstavy nezúčastní. Posadil mě na tramvaj a posla mě směrem výstavním dobrodružstvím.

Hala "F" už byla cca v 8,50 slušně zaplněný a všichni přítomní netrpělivě vyčkávali cca 9,30 hod, než se sejdou rozhodčí a celý ten mumraj vypukne naplno.

Na sobotu bylo přihlášeno 15 psů, posuzoval Vlastislav Vojtek. Stejně jako v loňském roce se společně s českými vystavovateli sešli zástupci vystavovatelů z Ruska. Pan Vojtek posuzoval pečlivě jak v postoji, tak v pohybu. Během necelé hodiny bylo po všem.  

Ale abych nepsala moc ve zkratce, co že se dělo......................

Třída mladých psů nás přivítala prvním ze zástupců Růska - Pes Amal Salang Champions League, maj. Larisa Taskina - krásný 17měsíční pes, ukázněný v pohybu i postoji - V1, CAJC. S ním se představil Callas Loving Gaze, maj. Kratochvílová Janíčková Lucie, VD3 a Fan-Fell Moon On The Walk "Verdi", maj. Lenka Poláková VD2. Verdi zase něco povyrostl, vždyť už je mu 10 měsíců. Toto letí. 

Achiles ze Středu Světa, maj. Helísková Věra

 achile-ze-stredu-sveta.jpg

 V mezitřídě se sešly Achiles ze Středu Světa, maj. Helísková Věra - VD3.  Řekla bych, že se Achiles zlepšuje výstavu od výstavy, jen to bude chtít čas, než se Achiles výstavní násobilku naučí. Amal Salang Couer ´d Couers, maj. Denis Shirokov - V1, CAC, r. CACIB a k němu další ze zástupců východní země CharismaShow Art Deco, maj.  Turutanova E. - V2, r. CAC.

Ve třídě otevřené byl Tiger Woods Gandamak Slovakia sám, první s odchovů CHS Gandamak. V1, CAC o tom nemohlo být pochyb. 

Třída šampiónů psů přivítala jen Multi Ch. Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia. Psa, kterého v České republice ani ve světě netřeba nijak zvlášt představovat. Ozzy je nositelem mnoha titulů, v soutěži ŠŠ ČR získal v roce 2009 třetí místo. S Terezkou Šubertovou se krásně předvedli a bylo z toho V1, CAC, CACIB a potom i BOB.  Dalším skvělým psem, který se nám měl v kruhu představit měl být Hassan Du Jegdalek. Všichni ho ale známe jako Henryho, Henrýska, úžasný pes v majetku Ivy Toulové. Vzhledem k nepřepokládaným okolonostem nemohla Iva Toulová na výstavu přijet, nepřijel ani Henrýsek. Určitě ho uvidíme na nějaké jiné výstavě.

Protože jsme znali vítěze mezitřídy, tř. otevřené a tř. šampionů, měli jsem se dozvědět, kdo z těchto tří bude držitelem CACIB. Amal Salang Couer ´d Couers, Tiger Woods Gandamak Slovakia a Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia. Jedno kolečko a ..........CACIB patří Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia

Výsledek pro někoho překvapením, pro jiném očekávaným................Multi Ch. Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia se svou handlerkou Terezou Šubertovou. Nutno dodat, že ten, kdo Ozzyho dlouho neviděl, byl asi překvapený jak skvěle vypadal. 

Best of Juniors  Amal Salang Champions League (maj . Taskina Larisa) a Amal Salang Cover Girl (maj. Denis Shirokov), foto slouží jako vstup do fotogalerie best-of-juniors_zastupci-ruska.jpg

 Posuzování fen mělo začít třídou dorostu. Tu měla reprezentovat Django Boisterous Beauty, CHS manželů Toulovým. Třída zůstala prázdná, viz výše.

Třída mladých poslední ze zahraničních zástupců, vlastně zástupkyň Amal Salang Cover Girl, maj. Denis Shirokov - V1, CAJ, BOJ. V mezitřídě byla jen jedna fenečka Hope z Netluckých pastvin, maj. Gabriela Vejmelková, známka VD1. Feny tentokrát neměly třídu šampiónů, takže poslední třídou, kterou posuzoval pan Vojtek, byla třída feny - otevřená.

