Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Praha_2012_květen_Afgánský chrt

Mezinárodní výstava Praha (International Dog Show Prague) 2012 = Středovýchodoevropská výstava 2012

  • datum konání: 5.5.2012
  • místo konání: Praha, Výstaviště Letňany
  • hala/kruh: 1/1
  • rozhodčí: Ronovská Vlastimila (CZ)

 Rok se s rokem sešel a máme zase květen. R. 2012 neuvěřitelně protéká mezi prsty a nic nestíhám, nemohla jsem si neudělat čas a zajít na Mezinárodní výstavu v Praze Letňanech.

Pro mě se MVP Praha stala jakousi tradicí. Výstaviště Letňany mám coby kamenem dohodil a zbytek došel pěšky. Když mám hodně štěstí, jsem za 30 minut i koupenou vstupekou u výstavního kruhu. Co by za to mnoho vystavovatelů dalo.

Ranní vstávání nebylo nic moc. Protože se mi ráno nechtělo z postele, říkala jsem si jestli mám vůbec na MVP jet. Jelikož jsem výstavní nadšenec, z postele jsem po zhruba 20 minutovém přemlouvání vylezla. Kdybych se přeci jen na maškarní převlékla za lenocha, musela bych řešit ještě jednu záležitost a kosmetiku pro Bonnie. Zásoby se pomalu tenčí a do Brna už bychom nevydrželi.

Z Pazderek jsem vyjela cca 7, 40 a na konečné metra "C" Letňany jsem byla 8,03. Zakoupila jsem vstupenku a nejkratší cestou ke kruhu č.  umístněného v hale č. 1.

Hala č. 1 je místem, kde se soustředí většina stánků, čehož jsem hned využila. Cestou ke kruhu jsem se zastavila u Olivera a zakoupila všechnu potřebnou kosmetiku zn. Laser Lites. Ráno u stánku nikdo nebyl, což bylo příjemné. Když skončilo posuzování, stánky se zaplnily kupujícími. Nejinak tomu bylo i u Olivera.

 Grand Ch. Wionna R. Čínské Hedvábí, maj. Eliška Havránková

 grand-ch.-wionna-r.-cinske-hedvabi.jpg

 V kolik jsem byla u kruhu nevím, protože hodinky nenosím a mobil seděl schovaný v batohu. Kolem kruhu č. 1 se už usadili vystavovatelé a všichni jsem čekali na začátek posuzování. Poklábosila jsem s přáteli, okoukla fotograficiké podmínky. Shledala jsem je velmi přijatelnými. Výsledek mě však překvapil. Fotografie se mi dařily dle úhlu světla více či méně. Musím však říci, že za ty čtyři roky, co do Letňan jezdím, jsou to nejzdařilejší fotky, které jsem dokázala pořídit.

V mladých psech se představil Harrison z Netluckých pastvin s hodnocením V1, CAJC a Izzy ze Zličínských luk. Izzy nakonec nebyl hodnocen, neboť odmítl s paní rozhodčí spolupracovat. Je ještě mladý a tak doufejme, že ho meší nadšení z výstav brzy přejde a bude na výstavním nebi zářit stejně jako jeho sestřička Interesse.

V mezitřídě psů byl Tiger Woods Gandmak sám. Protož se z něj stává výstavn harcovník a je šikovní, hodnocení V1, CAC. Tiger touto výstavou dokončil Český šampionát.

Třída otevřená psů měla dva zástupce. Rychlyn`s Silver Cloud of Elmo, paní Block Delet, získal V1, CAC, r. CACIB, ESPRIT J. z Netluckých pastvin VD2.

Třída šampiónů psi  měla mít tři zástupce.Building a Mystery Happen´z Šárky Novákové nepřijel, takže zůstali jen Rychlyn`s Silver Cloud of Elmo, V1, CAC, r. CACIB. Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země předveden Terezkou Šubertovou získal V1, CAC, CACIB a BOB. Bohužel v závěrečných soutěžích již v rámci BIG vybrán mezi posledních pět vybrán nebyl.

