Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUO CACIB Brno 2012_so

DUO CACIB Brno 2012_sobota

  • datum konání: 4.2.2012
  • místo konání: Brno, BVV
  • rozhodčí: E. Sistermann (D)

 Výstavní sezónu jsem zahájila 14.1.2012 v TOP HOTELu Praha Šampiónem Šampiónů.

DUOCACIB Brno byl dlouho plánovanou dvou výstavou, kterou jsem si přála navštívit. V r. 2010 jsem ji propásla úplně. V r. 2011 jsem si vyvzdorovala alespoň neděli. Řekla jsem si, že r. 2012 bude rokem, kdy se zúčastním po oba dva dny. Vědět, že bude tak mrazivé počasí, asi bych se vzdala. Ale..........protože jsem totální výstavní nadšenec, nějaký mráz mě přeci nemůže porazit.  

Ač mrazivé počasí po celý víkend, v Brně se mnou od pátku pobýval i můj manžel Martin. Chtěla bych mu za to moc poděkovat, neboť on výstavy zrovna nemusí. V sobotu se byl podívat i na Výstavišti, ač neviditelný, stál u kruhu Afghánů a pozoroval dění a moje trdlování s fotoapartáem. Jako už tradičně, bydleli jsem v našem oblíbeném hotelu Bílá růže v městské části Komárov.

Hotel se nachází 3 km od Výstaviště. Od hotelu tramvají č. 9, č.12 ze zastávky Konopná na zastávku Hlavní nádraží. Odtud potom tramvají č. 1 do zastávky "Výstaviště - hlavní vstup". Podle toho, jak si vyberete návaznost spoje, dá se cesta absolvovat za 20 minut.

Výstava DUOCACIB se tradičně koná v halách "P" a "F", stánky jsou pak v hale "G", letos v ní byly umístněny i výstavní kruhy.

Hala "F" nás přivítala velkým prostorem, ale nízkou teplotou. Pokud se člověk jen trošku pohyboval, dala se zima celkem snést. Kruh "F50" byl velmi prostrorný, což se tak často nevidí.

Posuzování v kruzích začalo oproti plánu (9,30) později.

gentleman-ze-zlicinkych-luk.jpgfoto:Gentleman z Zličínkých luk, majitel Alice Boučková, handler Alice Boučková ml.

Jak to tak v katalogu pozoruji, v následující výstavní době  budeme svědky sourozeneckých soubojů ve výstavních kruzích.

Už tato výstava nám jich nabídla, nebo chtěla nabídnout několik

 

Tř. dorostu Hudson a Hunter, oba CHS z Netluckýc pastvin (odchovy paní Jany Němečkové)

Tr. otevřená - Claudisu a Columbus - CHS van de Robega

V budoucnu se očekávájí setkání sourozenců vrhů "T" Tiger Woods a Travis Pastrana, CHS Gandamak.

Na této výstavě se představil jen Travis Pastrana z CHS Gandamak, hodnocen V1, CAC.

Ve třídě otevřené se nám po roce představil Gentlemen ze Zličínských luk, je to 8 měsíců, co jsme ho viděli naposledy v Brně a musím vám říci, že prošel neuvěřitelnou proměnou. Zde mu byla handlerem dcera Alice Boučkové, Alice Boučková ml. Oběma  to v kruhu moc a moc slušelo. Gentleman nádherně běhal a tak V1, CAC, r. CACIB je velkým úspěchem pro tuto mladou slečnu. Snad jim štěstí vydrží.

Vítězem tř. pracovní nebyl nikdo jiný než Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země, což mu umožnilo dále se pokusit získat sobotní CACIB.

Třída šampiónů nám nabídla jediného zástupce a to Lucianna Gandamak Slovakia, hodnocení V1, CAC

Lucianno, Travis Pastrana (oba CHS Gandamak), dále Gentleman ze Zličínských luk a Yasani Iram z Allahovy země, toť čtveřice, která se utkala o CACIB. Po verdiktu rozhodčího získal r. CACIB Gentleman ze Zličínských luk a CACIB Lucianno Gandamak Slovakia.

Třída otevřená a sestry Zafira a Zenaida, obě CHS z Allahovy země (majitel Lída Faktorová), foto slouží jako vstup do fotogalerie

 zafira-a-zenaida_chs-z-allahovy-zeme.jpg

Psi posouzeni, v hale o něco větší zima i když jste "v pohybu".

Ve třídě mladých fen jsem poprvé viděla bílou fenečku, odchovem CHS ze Zličínských luk, Interesse. Fenečka nádherně běhala, v postoji stála vzorně a zaslouženě získala V1, CAJC, pak i Best of Junior.

Mezitřída nám nabídla další sourozenecký soboj, dvě fenečky vrhu "T" CHS Gandamak. Tracy Chapman a Tina Turner.  Ty dvě divošky jste mohli poprvé vidět ve výstavní kruhu právě před rokem, kdy byly holky ještě roztomilá skoro šestiměsíční štěnda. Tehdy jsem prohlásila, že BOBa by si zasloužily ony dvě. O rok později se toto přihodilo na Hanácké výstavě v Brně. Tracy Chapman - BOB, Tina Turner - Best of Junior.

