Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciální výstava chrtů - Slatiňany 2010

31. 7. 2010
Červenec 2010

Speciální výstava chrtů 2010 - Slatiňany

  • datum konání: 31.7.2010
  • místo konání: Zámek Slatiňany
  • kruhu:1
  • posuzoval: Cinzia Aymaretti Camia (IT)

ObrazekNarodila se v rodině, kde se chovali afghánští chrti jako první v Itálii v chovatelské stanici Gran Pamir. Tato chovatelská stanice je registrována již 50 let. Svojí kariéru jako rozhodčí Cinzia započala v roce 1987. V současné době je rozhodčí pro všechna plemena a je specialistou pro X.skupinu FCI především pro plemena Afghánský chrt, Barzoi, Saluki, Whippet, Italský chrtík

Posuzovala výstavy v mnoha zemích, např. 140 Afghánských chrtů na klubové výstavě ve Finsku,Speciální výstavu chrtů v Austrálii, prestižní výstavy ve Francii, Německu, Švýcarsku, Švédsku. V roce 2002 a 2005 na prestižní výstavě v Německu Donaueschingen. V roce 2003 klubovou výstavu Afghánských chrtů v Americe/Long Island/ a mnoho dalších. foto zdroj: http://www.specialnivystavachrtu2010.estranky.cz/clanky/rozhodci/

Povídání o výstavě: Další výstava za mnou. Tentokrát Speciální výstava chrtů ve Slatiňanech, pořádána Chovatelským klubem Italských chrtíků. Speciálku jsem si přála vidět, jen to cestování mě trochu odrazovalo. Bez auta je cestování, není-li spojení ideální, docela problém. Což teprve s načesaným afgánských chrtem. O tom, ale až za chvíli.

Jak to u mne bývá, plánuji, plánuji, ale do poslední chvíle nevím, jestli na tu výstavu vůbec odjedu. U Speciálky tomu nebylo jinak.

Týden před výstavou mě bolela noha v kyčli, nedalo se pořádně chodit, ležet, ohýbat. Poslední Bonnie koupání bylo utrpení, hlavně v noci. Naštěstí mě zachránila paní doktorka, dala mi skvělé léky, které zabraly. Moje nožka zase byla moje. Jsem ráda, že mi Speciálka vyšla, už proto, že bylo skvělé počasí a mě se po dlouhé době podařily fotografie za které se nemusím stydět. Jestli to tak je, musí posoudit jiní. Ba co víc, měla jsem možnost vidět zvítězit Elišku s Wionnkou ve velké konkurenci starších a větších feneček, být ve společnosti mnoha dětí Ich. Multi Ch. Justina T. Gandamaka, poklábosit s přáteli. To jsou vzpomínky, které mi už nikdo nevezme.

Obrazek

Jak že to všechno začalo. V pátek k nám do Tróji přijela Eliška s Wionnkou, protože od nás se na Hlavní nádraží cestuje o trošišku lépe, neboť autobus "505" staví přímo u nádraží.  Ráno jsme vstávaly o půl čtvrté, nasnídaly se a hurá cestovat na SVCH. Vlak už byl na Hlaváku přistavěný. V tu chvíli jsme ještě netušily, že naše plány být ve Slatiňanech v sedm hodin se o hodinku posunou. V Pardubicích byl sice na přestupu vlak s příslušných označením, jenže my si nevědomky sedly do jiného vagónu a malér byl na světě. Naštěstí nás na tuto skutečnost včas upozornil pan průvodčí, takže jsem jeli jen dvě stanice špatně. Ve Slatiňanech jsem přistály pár mintu po osmé hodině. Procházkou jsme došly k výstavní ploše. Wionnka za celý den zaslouží opravdu obdiv, protože toho z ten den hodně naťapala a hlavně v kruhu hodně naběhala. Foto Wionna R. Čínské hedvábí, majitelka Eliška Havránková, V1, CAC, tř. otevřená, nejlepší fena SVCH

Domeček Eliška postavila hned vedle domečku Lídy Faktorové a jejích afgánů z Allahovy země. Kruhy byly velmi prostorné, dobře se kolem nich dalo běhat s fotoaparátem.  Fotečky se mimořádně podařily, včetně těch v pohybu. Tráva byla ještě mokrá, mnoho afgáníků mělo mokré tlapičky, ale kdo by to řešil. Ranní počasí slibovalo polojasné až slunečné počasí. Vedro bylo přes den k padnutí. Vystavovatelé, hafíci i paní rozhodčí zaslouží velkou poklonu.

V kruzích jsme měli možnost vidět novou krev chovatelských stanic z Čínského hedvábí, z Allahovy země, z Netluckých pastvin, od Robegy od Doveny. 