Ve třídě veteránů psů jsem po velmi dlouhé době viděli Xylita ze Zličínských luk, Xylit získal V1, Best o Veterán (Nejlepší veterán). Ani on v závěrečných soutěžích "Veteránů" mezi poslední vybrán nebyl.

Xylit je potomkem Ch. Excelenty a Juliena ze Zličínských luk. Excelenta je sestrou naší Elegance ze Zličínských luk a Julien je jejich poloviční brat. Všichni tři jsou s Bonní příbuzní skrze Olimpica ze Zličínských luk.

 

Best of Junior

CAJC pes Harrison z Netluckých pastvin (maj. Bučková Lenka) a CAJC fena Hayah z Netluckých pastvin (maj. Carole Kabantsov)

 best-of-junior_mvp-praha_2012_kveten.jpg

 Paní rozhodčí Ronovská posuzovala velmi rychle, takže celou sestavu 24 zástupců Afghánů posoudila cca do 11,30 hod.

Posuzování fen začalo třídou mladých. Zde se nám představi vrh "A" CHS Loving Gaze. Alison Loving Gaze, V3. O sestře Izzyho, Interesse,  jsem se již zmínila. Interesse zde získala hodnocení V2. Její bílá barva v kruhu nejde přehlédnout a co víc, je vidět, že jí výstavy baví. V1, CAJC a Best of Junior získala fenečka Hayah z Netluckch pastvin. Fenečka úžasná povahou, barvou a co víc, poprvé ve výstavním kruhu.

V mezitřídě se sešly sestry vrhu "T" CHS Gandamak Slovakia, Tiffany Dupont a Trilian McMillan. Paní rozhodčí měl poněkud dilema, kterou ohodnoti V1, CAC. Nakonec to maličko převážilo ve prospěch Tiffany Dupont. Trilian dostala V2, r. CAC. Třetí fenou v mezitřídě byla Grand Iz Ruzy Markiza Angelov, s hodnocením VD3.

Ve třídě otevřené fen se sešly Padparadscha`s French Kiss paní Block Delet s hodnocením VD3. Dcera Ich. Multi Ch. Franca Nera Gandamak Slovakia, To Lejla, V2. V1, CAC pak získala Zafira z Allahovy země. Chvílemi byla Zafirka jako pytlík blech, ne a ne postát, ale nakonec si dala říct a bylo z toho již zmíněné hodnocení.

V šampiónkách se nám představily CH. Afinity Blue Passion DOVENY. Fenečka velmi neobvyklého zbarvení. Když jsem ji po dlouhé době viděla, nechtěla jsem ani věřit, že je to Afinka. Tak nádherně vystříbřila. I moje maminka ocenila její velmi neobvyklou barvu. Afi získala se svou majitelkou Gabrielou Loňkovou - Landovou, V4. Konkurence byla přeci jen velká. Další fenečka, kterou jsme mohli v kruhu vidět a ještě dlouho uvidíme je CH. Cameron Diaz van de Robega - V2, r. CAC. Třetří v pořadí byla CH. Grand Iz Ruzy Unona, V3. Poslední v této třídě, dle abecední řazení byla Grand Ch. Wionna R. Čínské hedvábí. Fenečka menší vzrůstem, velká srdcem. Wionka si se svou majitelkou Eliškou Havránkovou vyběhala V1, CAC.

Ve třídě Veteránů nám Romana Hřebejková představila svou fenečku z vrhu "A" CHS van de Robega, Ashley Olsen. S paní Šimkovou se po dlouhé době vrátila do výstavních kruhu Barent´s Wilma. V1 získala Ashley Olsen van de Robega. Výsledek Best of  Veteran viz, obrázek níže.

Best of Veterán

Nejlepší veterán pes a fena: Ch. Xylit ze Zličínských luk, maj. Helena Olžbutová, Ich. Ashley Olsen van de Robega, maj. Romana Hřebejková

 foto slouží jako odkaz do fotogalerie

best-of-veteran_mvp-praha_2012_kveten.jpg

 O CACIB ve třídě fen pak nastoupila Grand Ch. Wionna R. Čínské Hedvábí, Tiffany Dupont Gandamak Slovakia a Zafira z Allahovy země. Rozhodnutím paní rozhodčí CACIB získala Tiffany Dupont Gandamak Slovakia. 

o r. CACIB pak ještě do hry vstoupila sestra Tiffany, Trilian McMillan Ganamak Slovakia. I zde nakonec po oběhnutí kolečka a postavení do postoje, byl r. CACIB přiřčen Tiffany.

