Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Brno 2012_červen

Mezinárodní výstava (International Dog Show) Brno 2012 Intercanis Brno

  • datum konání: 23.6.2012
  • místo konání:  BVV (Brněnské Výstaviště a Veletrhy), mapa BVV
  • kruh/hala: B/15
  • rozhodčí: Petrusová Hana (CZ)

MVP Brno se pro mě stala tradicí stejně jako MVP Praha. Letos poprové jsem si užila DUOCACIB, i když jí svíríal  protivný mráz. Červnové Brno se každé dva roky střídá s Veletrhem PROPET, jehož MVP je součástí.

Z Prahy jsme s Martinem odjížděli už v pátek. Jelikož se dálnice D1 opravuje a hrozí dlouhé kolony, rozhodli jsem se, že do Brna pojedeme vlakem. Moc vlakem nejezdím, spíš sporadicky. Cesta EC (EuroCity) Vindobona trvala cca 2 h 37 minut. Po dálnici autobusem Student Agency je to cca 2h 30 minut. U Autobusu máte šanci i nahnat 15 minut k dobru, kdežto vlak musí přijet přesně na čas, zvláště pokud jeho stanice Brno hl. nádraží není konečná.

Ubytování jsme si tradičně zarezervovali v hotelu Bílá Růže na Komárově. Jsem tam spokojeni. Stále je v ceně pobytu snídaně i večeře. Jediná dvě mínus, která na tomto hotelu shledávám je - neměnící se jídelní lístek. Když uvážím že Brno navštěvuji jen kvůli "Výstavám psů", až tolik mi to nevadí. Pro někoho druhým mínusem může být umístění. Hned vedle hotelu jezdí tramvaje č. 9 a 12 a to cca každých 10 minut. My s Martinem máme kliku, že jsem po třetí po sobě dostali pokoj, který je situovaný do dvora a tramvaje tam nejsou tolik slyšet i při otevřeném okně.

Spojení z hotelu na Výstaviště trvá asi 20 minut, přestup z tramvají  č. "9" a "12" na tramvaj č. "1" v  zastávace Hlavní nádraží.

Moje dojmy: Sobotní vstávání nebylo nic moc. Vzbudila jsem se za 10 minut sedm hodin a říkám si, jestli nejsem blázen, že vstávám tak brzy. My, co máme rádi výstavy, musíme brzy vstávat. Snídaně na hotelu jako vždy velmi dobrá. V 7,58 jsem nasedla na tramvaj č. 9, převezla se na zastávku "Hlavní nádraží, kde jsem přestoupila na tramvaj č. 1 směr Výstaviště. 

Na Výstavišti již panoval čilí ruch. Mnoho vystavovatelů bylo již tou dobou u kruhu, stánky rozestavěny na svém místě. Náš kruh č. 15 v hale "B" byl na svém místě jako poslední tři roky, co do Brna na MVP jezdím. Nebyla jsem si  po přečtení rozmístění kruhů jistá, kde se kruh pro plemeno Afghánský chrt bude nacházet, poprosila jsem kolegyňku z práce, aby mi pro jistotu půjčila její fotoaparát, kdyby náhodou v kruhu bylo špatné světlo. Ten můj maličký foťáček by to jistě také ufotil, ale strašně dlouho i přes nové baterie trvá, než se načte blesk, rozhodla jsem se, že ho nechám odpočívat. Pokud by svítilo přes okna sluníčko hned od rána, asi bych zůstala věrná svému malému foťáčku, který se v loni na MVP opravdu překonal. Zde jsou fotografie z MVP Brno 2011.

Posuzovat se začalo v 9 hodin přesně podle propozic. Posuzovatelem dnešního dne byla paní Petrusová Hana. Na této rozhodčí jsem ještě nebyla.