Foto: potomci Ich. Multi Ch. Justina T. Gandamak, majitelka Šárka Nováková

Obrazek

Paní rozhodčí měla ke všem pejskům velmi milý přístup. Čeho jsem si všimla, že mrňata skoro necouvala a nebála se. U některých starších pejsků jsme strachu doznali (hlavně couvání) ale když si pak získala jejich přízeň, bylo vše Ok. V případě jejího posuzování si myslím, že nikdo nemůže řici nic špatného. I když vyjímky se najdou. Pejsky prohlížela velmi pečlivě, včetně oušek. To jsem snad viděla tady v Čechách na výstavě poprvé v životě. Celkově byla paní rozhodčí velmi hodná.

Výsledky umístnění nejlepších budou doplněny

Junior BOB - Cameron Diaz van de Robega
Nejlepší fena SVCH  - Wionna R. Čínské hedvábí
Nejlepší pes SVCH a BOB - Ch. Bubu ze Zličínských luk


Třída
Hodnocení
Jméno psa/feny
Majitel
psi - štěňat
VN1, BIS štěně SVCH
Angel from Sky Čínské hedvábí
Leona Havlisová
psi - dorostu
VN1, II BIS dorost SVCH
Affron Elite Look Doveny
Gabriela Loňková Landová, Makréta Hartmanová
psi - mladých
V1, CAJC, nejlepší mladý SVCH
Columbus van de Robega
Marcela Malíková
psi - mezitřída
V1, CAC
Paul Newman Gandamk Slovakia

psi - otevřená
V1, CAC
Esprit z Netluckých pastvin

psi - pracovní
V1, CAC
Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země
Ludmila Faktorová
psi vítězů
V1, CAC, nejlepší pes SVCH, BOB
Ch. Bubu ze Zličínských luk
Alena Poulová
feny -štěňat
VN1
Ascalona Country Čínské hedvábí

feny - dorostu
VN1
Zenaida z Allahovy země
Ludmila Faktorová
feny - mladých
V1, CAJC, nejlepší mladá fena, Junior BOB
Camero Diaz van de Robega
Romana Hřebejková
feny - mezitřída
V1, CAC
Pamela Gandamak Slovakia

feny - otevřená
V1, CAC, nejlepší fena SVCH
Wionna R. Čínské hedvábí
Eliška Havránková
feny -pracovní
V1, CAC
Grácie Blue ze Zličínských luk
Ing. Alena Mačíová
feny - vítězů
V1, CAC
Ich. Ashley Olesen van de Robega
Romana Hřejbeková


výsledky jso neoficiálně zapsané, nepodařilo se mi najít příslušnou tabulku, se kterou bych si to zkontrolovala.

Kompletní výsledky najdete na stránkách www.netspace.sk/chrty a nebo na  http://www.netspace.sk/chrty/webs/vystavy/2010/slatinany.htm

Odpolední závěrečné soutěže začali dosti chaoticky, hlavně nikde žádné info, kdo je v pořadí prvních tří. Plemena by od sebe člověk rozeznal, ale umístění na stupních vítězů by si bývali zasloužili býti veřejně jmenováni. Nic takového. Snažila jsem se fotit, co to šlo, jen přes osazení poroty se špatně ke stupním vítězů dostávalo.


Odchov "E" z Netluckých pastvin, chovatel: Jana Němečková. Zleva - psi Esprit a El Nino, fena Ebony. "foto jako vstup do fotogalerie z SVCH"

Obrazek

Celkově den, i přes nepovedené ráno, kdy jsem si s Eliškou vybraly nutný kopec smůly, hodnotím jako velmi pozitivní a hlavně při nás, tedy při Elišce s Wionnkou, stálo štěstí. Doufám, že si ho holky nevybraly dopředu a dočkáme se jejich dalších výstavních úspěchů. NO a já můžu doufat, že co se mého focení týče, nebyla tato výstava poslední s krásnou fotodokumentací. Po skončení výstavy nás zpět do Prahy vzala Šárka Nováková, která toho dne vystavovala malou Ascalonu Country Čínské hedvábí, Western Williho Čínské hedvábí, brášku Wionnky a Begum Top Orient. Po dlouhé době jsem viděla Ich. Multi Ch. Justina T. Pořád fešák i s novým sestřihem. Však v těch vedrech mu bylo jistě lépe, než našich nachlupeným miláčkům.

Když budu mít štěstí, možná za rok zase něco povídání z SVCH.

Další fotečky z SVCH najdete na adrese www.hartmanova.rajce.net

autorem všech fotografií na této stránce je moje maličkost