Zde na DUOCACIB se holky podělily o následující hodnocení Tracy Chapman V1, CAC, CACIB, BOB, Tina Turner V2, r. CAC, r. CACIB

No koukněte sami, co s nimi provedl čas.

Rok se s rokem sešel, poznáte rozdíl?

DUOCACIB Brno únor 2011, sestry Tracy Champan (majitel Petra Vojteková - Bezáková), Tina Turner (majitel Iva Toulová), obě CHS GANDAMAK Slovakia

tracy-chapman-a-tina-turner_chs-gandamk_r_2011.jpg

DUOCACIB Brno únor r. 2012 - Tracy Chapman a Tina Turner, obě CHS GANDAMAK Slovakia

 tracy-chapman-a-tina-turner_chs-gandamk.jpg

Třída otevřená a další sourozenci v kruhu. Tentokrát odchov "Z" CHS z Allahovy země. Zafira a Zenaida, maj. Lída Faktorová. S nimi pak v kruhu ještě Cameron Diaz van de Robega a To Lejla (jediná fenečka, která jezdí na výstavy po Ich. Multi Ch. Franco Nero Gandamak Slovakia)

Všechny fenečky byly ve třídě otevřené hodnoceny "V" - výborná, ale jen jedna tuto třídu mohla vyhrát. Štěstí se tentokrát usmálo na Cameron Diaz van de Robega, která tak dokončila šampiónát České Republiky. Možná ji brzy uvidíme už jen ve třídě šampiónů a třídu otevřenou tak přepustí své sestřičce Cathrine Zeta Jones van de Robega. Uvidíme.

Třída šampiónů měla v sobotu jedinou zástupkyni - fenečku vrhu "B" CHS ze Zličínských luk - Baronku v majetku Martiny Brhelové, hodnocení V1, CAC. 

 Výsledky nejlepších, (foto Best of Breed pro tabulkou)

Třída Hodnocení Pes/fena Majitel
psi - dorostu VN1 Hudson z Netluckých pastvin Jarosalv Čabla
psi - mladých V1, CAJC Morning Shadows of Bangladesh Tóth Beatrix (Maďarsko)
psi - mezitřída V1, CAC Blue Briliant Kaskarak Shahra Palcárová Alena
psi - otevřená V1, CAC, r. CACIB Genteleman ze Zličínských luk Alice Boučková
psi - pracovní V1, CAC Ich. Multi Ch. Yasani Iram z  Allahovy země Lída Faktorová
psi - šampiónů V1, CAC CACIB Lucianno Gandmak Slovakia Schmuck Michal
feny - mladých V1, CAJC, Best of Junior Interesse ze Zličínských luk Karbanová Markéta
feny - mezitřída V1, CAC, CACIB, BOB Tracy Chapman Gandamak Slovakia Petra Vojteková - Bezáková
feny - otevřená V1, CAC Cameron Diaz van de Robega Romana Hřebejková
feny  - šampiónů V1, CAC Baronka ze Zličínských luk Martina Brhelová

zdroj: www.duocacib.cz

O CACIB tak nastoupily Tracy Chapman Gandamak, Cameron Diaz van de Robega a Baronka ze Zličínských luk. V poslední době dávají rozhodčí šance mladým a tak CACIB získala právě 18 měsíční Tracy Chapman Gandamak, která tak pokračuje v úspěších své babičky Fibi a maminky Jennis.

Protože jsme znali CACIB fenu a CACIB psa, čekalo se už jen na poslední rozuzlení této výstavy - kdo získá BOB (nejlepšího jedince v plemeni). Výsledek pro někoho překvapivý, pro někoho očekávaný - BOB získala mladá fenečka Tracy Chapman Gandamak Slovakia, viz foto níže.

 BOB (Best of Breed), CACIB fena a BOB Tracy Chapman Gandamak Slovakia a CACIB pes Luciano Gandamak Slovakia (maj. Michal Schmuck)

 bob_tracy-chapman-a-luciano_chs-gandamak.jpg

 Když skončilo posuzování Afghánů, bylo něco k poledni. S Martinem, který mi dělal společnost, jsem zašli něco pokoupit Bonnie. Ještě jsme zašli na chvilku do města. V té zimě se moc chodit nedalo. Oba jsem byli vymrzlí "jak preclík" a rozhodli jsme se, že si odpočineme a zahřejeme na hotelu a odpoledne se uvidí.

Že by na hotelu bylo až tak velké teplo se říct nedá. Pokoj je sice dobře chráněný, ale v těch mrazech jeden radiátor na pokoji nestačil. Celé odpoledne jsem strávila zachumlaná v peřině a průběžně jsem si podřimovala.

Můžu vám řícit, že takový relax, kdy jsem mohla proležet celé odpoledne v posteli jsem už dlouho nezažila. Oba jsem potřebovali odpočinek jako sůl.

Sobota za námi a neděle na Výstavišti před námi. Během odpoledne jsem začala vážně uvažovat, že se v neděli na Výstaviště už vracet nebudu, že pojedeme s Martinem ráno domů.

Jestli jsem se opravdu neděle vzdala, to si budete muset přečíst v následujícím článku - DUOCACIB Brno 2012_NE.