Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brněnská rodinná dovolená

Před 8 měsíci jsem psal povídání "Dovolená, aneb jak se (ne)nudit v Brně ZDE.
Co bych ke své dovolené v Brně napsal tentokrát.

28.6.2015 jsem byl přihlášen na MVP Brno 2015 - Intercanis do tř. mladých. Bylo tedy jasné,že mě čeká cestování. Protože se z Prahy cestuje trošku složitě a včasovém presu, Petra s Martinem se rozhodli, že si uděláme rodinnou dovolenou. Tzn. stejný hotel - Bílá Růže na Komárově, ale jiný pokoj.

2015_brno_na-lodi-dallas.jpgDo Brna jsme jeli už pátek dopoledne vlakem RailJet, který je velmi pohodlný a tichý. V Brně jsme byli s našimi známými, kteří na hotelu bydleli s námi v 13,30. PO zabydlení v hotelu, jsme si dali nezbytnou dobu k odpočinku. Mě čekalo další dobrodružství. Poprvé v životě jsem se měl projet lodí. Jestli se ptáte,kde se v Brně můžete projet lodí, pak vězte, že na Brněnské přehradě. Není to žádná malá přehrada.Obeplout ji na lodi celou tam a zpět trvá 2,5 hodiny.

Večeři jsme odbyli jako vždy v restauraci, která je spojená s hotelem. Moje maličkost se usadila pod stolem a způsobně počkala, až dvounožci dojí. Petra s Martinem jsou rádi, že jsem jsem se naučil nežebrat a stočit se pod stolem. Teda ne, že bych nežebral, ale nic z nikoho nevypadne, takže mi nezbývá než čekat  pod stolem. Rychlé venčení a spát, však jsme toho měl taky plné tlapky.

Sobota byla ve znamení odpočinku. Petra s Martinem zašli na palačinku do cukrárny "La Dolche Vita", první odbočka z ulice Česka po levé straně, pokud jdete od Hl. Nádraží. 

brno_pohled-na-vystaviste.jpgOdpoledne jsme strávili lenošením a včer mě čekalo koupání na nedělní výstavu. Tentokrát jsme se koupal ve vaně. Petra s vanou nebyla moc spokojená, protože není úplně uzpůsobena
mým zdrhacím manévrům "alá" Hudini.

S fénováním nám pomohla naše spolubydlící a vůbec večer už proběhl v poklidu. Věci byly sbaleny a já připraven na neděli a výstavu.

Více o Intercanis 2015 a nedělnim odpoledni ZDE.

V neděli večer jsme pobalili věci do tašek, včetně velkého kosmetického nákupu. Já dostal nový pelíšek do bedýnky. 

Pondělní ráno ještě naházet poslední věci do tašek, zkontrolovat pokoj a hurá na snídani. Před odjezdem do Prahy ještě jedno venčení. Na nástupišti nás chytil krátký deštíček. Vlak RJ Bedřich Smetana měl 15 minut zpoždění, ale to jsme cestou dohnali. Pro mě byla cesta opět pohodová, stočil jsme se pod sedačku a část cesty prospal.