Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čeho je moc, toho je příliš neb trocha smůly

Moji milí přátelé, 

jak se říká, nic se nemá přehánět. Za svůj necelý prvních 10 měsíců jsem vymetl 12 výstav. Pokud jsme byl sám v kruhu odnesl jsem si vždy VN1, v konkrurenci jednou 2x VN2 ve třídách štěňat a dorostu. Uvidíme jak to bude od ledna 2015, to už budu ve třídě mladých. Jak Petra říká, budeme muset hodně bojovat a nedat kožíšek zadarmo,  protože moje konkurence bude opravdu veliká.

Na konci října jsem absolvoval pětidenní pobyt v Brně v rámci naší rodinné dovolené, z toho dva dny jsem se aktivně účastnil výstavního dění. Týden na to jsme byl přihlášen na dvoudenní výstavu v Praze - DOUBLECACIB Praha. 2x jsem si odnesl VN1, zase jsem byl v kruhu sám. Ono do tříd štěňat a dorostu moc lidiček své psy nehlásí. Petra říká, že je to dobrý, ale taky placený trénink, skvělá socializace s prostředím. I kdyby v budoucnu nedopadla výstavní kariérou, takové prostředí se dá jen těžko simulovat a naopak nám může jen prospět pro další budoucí život.

V kruhu jsem si to užil. Petra měla po kapsách samé dobrůtky, pejsků ke kámošení jsme měl také dostatek.
Domů jsem si z výstav odvezl pro Bonnie kartáč, ale taky cosi nechtěného. To nechtěné se projevilo až o 10 dní později velmi úporným kašlem.......kdo víte o čem mluvím, tak je to kašel psincový.

Odskákal jsme to docela ošlivě, protože to začalo jen tak kašláním, o 36 hodin už horečkou. Ten večer, co se u mě horečka objevila mě Martin s Petrou popadli a mazali se mnou na veterinární kliniku Poděbradská. Pan doktor jen spráskl ruce, napíchal mě antibiotiky, lupnul mi něco na spaní a dal mi ATB domů. Druhý a třetí den jsem ale vůbec nepil, jedl málo, takže jsem pro změnu dostal kanilku a hupky šupky na kapačku. ATB stále injekčně + další dva dny bez kapačky, ale ATB injekčně, než jsme byl "propuštěn do domácího léčení". ATB jsem prak bral ještě pět dní. S jídlem problém nebyl, ale to pití. Petra už začala propadat panice, co budeme dělat, jestli se nerozpiju. Petřina maminka, která mi dělala chůvičku, na mě vymýšlela různé fígle, jak do mě tu vodu doslova a do písmene nacpat. Naštěstí se mi zdraví začalo zlepšovat a i pití už se dostalo do normálu.Schudnul jsme se asi 400 gramů.

Co se začalo lepšit na zdraví, zhoršilo se mi na srsti. Vzhledem k plánovaným výstavám je to špatné, ale Petra říkala: "Čert vem srst, hlavně abych byl zdráv". Kvůli kanile jsem přišel o trochu chlupů, ale pokud to nevíte, tak si toho prakticky nevšimnete.

V rekonvalescenci jsme chodil jen a krátké procházky, jako když jsme byl štěňátko. Petra mě hlídá, abych si někde něčeho neblíznul a psincový kašel nechytil znovu. Bohužel prognóza na podzim a zimu je taková, že se onemocnění může znovu opakovat.

Martin s Petrou toto nemocnění zažili poprvé, protože Aida, Eli ani Bonnie tím nikdy neonemocněly. Rád bych moc poděkoval Jitce Vokounové a Lence Lopourové za podporu a pomoc. Hlavně bych rád poděkoval panu doktorovi Janu Jíšovi z vet kliniky Poděbradská, že mě z toho dostal.

Petra říká, že to byla prostě smůla, že jsme si psincový kašel z DOUBLECACIB přivezli. Doufejme, že jsme si tu smůlu už vybrali a psinový kašel už nikdy víc.

Že sem tam chytím nějaký ten zánět nebo podráždění očíček, to se nedá nic dělat. Jak říká Petřina maminka, jsem maličký a čumáček ještě pořád strčím všude. Něco jiného je koukat na zem z 30 cm a něco jinéh je 70 cm.

Právě teď se opětovně léčím s očíčkem, prostě jsem tu hlavu zase někde ošmrdlal.

Za skoro měsíc po dobrání ATB jsem nabral na úctyhodných 6,5 kg. Petra mě tak ošmatala a říkala, že už jsem tak akorát, že už víc přibrat nesmím.

Dokonce jsem se poprvé pořádně proběhnul s kámošem Bregem. Brego je malý knírač. 

Nyní mě čekají moje první vánoce. Stromeček už se choulí na balkóně, doma to vypadá jak po "výbuchu granátu" (upřímně mě to tak něpřijde, ale Ti moji dvojnožci mají jiný názor, hlavně Petra. Už vím, že žádný řízek nedostanu, ale otevře se mi konzervička Taste of Wild s lososem. Bonninku si přivezu 25.12. večer. No řekněte co víc si přát.

                   

                                                                               Váš Caterham "Kameron" Shahrastani