Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblastní výstava Příbram 2014_2

1. 8. 2014

Oblastní výstava Příbram 2014

Regional Dog Show Příbram 2014

 

 

Oblastní výstava v Příbrami byla mou úplně první výstavnou, kde jsme se měl s Petrou prezentovat ve výstavním kruhu. Zároveň to také měla být výstava, kde se čekalo velké rodinné setkání s mou setřičkou Růženkou a bráškou Bučínem a také s tatínkem Kissem.

V pátek mě čekalo velké koupání. Moje první koupání se neslo ve znamení pokusů zdrhnout z vany. Toto druhé koupání už bylo o poznání lepší. Spát jsme šli někdy v 11 hodin a v sobotu 12.7. brzy vstávali. Psí posádku autíčka tvořili Novofundlanský pes Ch.Mississippi-Missouri Deep, čínský chocholatý pes, můj  tatínek Midnight Kiss z Haliparku, fenečka Melayora Molosos Gratzi, já Caterham Shahrastani a ještě fenečka minibullteriéra EmeritaBull Black Inspire, člověčí posádku pak naši majitelé.
 

Povím vám, že cesta do Příbrami byla trošku dobrodružství. Prakticky skoro žádné značení, parkoviště se nachází na velké louce. K cvičišti musíte přejít takovou vachrlatou lávku. Nikde pořádně žádné občerstvení. Co se toalet týče, pouze jeden toi toi na celý den zvlášť pro dámy a pány. Ještě klika, že mi pejskové někde zasedneme nebo zvedneme nožičku. Schovat se před sluníčkem prakticky není kde. Ještě, že nepršlo. Ideální je vzít s sebou stan, pokud ho máte. Co s se kruhů týče, tak mi Čínští chocholatí jsme měli docela malý kruh, na to kolik se nás tam muselo vejít.

Na výstavu dorazila ještě moje paní chovatelka Daniela Vincová s mými sourozenci  Růženkou a Bučínkem a pak ještě přijeli majitelé s Lili. Moje ohrádka pro štěňata se opravdu využila bezzbytku a já měl vždycky nějakého spolubydlícího.

Velká rodina Shahrastani

2014_ov_pribram_caterham-shahrastani_sourozenci_w.jpg

Dne nám začal velmi vesele, sluníčko nás celý den hřálo, možná až moc. Posuzování začalo v našem kruhu č. 4 velmi svižně. Čínské chocholaté psi posuzovala paní ing. Alena Košťálová. Moc hodná paní rozhodčí. Na stole mi to trošku klouzalo, takže jsem tam chvílemi byl jako žížala, ale paní rozhodčí se za to na mne nezlobila. Dostal jsem od ní pěkný posudek, známku VN1 a hezkou kokardičku.  

Petra musí hodně trénovat, aby mě uměla hezky předvést v kruhu. Petra jezdí na výstavy už spoustu let s fotoaparátem. Jenže................jedna věc je koukat na dění v kruhu skrz hledáček (většinou se soustředíte na získání pěkné fotografie) a druhá věc pak to co vidíte umět přenést na výstavní plac. Protože jsem ve své třídě štěňátek dostal VN1, automaticky jsem šel do závěrečných soutěží, stejně  tak moje krásná růžová sestřička.

 

caterham-shahrastani_mojeprvnikokarda.jpg

foto: jeho maličkost Caterham Shahrastani

Můj tatínek Midnight Kiss z Haliparku získal od paní rozhodčí VT, Krajský vítěz a i jeho čekaliy závěrečné soutěže.

Ch.Mississippi-Missouri Deep získal V1, Nejlepší veterán a v závěrečných soutěžích pak res. BIS Veterán.

 Do odpoledních soutěží jsme tak šli s Růženkou a naším tatínkem Kissem. Byl jsme z toho dost vyjukaný a nechtěl jsme moc chodit, hlavně jsem šel jako první z malých plemen o Nejlepší štěně výstavy a pak jsme s Petrou zjistili, že jsme klidně mohli jít jako úplně poslední.

Do závěrečné šestice o Nejlepší štěně výstavy se dostala moje sestřička Cortina "Růženka" Shahrastani.

Tatínek Kiss vyhrál Best in Show ze všech psů napříč všemi skupinami FCI a to mu umožňilo následně soutěžit i Best in Show celé výstavy.

Bylo po posouzení, velmi pozdní odpoledne. Vše se zase nanosilo do auta a my vyrazili zpět k domovu. Domů jsme s Petrou dojeli zase úplně mrtví. Petra většinou na výstavách na závěrečné soutěže nezůstává. Po zadání BOB poklábosí s přáteli, pokoupí co je třeba, pokud se musí něco koupit a uhání domů za Bonnie.

Za Bonninkou a Martinem jsme odcestovali v neděli ráno. To nám i oficiálně začala dovolená. Moje druhá společná dovolená s Bonnie. Ta první byla týdenní seznamovací.

 Brzy zase na slyšenou u dalšího povídání. .........Váš Caterham "Kameron" Shahrastani.

PS. výsledky nemáme zapsané. Petra je neopsala do katalogu, ani nevím jestli byly na tabuli. Každopádně na stránkách výstavy nejsou.