O BOB (Best of Breed) se v kruhu sešli Tiffany Dupont Gandamak Slovakia a Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země. BOB pak získal Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země, viz foto níže.

Výsledky nejlepších

neoficiálně jen co si pamatuji, kdyby byla chyba, napište

Třída Hodnocení Jméno psa/feny Majitel
psi - tř. mladých V1, CAJC, Středovýchodoevropský vítěz mladých Harrison z Netluckýchpastvin Bučková Lenka
psi - mezitřída V1, CAC CH. Tiger Woods Gandamak Slovakia Jiří Kysela
psi - tř. otevřená  V1, CAC, r. CACIB  Rychlyn ´s Silver Cloud of Elmo Block Detlet
psi - tř. šampiónů V1, CAC, CACIB, BOB, Středovýchodoevropský vítěz Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země Lída Faktorová
psi - tř. veteránů V1, Best of Veterán Xylit ze Zličínských luk Helena Olžbutová
feny - tř. mladých V1, CAJC, Besto of Junior, Středovýchodoevropský vítěz mladých Hayah z Netluckých pastvin Carole Kabantsov
feny - mezitřída V1, CAC, CACIB,Středovýchodoevropský vítěz Tiffany Dupont Gandamak Slovakia ig. Alena Mačíová
feny - tř. otevřená V1, CAC Zafira z Allahovy země Lída Faktorová
feny - tř. šampiónů V1, CAC Grand CH. Winna R. Čínské Hedvábí Eliška Havránková
feny - tř. veteránů V1 Ashley Olsen van de Robega Romana Hřebejková

výsledky najdete na www.vystavapsu.cz

Best of Breed

CACIB pes Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země, maj. Lída Faktorová, CACIB fena Tiffany Dupont Gandamak Slovakia, maj. ing. Alena Mačíová

 best-of-breed_mvp-praha_2012_kveten.jpg

 Během focení mě napadlo, že by stálo za zvečnění sourozencí z vrhů "T" CHS Gandamak. Zvláště, když se sešly hned tři. Zeptala jsem se všech zúčastněněných majitelů, viz foto, co si o tom myslí. K mé velké radosti souhlasili, že to není špatný nápad. Vrh "T" je poslední po krásné fenečce WW, EW,  Ich. Multi Ch. Jennis Joplin Gandamak Slovakia. Otcem vrhu "T" je Světový vítěz z r. 2009 a 2011 Star´T Cutting Trax of Jhanzi "Kid Sox".

Podobné fotky vznikly v r. 2011 na DUOCACIB v Brně. V objektivu fotoaparátů se tehdy ocitly šestiměsíční sestry z vrhu "T" Tina Turner a Tracy Chapman. Jak jsem procházela fotogalerii, zjistila jsem, že mám Tinu a Tracy ještě focenou spolu na DUOCACIB r. 2012.

Odchov CHS Gandamak, vrh "T"

zleva: Trilian McMillan (maj. Zuzana Píšová), Tiger Woods (maj. Jiří Kysela), Tiffany Dupont (maj. ing. Alena Mačíová)

 chs-gandamak_odchov_vrh_t.jpg

Více fotografií sourozenců z vrhu "T"  CHS Gandamak manželů Vojtekových najdete na www.ardeth.rajce.net, pod fotogalerií "MVP Praha 2012 květen_so"

Po skončení posuzování jsem se rozloučila s přáteli a zašla jsem se ještě podívat na Klubovou výstavu plemene Čínský chocholatý pes.

Nákup jsem už měla hotový, jen u Salače jsem se zastavila pro dentální kostičky, které má Bonnie ráda a vypravila jsem se do hali VI ke kruhu 44, kde se konala Klubová výstava ČCHP, více hledejte zde.

Uvidíme, co přenese Mezinárodní výstava v Letňanech konaná v r. 2013. Snad budu mít štěstí a budu ji moci navštívit.