Jdi na obsah Jdi na menu
 


Caterham Shahrastani - Kurz vystavování 08_2016

Caterham Shahrastani -  Kurz vystavování 08/2016

 

  • Datum: 7.8.2016
  • Místo: Dogshow, Živonín
  • Lektoři: Martin Bastl, Jitka Bastl Hořáková
  • Rozhodčí: Alena Košťálová
  • web: http://www.dogshow.cz/

 

Už jsou to dva roky, kdy jsem byl naposledy ve školičce vystavováním Dogshow v Živoníně u majitelů mého tatínka Midnight Kisse z Haliparku Martina Bastla a Jitky Bastl Hořákové.

Jsme s Petrou velmi omezeni dopravou, a jak říká Martin: „dopravit se do Živonína po vlastní ose je cestování na půl dne“. Jsem moc rád, že můžeme nyní jezdit s paní Ornellou Catullovou a jejím pejskem Luchnis Molosos Gratzi.
Na výstavách mívám záseky a sem tam se tvářím, že mě to prostě nebaví. Petra říká, že chytám povahu afghánského chrta. Tomu, když se něco nechce,tak se mu to nechce a nehne s ním ani dva páry volů. Jestli se mě ptáte,  jak můžu chytat povahu Afghána……..odpověď  je jednoduchá……….s jedním sdílím svůj život.

Na kurz jsme přijeli kolem 12 hodiny. Ranní teoreticko – praktická část už byla v plném proudu.  S Lučíkem jsme byli začlenění do skupiny.  Paní rozhodčí Alena Košťálová si nás vyžádala na stůl. Stál jsem tam jako socha, nechal si prohlídnout zoubky, byl jsem fyzicky prohlídnutý. Paní rozhodčí se ptala, zda jsem pejsek, měl jsem v hlavě modrou gumičku. Petra odpověděla, že ano a že jsem ten lump, co v Mladé Boleslavi nechtěl chodit. Paní rozhodčí se dala do smíchu, že prý jsem potvůrka podšitá.

08_2016_skolicka-dogshow.jpg

Na kurzu bylo spousty pejsků všech velikostí. Dokonce i pejskové plemene Lapinkoira. Měl jsem tak nové kamarády na lítání. Lučík koukal, co je tam pejsků a zatím z uctivé vzdálenosti sledoval dění.

Byli jsme s Lučíkem většinou času na zahradě s Martinem Bastlem. Po skončení praktické části byl kurz zakončený tzv. „Výstavou na nečtisto“. Protože nás bylo hodně, byli jsme rozděleni na dvě skupiny. Paní rozhodčí nás nechala oběhnout jedno kolečko, pak proběhnout tam a zpět. Odpoledne bylo už dost velké horko, tak jsme tolik neběhali.  S Petrou jsme skončili na „krásném“ čvrtém místě. Dostali jsme za svůj výkon krásnou modrobílou kokardičku. Petra mi jí večer pověsila k mým ostatním kokardám a medaličkám.

08_2016_skolicka-dogshow_2.jpg

Domů jsme přijeli pozdě odpoledne. Páníček už na mě doma čekal a ještě večer mě odvezl na chatu. Petra z toho nebyla dvakrát odvazáná, protože jsem byl docela unavený. Nakázala páníčkovi, aby mě za žádných okolností nenechal chodit po svých a hezky mě donesl až na zahrádku. Mým příjezdem na zahrádku mi začala společně s páníčkem, naší rodinou a Bonnie 14 denní dovolená. Petra s námi na zahrádce byla taky, ale chodila do práce.

                                     Váš Caterham Shahrastani