Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Náměšti nad Oslavou

Dnes jsme byli s Petrou na Speciální výstavě chrtů v Náměšti nad Oslavou.

Asi si řeknete, co dělá číňan na SV chrtů. Vysvětlení je prosté, Petřina láska k Afghánským chrtům ji přivedla k plemeni Čínský chocholatý pes. To, že má Petra mě, ještě neznamená, že by se měla Afghánů navždy vzdát. Když to jen trochu jde, Petra si udělá čas a s fotoaparátem se snaží zachytit ty jedinečné chvíle s Afghány.

Dnešní den jsme si opravdu užili. Petra focením, které jsem jí chvilem bojkotoval. Občas jsem byl dost nespolupracující jednotka. Bez panicky jsem jako bez packy. Panička se mi poctivě věnovala. Během dne jsem si zvykl, že mi panička mizí a zase se vrací. To víte dlouho jsme s paničkou na žádné výstavě nebyli. Jsem si trochu odvykl být v bedýnce sám a čekat na ni.

 

2015--caterham-shahrastani---namest-nad-oslavou_3.jpgautor foto: Štěpánka Hartmanová

Po posouzení Afghánů a všech ostaních plemen chrtů se v kruhu Afghánů konal Senior handling. Kdo měl zájem, mohl se přihlásit. V kruhu se tak sešli Afgháni, Vlkodavi a jeden Čínský chocholatý pes. Hádejte, kdo tím Číňanem byl. Užili jsme si spoustu legrace, vyzkoušeli si to, co musí znát a umět Junior handleři. Soudcování se ujali Juraj Števiar, Tereza Kavalová a Eva Rambousková (autorka té myšlenky).
Všichni zúčastnění získali krásnou kokardičku, jednu jsem dostal i já. Bylo to legrační, všichni obři a já takový maličký. Vítězkou Senior handlingu se stala Iva Toulová se svou fenčkou Tinou Turner Gandamak Slovakia. Nutno řici, že to holkám krásně běhalo celý den. Velké gratulace.Oba jsme se s Petrou zase maličko přiučili, ale hlavně jsme se všichni dobře bavili a hodně jsme se nasmáli. Tedy ta člověčí část.

Bezprostředně po Senior Handlingu se spustil pěkný deštíček. Od rána tak průběžně pršelo o západu na území Čech, až deštík doputoval i do Náměšti. V žádném případě nám, ale nemohl zkazit krásný den s mnoha přáteli a krásnými psy.

Rád bych poděkoval Evě Rambouskové a Pavle Polákové za svezení na a z výstavy. Všem přátelům za jejich úžasnou společnost 
a hodným tetám za to, že se o mě v nepřítomnosti mé paničky starali.

Váš Caterham "Kameron" Shahrastani

 

Náhledy fotografií ze složky Caterham Sharastani - Náměšť nad Oslavou