Po dlouhé době se ve výstavním kruhu objevila paní Irena Benešová a její odchov "B" Berushka Primavera Bohemia, V1, CAC a CACIB

Druhá fenečka byla hodnocena známkou VD - fenečka, která je polovičním Gandamakem, jedinou dcerou Ich. Multi Ch. Franca Nera Gandamak Slovakia v ČR - fenečka TO Lejla paní Evy Rambouskové. Její otec Ich. Multi Ch. Franco Nero Gandamak Slovakia, maj. Zuzany Kavalové byl PAN PES. Jsem ráda, že jsem měla tu čest ho osobně poznat a vidět jej ve výstavním kruhu. Takový pes jako byl Franco Nero Gandamak se už nenarodí. 

  To Lejla (maj. Eva Rambousková)

 to_lejla_dcena-franco-nero-gandamak.jpg

 Poslední fenečkou hodnocenou v sobotním výstavním dopoledni byla Zarita z Allahovy země. Panem Vojtekem ohodnocena známkou VD. Zarita z Allahovy země je celá její maminka Xylla Tanga z Allahovy země paní Pěvy Havlíčkové. Paní Havlíčková chovala Afghány úctyhodných 35 let (1977 - 2012), v roce 2011 převzala tuto štafetu paní Lída Faktorová. Přejme jí do budoucna, aby měla stejně šťastnou ruku jako paní Pěva Havlíčková a aby další odchovy této uznávané chovatelské stanice přinesly mnoho skvělých jedinců nejen exteriérových, ale i povahových vlastností.

Znaly jsem držitelky CAC a bylo na čase se dozvědět, která z nich dostane CACIB.  CACIB získala Berushka Primavera Bohemia paní Benešové.

CAC a CACIB rozdány, Best of Juniors je také znám....................už nás čekal jen BOB (Best of Bredd). CACIB fena Beruska Primavera Bohemia (maj. Irena Benešová), CACIB pes Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia (maj. Michal Klusoň) a Best of Juniors Amal Salang Cover Gigrl (maj. Shirokov Denis) nastoupili do kruhu. Jedno rychlé kolečko a vítězem je...............Ozzy Osbourne Gandmak Slovakia. 

Výsledky nejlepších 

 

Třída  Hodnocení  Pes/fena  Majitel
 psi -mladých  V1, CAJC  Amal Salang Champions League  Taskina Larisa
 psi - mezitřída  V1, CAC, res CACIB  Amal Salang Coeu ´d Coueurs  Shirikov Denis
 psi - otevřená  V1, CAC  Tiger Woods Gandamak Slovakia  Kyselovi Michale a Jiří
 psi - šampiónů  V1, CAC, CACIB, BOB, res BIG  Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia  Michal Klusoň
 feny - dorostu   - zůstala prázdná    
 feny -mladých  V1, CAJC, Best of Juniors  Amal Salang Cover Girl  Shirikov Denis
 feny - mezitřída  VD  Hope z Netluckých pastvin  Vejmelková Gabriela
 feny - otevřená  V1, CAC, CACIB  Beruska Primavera Bohemia  Irena Benešová

 výsledky na www.duocacib.cz

 

BOB- Ich. Multi Ch. Ozzy Osborne Gandamak Slovakia (maj. Michal Klusoň, handler Tereza Šubertová)

 ozzy-osbourne-gandamak-slovakia.jpg

 Uvidíme, jak si povede v závěrečných soutěžích o BIG............já už to neviděla, protože jsem hned po skončení posuzování spěchala na rychlý nákup pro Bonnie a pak do města za Martinem, kde jsem ho nechala.

Podmínky pro focení byly docela dobré. Ještě nevím, jak dopadly, ale určitě tam něco publikovatelného bude. Musím se už rozhoupat a pořídit pořádný fotoaparát. Přeci jen bych to mé focení měla už malinko povýšit..........do profesionálního to bude mít ještě stále daleko, ale nějaký posu to chce. Je to stejné jako se vším v životě. Když dlouho stojíte na jednom místě, v určitý moment nadejde čas a vy musíte jít dál.

Výstavní sobota pro mne skončila. Přesun na hotel k odpočinku, načerpat energii na neděli a v neděli znovu hurá do výstavního mumraje. Uvidíme, co přinese.

Stejně jako v loni toto povídání vznilo v Internetové kavárně v pasáži "Rozkět". V loni jsem povídání psala ještě ve Špalíčku, kdy původně tato internetová kavárna byla.  

Fotky doplněny. Bohužel dopadly hůř než jsem čekala. Mám já to ale volšové ruce. Se musím polepšit dnes to není není ani na VD.