Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kurz vystavování – Psí škola K9 Gabriely Pavlíčkové

Kurz vystavování – Psí škola K9 Gabriely Pavlíčkové

Už to bude více jak rok, co jsem byl ve psí školičce u Jitky a Martina Bastlových. Jezdili jsme tam s Petrou díky slečně Ornelle Catullo. Martin jí handluje její šampiony Melayoru a Luchnise Molosos Gratzi.

Dokud jsme s Petrou jezdili do školičky, šlapal jsem na výstavách jako hodinky. Petra si všimla, že mě i výstavy více baví, protože jsem školičku vystavování bral jako „svoje zaměstnání“. Petra říkala, že zaměstnání potřebuji, jinak strašně vlčím. Pravdou je, že už skoro dva roky, moc „nepracuji“ . Mým jediným „ zaměstnáním“ jsou výstavy, které jsou zábavně povinné.

V Praze je ten problém, že žádný profi handler kurz vystavování v Praze pravidelně nevede. Není tu žádná školička zaměřena přímo na vystavování. Je to velká škoda. Bez auta a s Petřiným omezeným časem se nikam nedostaneme. Už ani na cvičák nejezdíme, protože to Petra nestíhá.

8_5_2018_k9---psi-skola_nastup-na-trenovani.jpg

Díky Hance Hrčiakové se nám opět naskytla příležitost jít s Caterhamem do školičky vystavování paní Gabriely Pavlíčkové.

V úterý 8.5.2018 nás Hanka vyzvedla v 11 hodin. Trénovali jsem v zadní části PET CENTRA v Horních Počernicích.

Caterham a Grace byli jediní dva číňánkové.

Caterham nejprve běhal s menším nadšením, ale nakonec se ho podařilo rozběhat a byl velmi nadšený. Hlavně, když z paničky padalo spousta dobrůtek.

Cvičili jsme předvedení tam a zpět. Prohlídku na stole. Předvedení v kruhu. Předvedení do "T". Pózovali jsme na bedýnce. Vyzkoušeli jsme si postoj na kostičkách, viz obr.

8_5_2018_k9---psi-skola_trenujeme-postoj_2.jpg

Na konci se konala malý výstava o nejlepšího jedince kurzu vystavování. Caterham běžel s 'Gracynkou. Grace běžela nádherně, vesele a o poznání lépe než Caterham. Občas mám pocit, že mám na vodítku kozlíka a v tu nejméně vhodnou dobu.  Z naší dvojice postoupila do dalších bojů Gracy.

BIS kurzu 8.5.2018 se stala zaslouženě Hanka s Grace. Grace běhala nádherně, s nadšením

8_5_2018_k9---psi-skola_bis_2.jpg

Určitě se rádi s Caterhamem na kurz školičky K9 rádi vrátíme. Užili jsme si príma odpoledne nejen se skvělými handlery, ale také ve společnosti skvělých majitelů a jejich psů.

Po kurzu vystavování jsem vzali Hanku s Gracynkou k nám na chatu, aby se Grace s Caterhamem vylítali. Lítal hlavně Caterham, protože zahrada je jeho ráj. Grace se držela blízko Hanky, ale pak i ona se vydávala na průzkum. 

Domů jsme se vrátili až někdy kolem šesté hodiny.