Hassan Du Jegdalek (maj. Iva Toulová), odchov CHS Du Jegdalek, Belgie (zde odkaz na CHS)

  hassan-du-jegdalek.jpg

  První, kdo se objevil v kruh byl mladý pes ve tř. dorostu, syn Ultana Du Menuel Galopin, Eskashem Rashyd "Cedrik" paní Lucie Lazíkové. Cedrik si první výstavu opravdu užil, po celou dobu posuzování se kroutil jako žížala na rozpálené plotně, samá noha, jenom né postát. Roztomilý lumpík, který si říkal, že stát v klidu a nechat si juknout to tlamičky, jestli mám všechny zuby po hromadě, to je ztráta času. Paní Lazíková s ním měla svatou trpělivost a Cedrik dostal VN1 (velmi nadějná 1).

Další třída, která byla posouzena, byla psi - třída mladých . Zde se sešli sourozenci z vrhu "H" z Netluckých pastvin Hudson a ....jméno doplním, jakmile budou výsledky a , V1, CAJC a Junior Best of Bredd získal právě krémový Hudson (maj. Jaroslav Čabla).

V mezitřídě nebyl zadán CAC (hodnocení pro čekatelství Českého šampióna). V1 získal Black Star Kaskar Shahra (syn Ich. Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia) v majetku p. Valčíkové, V2 Garcia z Netluckých pastvin (maj. Jaroslav Čabla).

Ve třídě Otevřené se po velmi dlouhé době představil Hassan Du Jegdalek Ivy Toulové. Jak víte ze stránek manželů Toulových, Hassan  "Henrýsek", prodělal vážné onemocnění, které si vyžádalo dlouho rekonvalescenci a to i co se týče růstu srsti. Henrýsek krásně běhal a pro mě byla radost se něj dívat. Hodnocení V1, CAC jistě mluví za vše. Pod čtyřech měsících se do kruhu vrátila mladá slečna Alice Boučková s Gentlemanem ze  Zličínských luk. Oběma to v kruhu moc sluší, hodnoceni V2. Třetím psem do party byl pak Esprit z Netluckých pastvin paní Kabálové, hodnocen V3.

Třída šampiónů nám nabídla souboj mezi Orlandem Gandamak Slovakia (bratr Olivie a Ozzyho Gandamak Slovakia, oba v Brně již BOBa získali). Odchovy CHS Gandamak už tradičně předvádí Petra Vojteková - Bezáková a v případě Orlanda tomu nebylo jinak. Musím se přiznat, že jsem měla radost, když jsem zjistila, že bude Orlando v Brně. Nový objekt mého fotoparátu. Orlando se totiž v ČR, co je mi známo představil proprvé a já doufám, že né naposed. Dalšími soupeři mu pak byli Ich. Bubu ze Zličínských luk (maj. Aleny Poulové) a Ich. Multi Ch. Yasani Iram  z Allahovy země. Historicky jeden z nejuspěšnějších psů České rebupliky. Třída velmi silně obsazená. Paní rozhodčí se rozhodla  následujícím způsobem: Orlando Gandamak Slovakia V1, CAC, Bubu ze Zličínských luk V2, r. CAC a Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země V3. CACIB získal Orlando Gandamak Slovakia a r. CACIBa Ich. Bubu ze Zličínských luk.

 Nejlepší Junior pes +Junior Best of Breed Hudson z Netluckých pastvin (maj. Jaroslav Čabla) a nejlepší Junior fena Hope z Netluckých pastvin (maj. Gabirela Vejmelková)

 best-of-junior_hudson-a-hope-z-netluckych-pastvin.jpg

  Feny začínaly třídou mladých, kde se sešly sestřičky z CHS Netluckých pastvin Hope (maj. Gabriela Vejmelková) a Hayah (maj. Carole Kabantsova). Hayah "Suzie" předváděla paní Lída Faktorová.  Po předvedení jak v postoji, tak v pohybu zadala paní rozhodčí CAJC Hope, Hayah pak získala V2.

Ve fenách - mezitřída byla tentokrát Tina Turner Gandamak úplně sama. Posouzení bylo docela rychlé. Tina si občas během posouzení poskočila jak malý pytlík blech,  hodnocení však bylo V1,CAC.

 Třída feny - otevřená nás seznámila s ochovem p. Benešové, jméno doplním, fenečkou Karagez Discovery paní Vejmelkové a čerstvou Českou šampiónku Zafiru z Allahovy země. Hodnocení bylo následující: Karagez Discovery V1, CAC, Ch. Zafira z Allahovy země V2, r. CAC a fenečka paní Benešové pak V3.

Třída feny - šampiónů. Do kruhu se po roce vrátila Ich. Catalina Santa z Netluckých pastvin, maj. Lucie Pilařová. Catalina je stále krásná fenečka, v kruhu jí to moc sluší.  Kate, jak Catalině Santa doma říkají, oslavila nedávno šesté narozeniny. Naší Bonnie to čeká 28.7. Čas letí jako splašený a nedá se zastavit. Ani u našich milovaných hafánků. To jsem maličko odbočila. Catalina Santa z Netluckých pastvin pod vedením pana Pilaře vyběhal V2, r. CAC. Druhou fenečkou, která se představila v kruhu šampiónek s Kate byla Ch. Zenaida z Allahovy země. Kdo si vzpomíná na její první výstavy, nejspíš by nečekl, že se fenečka pod vedením své majitelky Lídy Faktorové tak vypracuje. U Zenaidy, spíše ji znáte pod jménem "Megie" se stále potvrzuje, že zraje jako víno. Nebudu to dlouho okecávat, Megie byla hodnocena V1, CAC a následně si nad Karagez Discovery vyběhala i CACIBa.

Hayah z Netluckých pastvin, (maj. Carole Kabantsova, chovatel Jana Němečková), handler Lída Faktorová, fotogalerii k výstavě naleznete pod fotografií Hayah "Suzie".

hayah-z-netluckych-pastivn.jpg

Odkaz na fotografie Terezy Šubertové najdete ZDE

 

Výsledky nejlepších  

Třída Hodnocení Pes/fena Majitel
psi - tř. dorostu VN1 Eskashem Rashyd Lazíková Lucie
psi - tř. mladých V1, CAJC, Junior Best of Breed Hudson z Netluckých pastvin Jaroslav Čabla
psi - mezitřída V1 Black Baron Kaskarak Shahra Valčíková M + Pukáč - Ferdinandovi
psi - tř. otevřená V1,CAC Hassan Du Jegdalek Iva Toulová
psi - tř. šampiónů V1, CAC, CACIB, BOB,BIG a res. Best of Day Orlando Gandamak Slovakia Vojtekovi V. + P.
feny - tř. mladých V1, CACJC Hope z Netluckých pastivn Gabirela Vejmelková
feny - mezitřída V1, CAC Tina Gandamak Slovakia Iva Toulová
feny - tř. otevřená V1, CAC, r. CACIB Karagez Discovery Gabirela Vejmelková
feny - tř. šampiónů V1, CAC, CACIB Ch. Zenaida z Allahovy země L.ída Faktorová

 O BOB (Best of Breed) pak následně v kruhu běhali Orlando Gandamak Slovakia a Zenaida z Allahovy země. Co si pamatuji, ač to není pravidlem, většinou Best of Bredd získá pes. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Best of Breed tak získal Orlando Gandamak Slovakia, které ještě čekali závěrečné soutěže o BIG (Best in Group). Výsledek v době, kdy píši toto povídání není znám, neboť většinou už na závěrečné soutěže nezůstávám, doplním, jakmile se dovím.

 

Best of Breed (BOB)

CACIB pes Orlando Gandamak  Slovakia a CACIB fena Ch. Zenaida z Allahovy země (maj. Lída Faktorová)

  bob_orlando-gandamak_zenaida-z-allahovy-zeme.jpg

 Výstavní den mi utekl pod rukama. Stihla jsem si popovídat  s přáteli, i něco nafotit. Fotky budu stahovat až v neděli doma. Nyní, kdy píši toto povídání sedím s Martinem v Internetové kavárně ve Špalíčku, kousek od náměstí Svobody. Pro mě poněkdu nezvyklé. 

 Bonnie tentokrát místo kosmetiky vezu kostičky a dobrůtku od firmiy "Salač". Bonnie si zamilovala ty zelené bůvolí kostičky. Výborně si s nimi vyčistí zoubky. 

Uvidíme, co přinese příští rok 2013. Jak jsem koukala na kalendář Brněnského výstaviště, měl by se opět konat PROPET.